BL: az angol kapitány vegyes érzésekkel nézi majd a finálét

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.05.27. 10:00
Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya vegyes érzésekkel nézi majd a Bajnokok Ligája szombati, madridi fináléját, miután a tisztán angol döntőben akár kilenc játékosa is pályára léphet. A spanyol fővárosban a Tottenham Hotspur és az FC Liverpool csap össze egymással.

„Fiatal angol futballistáinknak nagyszerű lehetőség ez, hogy olyan mérkőzéseken léphetnek pályára, amelyeknek valóban van tétje” – mondta a szakember, hozzátéve, hogy a finálé hosszú távon segíti majd az angol labdarúgást.„Fiatal angol futballistáinknak nagyszerű lehetőség ez, hogy olyan mérkőzéseken léphetnek pályára, amelyeknek valóban van tétje” – mondta a szakember, hozzátéve, hogy a finálé hosszú távon segíti majd az angol labdarúgást.

Rövid távon azonban jelentős gondot okozhat Southgate-nek, aki már a Nemzetek Ligája négyes döntő öt nappal később sorra kerülő elődöntőjére készülne keretével, amely azonban így erősen foghíjas. A szigetországi válogatott először a hollandokkal csap össze a portugáliai tornán.

„A kialakult helyzet kissé bonyolulttá teszi a felkészülésünket – fogalmazott a 48 éves Southgate arra utalva, hogy tíz játékosa (a BL-döntősökön kívül a Chelsea-vel az Európa-liga fináléjában érdekelt Ross Barkley) valószínűleg csak közvetlenül a meccs előtt esik be az edzőtáborba. – De ez egy kihívás, amivel mint csapat meg kell küzdenünk.”

A NL négyes döntőjének még a házigazda portugálok és a svájciak a résztvevői, az elődöntők után három nappal következik a döntő és a bronzmeccs.

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ, MADRID, WANDA METROPOLITANO
21.00:
Tottenham (angol)–Liverpool (angol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik