BL: a Tottenham a Wembleyben játssza a hazai mérkőzéseit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.28. 10:54
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) legutóbbi kiírásában harmadik helyen végző Tottenham a következő szezonban a Wembley Stadionban játssza a hazai Bajnokok Ligája-mérkőzéseit.

A londoni csapat a bajnokságban elért helyezésének köszönhetően feljutott a Bajnokok Ligája főtáblájára, de a legrangosabb európai kupasorozatban nem a saját stadionjában, a 36 284 néző befogadására alkalmas White Hart Lane-en játssza a hazai meccseit, hanem a 90 ezres Wembley Stadionban. a legrangosabb európai kupasorozatban nem a saját stadionjában, a 36 284 néző befogadására alkalmas White Hart Lane-en játssza a hazai meccseit, hanem a 90 ezres Wembley Stadionban.

A szerződés további egy évre szóló opciót is tartalmaz, melynek értelmében a 2017–2018-as idényben a Tottenham minden hazai mérkőzésére a Wembleyben kerül sor, amíg az új stadionját át nem adják.

„Annak érdekében, hogy a Wembley még inkább világszínvonalú létesítménynek számítson, kiváló lehetőség, hogy otthont adjon a Tottenham Bajnokok Ligája-mérkőzéseinek” – vélekedett Martin Glenn, az angol szövetség (FA) vezérigazgatója.

A Tottenham elnöke, Daniel Levy elmondta, mindenképpen előnyös a csapat számára, hogy a Wembleyben játszhat, hiszen így sokkal több szurkolója tekintheti meg élőben a hazai BL-meccseit, mint a White Hart Lane-en.

A fővárosi együttes a tervek szerint a 2018–2019-es szezonban költözik be új, 61 ezer férőhelyes arénájába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik