BL: Ancelotti kikéri magának a Beckham-kényszer teóriáját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.06. 16:37
Carlo Ancelotti, a Paris Saint-Germain vezetőedzője elutasította azt a feltételezést, hogy a katari klubtulajdonos nyomására állította be David Beckhamet a PSG kezdő tizenegyébe a Barcelona elleni keddi BL-negyeddöntőben. A francia sajtó súlyos kritikával illette a télen igazolt angol futballistát a keddi játékáért.

„Rossz nyomon jár, aki azt gondolja, hogy a katariak (a klubtulajdonosok) kényszerítettek Beckham beállítására – magyarázta Ancelotti. – Tudomásul kell venni, hogy ilyesmit egy intelligens elnök nem tesz, mert ez esetben az edző azt válaszolhatja, oké, állítsd össze a csapatot, én meg hazamegyek. A karrierem során sohasem fordult elő, hogy az elnök ilyesmire kényszerített volna. Sem Berlusconi, sem Abramovics, sem Nasszer (el-Kelaifi, a PSG elnöke) nem tett ilyet."

Az olasz tréner hozzátette: már az is lehangolja, hogy egyáltalán napvilágot látott olyan feltételezés, miszerint Beckham nem szakmai okok miatt került a kezdőbe.

„Sem a szurkolója, sem a barátja nem vagyok Beckhamnek, vele is megpróbálok teljesen objektív maradni – folytatta Ancelotti. – Beckham harminchét évesen is képes volt kiérdemelni a csapattagságot. Igazságtalan és abnormális kritikák érték, hiszen nagyon jó meccse volt, pontosan azt tette, amit kértem tőle, például mindig gyorsan megjátszotta a labdát. Ha jól játszottunk az első harminc percben a Barca ellen, akkor az nem kis részben Beckham jó teljesítményének volt köszönhető."

A 2–2-es döntetlenre végződő párizsi BL-negyeddöntő visszavágóját szerda este rendezik meg Barcelonában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik