BL: Allegri marad, de át kell gondolni a Juve jövőjét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.17. 00:07
null
Sokatmondó kép a Juventus játékosairól... (Fotó: AFP)
A hazai döntetlen után az Ajax idegenben 2–1-re megverte a Juventust, így a holland csapat jutott be az elődöntőbe a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Ismét megcsináltuk! Nagyon bizarr ez az egész, nem találok rá szavakat... Egy kicsit rosszul kezdtük a mérkőzést, de mindent összevetve elképesztően jól futballoztunk. És kész őrület, hogy kettő egy után még helyzeteket hagytunk ki. Hogy megnyerhetjük-e a BL-t? Igen, ott vagyunk az elődöntőben, és az előző két körben két nagy esélyest búcsúztattunk el. A következő meccs nagyon nehéz lesz, de ezek is azok voltak. Nagyon büszkék vagyunk, a város is büszke lehet ránk, én még nem is éltem, amikor legutóbb elődöntős volt az Ajax. Bármi lehet még...” – így a lefújás után Matthijs de Ligt.

„Az első félidőben tényleg jobb volt a Juventus, megérdemelten vezetett, ám a második félidő első öt percétől eltekintve már mi domináltunk a szünet után, és megérdemelten nyertünk. Tény, több góllal is nyerhettünk volna” – így a nyáron a Barcelonához igazoló középpályás, Frenkie de Jong. Akit talán De Ligt is követ a katalánokhoz...

„Nem voltam lesen a gólnál, ebben biztos vagyok, láttam az egyik védőjüket előttem. Az elődöntőben vagyunk, ha a sorozat előtt ezt mondjuk, kinevettek volna bennünket. Talán a négy egyes siker jobban kifejezte volna most a különbséget a két csapat között, de a végén már semmi sem számított. A holland futball nagy napja ez, s természetesen még különlegesebb az Ajaxnak” – mondta Donny van de Beek.

A Juve elnöke, Andrea Agnelli is megszólalt az összecsapás után.

„Teljesen megérdemelten ment tovább az Ajax az elődöntőbe, de a Juventus-projekt folytatódik. Az elmúlt öt vagy hat évben stabilan itt voltunk a BL-negyeddöntőben, a fejlődést évről évre folytatni akarjuk, ezért dolgozom én is. Az Ajax ezt a csapatot évekkel ezelőtt kezdte el építeni, megérdemelten ment tovább, nem egy, hanem a két mérkőzés alapján. Sorozatban a nyolcadik bajnokságunkat nyerhetjük, ez rendkívüli, a Juventus a 43. volt az UEFA ranglistáján, most az ötödik, szóval így kell nézni a fejlődési folyamatunkat. Az Ajax a néhány évvel ezelőtti Monacóra emlékeztet engem, ám az Ajax így működik: nézzük meg őket pár év múlva, amikor ezek a srácok már máshol futballoznak majd. Persze most mi voltunk az esélyesek a párharc előtt, viszont a futball már csak ilyen. A nyár óta mondjuk, hogy BL-t akarunk nyerni, de ez minden évben így történik. A nyáron majd leülünk, és megvitatjuk a szerződéseket. Ezúttal viszonylag fiatal csapattal kezdtünk, amely nagyra nőhet Massimiliano Allegri kezei alatt. A klub garantálja a fejlődést.”

„A futball gonosz, kaptunk egy véletlen gólt, és valóra vált, amitől féltünk. Nagyon szenvedtünk a második félidőben, talán másként kellett volna megpróbálni gólt elérni – morfondírozott a Juve-mester Massimiliano Allegri. – Volt egy kis szerencséje a szünet után, de az Ajax megérdemelten ment tovább. Azt mondtam az elnöknek, maradok, viszont le kell ülnünk, és átgondolni a klub jövőjét.”

„Az első félidőben jól futballoztunk, ám aztán a másodikban nem volt elég türelmünk, csak szenvedett az egész csapat, mert engedtük az Ajaxot, hogy dominálja a középpályát. Mindig mondom, a BL megnyeréséhez csúcsformában kell lenni a döntő pillanatokban. Az elmúlt hónapban sok sérültünk volt, ma fontos játékosok hiányoztak, így nem könnyű elérni a csúcsformát. Cristiano Ronaldo a szezon során végig sokat jelentett nekünk, különösen a BL-ben. Az Ajax nagy csapat, nem mondhatok mást a futballistáimnak sem ezen este után.”

NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Juventus (olasz)–Ajax (holland) 1–2 (1–1)
Torino, Juventus Stadion, 41 445 néző. V: Turpin (francia)
Ajax: Onana – Veltman, De Ligt, Blind, Mazraui (Sinkgraven, 11., Magallán, 82.) – Van de Beek, F. de Jong, Schöne – Zijes (Huntelaar, 88.), Tadics, Neres. Vezetőedző: Erik ten Hag
Juventus: Szczesny – De Sciglio (Cancelo, 64.), Bonucci, Rugani, Alex Sandro – Emre Can, Pjanic, Matuidi – Bernardeschi, Dybala (Kean, a szünetben), C. Ronaldo. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
G: C. Ronaldo (28.), ill. Van de Beek (34.), De Ligt (67.)
Továbbjutott: az Ajax, 3–2-es összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik