Négy góllal küldte haza az Atalanta a Valenciát

Bacskai János Bacskai János
Vágólapra másolva!
2020.02.19. 20:48
null
A holland Hans Hateboer pályafutása első BL-gólját szerezte (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az Atalanta 4–1-re legyőzte Milánóban a Valenciát.


BAJNOKOK LIGÁJA

NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Atalanta–Valencia 4–1
(Hateboer 16., 62., Ilicic 42., Freuler 57., ill. Cserisev 66.)
Milánó, Giuseppe Meazza Stadion, 44 236 néző. V: Oliver (angol)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A nagyon tartalékos Valencia ellen egy nagyon elszánt Atalanta lépett pályára Milánóban (a bergamóiak pályáját éppen átépítik, hogy UEFA-kompatibilis legyen), és az olaszok kétgólos vezetéssel térhettek pihenőre.

Igen aktív volt a csapatkapitány Alejandro „Papu” Gómez, aki adott egy gólpasszt Hans Hateboernek, majd a bombaformában lévő Josip Ilicic is betalált. Két-két helyzet akadt minkét kapu előtt a gólokon kívül, és Ferrán Torres ravasz kis lövése a kapufán csattant.

Még ennél is bosszúsabbak voltak a spanyolok a szünet után: egyrészt Maxi Gómez a második ziccerét is elpuskázta, másrészt előbb Remo Freuler, majd Hans Hateboer lőtt szép gólt.

Szépített azonban első labdaérintéséből a csereként beállt szélső, Gyenyisz Cserisev, majd beállt Kevin Gameiro is a vendégekhez, az olasz mester, Gian Piero Gasperini a középső védő Mattia Caldara helyére az ék Duván Zapatát küldte be, de maradt a háromvédős rendszernél, Marten De Roon ment egy sorral hátrább.

Kemény és izgalmas volt a hajrá, de újabb gól már nem esett. Kérdés, mire lesz elég a Valenciának az egy szem gól, és még nagyobb kérdés, hogy a március 10-i visszavágóra hány alapembere épül fel a spanyoloknak, akik csakis magukat okolhatják a súlyos vereségért: szellős védekezésük ide vagy oda, ha értékesítik a ziccereiket, akár döntetlennel is zárulhatott volna a mérkőzés.

VISSZAVÁGÓ
Március 10., kedd
21.00: Valencia (spanyol)–Atalanta (olasz)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A MÁSIK MAI MÉRKŐZÉSEN
Tottenham Hotspur–RB Leipzig 0–1

BL-hősök (Fotó: AFP)
BL-hősök (Fotó: AFP)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik