Arsenal–PSG: az 1–1 után egy-egy öngóllal most 2–2 lett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.23. 20:35
null
Nem bírt egymással az Arsenal és a PSG (Fotó: Reuters)
Fordulatos, izgalmas mérkőzésen ikszelt egymással az Arsenal és a PSG a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, és mindkét csapat egy-egy öngóllal segítette ellenfelét. Az A-csoport másik mérkőzésén nem bírt egymással a Basel és a Ludogorec sem.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Ugyanolyan meccs lesz a mostani is, mint a párizsi! – vélte Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere a PSG elleni meccs előtt.

Csak az intenzitás lesz olyan, mint a legutóbbi találkozásunkkor, ez egy teljesen más mérkőzés lesz! – kontrázott párizsi kollégája, Unai Emery.

Győzött a rutin! – szögezhettük le a szünetben, hiszen akárcsak az „odavágón”, Edinson Cavani hamar megszerezte a vezetést a PSG-nek (0–1), és ugyan Alexis Sánchez most nem egyenlített, de kiharcolt egy büntetőt, amelyet Olivier Giroud értékesített (1–1).

A legutóbbi, Manchester United elleni bajnokival együtt a szünetre a legutóbbi 90 percnyi futball során két kapura lövéssel két gólt szerzett az Arsenal – majd, hogy még csodásabb legyen a statisztikai mutató, a második félidőben Marquinhos felszabadítását Marco Verratti a jobb alsóba sodorta. Öngól! 2–1

Mondhatni, a maximális helyzetkihasználás után az Arsenal eljutott a modern futball csúcsára, már kapura lövés nélkül is gólt szerez.

Hogy a labdarúgás még inkább megmutassa, hogy mit sem ér a játék közben a haditerv és a taktika, az előtte nem sokkal a lécet megdöngető Lucas Moura fejesét Alex Iwobi a saját kapusa feje fölött a kapuba fejelte... Ez is öngól! 2–2

Mindkét mester meg akarta nyerni a mérkőzést a hajrában, beállt Theo Walcott és Alex Oxlade-Chamberlain, illetve Hatem Ben Arfa és Jesé is, de az állás már nem változott, az Arsenal 18, a PSG 10 mérkőzés óta nem talált legyőzőre.

Furcsa mérkőzés volt: több volt a gól, mint a kapura felületére tartó lövés...

BAJNOKOK LIGÁJA
5. FORDULÓ
, A-CSOPORT
Arsenal–PSG 2–2 (1–1)
London. V: Brych (német)
ARSENAL: Ospina – Jenkinson (Oxlade-Chamberlain, 81.), Mustafi, Koscielny, Gibbs – Ramsey, Coquelin (Walcott, 80.) – A. Sánchez, Özil, Iwobi (G. Xhaka, 77.) – Giroud. Menedzser: Arsene Wenger.
PSG: Areola – Meunier, Marquinhos, Thiago Silva, Maxwell – Verratti, Krychowiak (Ben Arfa, 67.), Thiago Motta – Lucas Moura (Jesé, 89.), Cavani, Matuidi. Vezetőedző: Unai Emery.
Gólszerző: Giroud (45+1. – 11-esből), Verratti (60. – öngól), ill. Cavani (18.), Iwobi (77. – öngól)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén a Ludogorec Razgrad és a Basel nagy harcot vív az Európa-ligába való kiesésért. A Bulgáriában megvívott csata gól nélküli döntetlennel ért véget, így mindkét csapat 2-2 ponton maradt. Az utolsó fordulóban a Basel otthon fogadja az Arsenalt, míg a Ludogorec idegenben vív meg a PSG-vel, a csoportelsőség és az Európa-liga-indulás kérdése is ekkor dől majd el.

LUDOGOREC (bolgár)–BASEL (svájci) 0–0
Szófia. V:
Atkinson (angol)
LUDOGOREC:
Sztojanov – Cicinho, Moti, Palomino, Natanael Pimienta – Andrianantenaina, Djakov – Jonathan Cafú, Wanderson (Campanharo, 94.), Misidjan (Lukoki, 84.) – Keserü (Plasztun, 92.). Vezetőedző: Georgi Dermendzsiev.
BASEL: Vaclík – Lang, Suchy, Álvarez, A. Traoré – Bjarnason (Calla, 85.), Delgado (Sporar, 80.), T. Xhaka, Zuffi, M. Elyounoussi – Doumbia (Janko, 79.). Vezetőedző: Urs Fischer.

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Paris SG 5 3 2 11–5 +6 11
2. Arsenal 5 3 2 14–5 +9 11
3. Ludogorec 5 2 3 4–13 –9 2
4. Basel 5 2 3 2–8 –6 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik