BL: Abban a szituációban nem volt más választásom – Fiola

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.30. 08:25
null
Fiola Attila (balra) kihajtotta magát a kedd esti mérkőzésen
Fiola Attila, a Mol Vidi FC védője úgy érezte, nem volt más lehetősége, mint szabálytalankodni a ziccerben lévő AEK-játékossal szemben.

 

GÖRÖG ÖRÖM

Ha már Marko Nikolics név szerint kiemelte, Vaszilisz Barkaszt szembesítettük a fehérvári vezetőedző dicséretével.

„Megtisztelő, ha úgy ítélte meg, hogy kulcsszerepem volt a sikerben, én azonban nem merném ezt kijelenteni – szerénykedett az AEK kapusa. – Természetesen megtettem mindent, de így volt ezzel minden társam. A Vidi nagy csatára késztetett minket, igaz, tudtuk előre, hogy nem adja ingyen a továbbjutást. Hogy a két meccsen melyik volt a legnagyobb védésem? A visszavágó első félidejében Danko Lazovics szabadrúgásánál minden tudásomra és némi szerencsére is szükségem volt. Örülök, hogy az AEK visszatért a Bajnokok Ligájába, remélem, a nemzetközi porondon immár tizennégy mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatunk nem ér véget egy darabig. A sorsolásnál két erős, valamint egy nálunk gyengébb csapatot szeretnék kapni, mert ha utóbbi mögöttünk végez, a két erősből csak az egyiket kell megelőzni a továbbjutáshoz."

Fiola Attila a kézsérülését védő gipsszel és a meccsen viselt mezével a kezében lépett ki az Olimpiai Stadion vendégöltözőjéből, s a vegyes zónában értékelte az AEK elleni párharcot, azon belül is a visszavágó 48. percében történteket.

„Nagy lehetőséget szalasztottunk el – sóhajtott fel a védő. – Olyan csapattal szemben estünk ki, amely nem volt jobb nálunk. Az első meccsen úszott el a továbbjutás, nem Athénban. Az első félidőben nem tudtunk helyzetet kidolgozni, csak Danko Lazovics szabadrúgása jelentett veszélyt az ellenfél kapujára. A szünetben megbeszéltük, mit kell tennünk, úgy mentünk vissza a pályára, hogy vagy rúgunk két gólt, vagy kapunk, de a nulla nulla nem jó nekünk. A görögök sajnos hamar vezetéshez jutottak, elismerem, a beadás után kibillentettem az egyensúlyából Hélder Lopest. Úgy éreztem, abban a szituációban nem volt más választásom, ha nem lököm meg, ziccerben fejelhet, és alighanem gólt szerez. Még ez sem vetett vissza minket, hamar egyenlítettünk, és többször esélyünk nyílt a hosszabbítás kiharcolására. Jó, hogy az Európa-ligában vigasztalódhatunk, a nyár elején boldogan aláírtuk volna, de így, hogy az utolsó akadályban buktunk el a Bajnokok Ligájában, a bosszúság egyelőre nagyobb, mint az öröm. Nem tudom, mikor lesz legközelebb ekkora lehetőségünk arra, hogy a világ legjobb csapataival találkozzunk a BL-ben. Talán jövőre...”

S hogy mi lett a gipsz, illetve a mez sorsa? Nos, a gipsz a bőrönd mélyére került, a dressz pedig egy görög szurkolóhoz. Mint kiderült, a fiatalember még a két évvel ezelőtti, Görögország–Magyarország Eb-selejtező előtt írt ismeretlenül Fiola Attilának: a mérkőzés végén szeretné elkérni a szerelését. Óhaja akkor nem teljesült, ám a hátvéd nem feledkezett meg róla, és az athéni visszavágó előtt jelezte a mezgyűjtő rajongónak: ha a végén megvárja, 5-ös számmal ellátott Vidi-felsővel bővülhet a kollekciója.

Jelentjük, a nagy találkozás megtörtént.

AZ ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE!

BAJNOKOK LIGÁJA
PLAYOFFKÖR, VISSZAVÁGÓ
BAJNOKI ÁG
AEK ATHÉN (görög)–MOL VIDI FC 1–1 (0–0)

Athén, Olimpiai Stadion, 42 000 néző. V: Szymon Marciniak (lengyel)
AEK Athén: Barkasz – Bakakisz, Ikonomu, Lambropulosz, Hult – Galanopulosz, Simoes – Hélder Lopes, Klonaridis (Ponce, 62.), Mantalosz (Csoszics, 90.) – Livaja (Alef, 84.). Vezetőedző: Marinosz Uzunidisz
Mol Vidi FC: Kovácsik – Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego, A. Hadzic, Nikolov (Pátkai, a szünetben) – Kovács I., Lazovics – M. Scsepovics. Vezetőedző: Marko Nikolics
Gólszerző: Mantalosz (48. – 11-esből), ill. Nego (57.)
Kiállítva: Hélder Lopes (80.), Livaja (98. – a kispadról)
Továbbjutott: az AEK Athén, 3–2-es összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik