BL: az Ajax csapatkapitánya keményen nekiment a bírónak

Vágólapra másolva!
2019.11.06. 10:22
null
Rocchi játékvezető munkában, Tadics (karszalaggal) és az amszterdamiak értetlenkednek (Fotó: AFP)
Amint az várható volt, az Ajax futballistái nem hagyták kommentár nélkül Gianluca Rocchi játékvezető kedd esti tevékenységét: a Chelsea elleni, 4–4-re végződő londoni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésről leginkább a 68. perc eseményeit nehezményezik az amszterdamiak.

A holland csapat 4–2-es vezetésénél a játékvezető egy akción belül kiállította a szabálytalankodó Daley Blindet, egy kézre pattanó lövésért Joël Veltmant, s utóbbi tettéért adott egy tizenegyest is a Chelsea-nek (amelyből Jorginho 3–4-re alakította az állást).

„Sokkal jobbak voltunk, és most a játékunkról kellene beszélgetnünk, hiszen vezettünk négy–egyre, kézben tartottuk a meccset, csakhogy jött egy ember, és ellopott tőlünk mindent – füstölgött a mérkőzés után Dusan Tadics, az Ajax csapatkapitánya. – Rendkívül csalódott vagyok, mert most tényleg az Ajaxról és a szép futballunkról kellene szólnia mindennek.”

A szerb légiós szerint abban a viharos percben egyetlenegyszer kellett volna sípjába fújnia az olasz bírónak: a Christian Pulisic által Daley Blind kárára elkövetett szabálytalanság miatt.

A TÖRTÉNTEK VIDEÓN

„Egy olyan szituációról beszélünk, amikor Daley Blinddel szemben szabálytalankodtak, szóval nem járt volna neki a második sárga lap, következésképp Joël Veltmannak sem a második sárga, és szó sem volt tizenegyesről – folytatta Tadics. – Életemben nem láttam még ilyen hármas büntetést. És minden azzal kezdődött, hogy Pulisic szabálytalankodott Blinddel, legalábbis szerintem. Nem szeretek kifogásokat keresgélni, nem szeretek másokról nyilatkozni, de hiába voltunk sokkal jobbak a Chelsea-nél, valaki szétrombolta a játékunkat.”

Erik ten Hag, az Ajax vezetőedzője higgadtabban értékelt, ám csalódottságát ő sem palástolta.

„Hogy mérges vagyok-e? Inkább csalódott. Legalábbis az eredményt illetően. Ugyanakkor nagyon büszke vagyok arra, ahogyan játszottunk tizenegy, majd kilenc emberrel – fogalmazott a tréner. – El kell fogadni, hogy a futball néha nagy fájdalmat tud okozni. Pozitív emléknek megmarad, ahogyan játszottunk. A játékvezetői döntések, a videó alapján meghozott ítéletek nem változtathatók meg, azt viszont meg kell jegyeznem, hogy ezen a meccsen nagyon keményen megbüntettek minket. Nehéz ezt megemészteni, de előre kell tekintenünk, hiszen még mindig vezetjük a csoportot, és a céljaink továbbra is ott lebegnek előttünk.”

Frank Lampard, a Chelsea menedzsere arra a kérdésre, hogy csalódott-e vagy megkönnyebbült, azt felelte: mindkettő.

„Ha azt nézem, milyen helyzetbe kerültünk az első félidőben, akkor megkönnyebbültem, ha viszont az utolsó tíz percet veszem figyelembe, kicsit csalódott vagyok, hogy nem tudtunk nyerni – idézi az MTI az angol menedzsert. – Az első félidőben ügyetlenkedtünk, és a balszerencse is sújtott bennünket néhányszor, de úgy láttam, hogy játékban vagyunk. Úgy gondoltam, hogy ha a pálya utolsó harmadában sikerül egy kicsit jobban futballoznunk, fel tudjuk ébreszteni a stadiont. Nyilvánvalóan össze kell rántanunk a védekezésünket, ám ilyen odaadással messzire eljuthatunk. Versenyben vagyunk, igaz, van még meló.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
H-CSOPORT
Valencia (spanyol)–Lille (francia) 4–1 (Parejo 66. – 11-esből, Soumaoro 82. – öngól, Kondogbia 84., Ferrán Torres 90., ill. Osimhen 25.)
Chelsea (angol)–Ajax (holland) 4–4 (Jorginho 5., 71. – mindkettőt 11-esből, Azpilicueta 63., R. James 74., ill. Abraham 2. – öngól, Promes 20., Kepa 35. – öngól, Van de Beek 55.)
Kiállítva: Blind 68., Veltman 69. (mindkettő Ajax)a találkozóról IDE KATTINTVA olvashat!

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Ajax 4 2 1 1 10–5 +5 7
2. Chelsea 4 2 1 1 7–6 +1 7
3. Valencia 4 2 1 1 6–5 +1 7
4. Lille 4
1 3 3–10 –7 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik