BL: A világ legjobb klubja vár ránk - Krkic a Barcáról

Vágólapra másolva!
2013.01.03. 17:25
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a nyáron megfiatalított olasz AC Milanra az egyik favorit, a spanyol Barcelona vár. A párosítás Bojan Krkic számára bír a legnagyobb érzelmi plusz töltettel, hiszen a katalánok korábbi játékosa jelenleg a milánóiakat erősíti. A támadó szerdán ideiglenesen hazatért – tagja volt a Nigériával 1–1-es döntetlent játszó katalán válogatottnak –, és a kupacsatáról is nyilatkozott.

"Nagyon nehéz nyolcaddöntő vár ránk, tisztában vagyunk vele, hogy a világ legjobb klubja ellen kell pályára lépnünk, bár úgy érzem, nekünk szintén megvan az esélyünk a továbbjutásra – fogalmazott diplomatikusan a kötelező udvarias körök teljesítése után Krkic. – Jó játékosaink vannak, hiszek benne, hogy a lehető legtovább nyílttá tudjuk tenni a párharcot."

A támadó kiemelte: a Barcelona ebben az idényben is megállíthatatlannak tűnik, a sok éves munka eredményeként filozófiájuk, taktikájuk a riválisok fölé emeli. Bojan Krkic utalt arra, hogy jól érzi magát Milánóban.

"Az, hogy az AC Milanban játszhatok, nagyon fontos számomra, hiszen a korábbinál több lehetőséget kapok a bizonyításra, és elégedettek velem. Azt most nem tudom, hogy mit hoz számomra a jövő, hiszen van előttem két vagy három lehetőség is, ám én most kizárólag a Milanra koncentrálok, hiszen ez az a csapat, amelyben most szerepelhetek."

A 22 éves támadó 2011 nyarán hagyta el a Barcelonát, és igazolt az AS Romához, ahol – az edzőnek szerződtetett Luis Enriquével egyetemben – nem sikerült megváltania a világot, de még a Serie A-t sem. A rendelkezésére álló 33 bajnokin hét gólt szerzett, ám a 2012 nyarán történt váltásával sem sikerült egyelőre százszázalékosan igazolnia tehetségét: az eddigi 12 bajnokin kétszer volt eredményes. Így az előző idényben sem túl fényes 201 perc/gólos mutatója 261 percre módosult.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik