BL: a topklubokat is megizzasztotta a Slavia Praha

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2021.07.19. 14:51
null
Tomás Holes a cseh válogatott Eb-nyolcaddöntőjében gólt szerzett a Puskás Arénában – valószínűleg szívesen jönne vissza Budapestre (Fotó: AFP)
A Barcelonát, az Intert és az Arsenalt is megtréfálta az utóbbi években a cseh Slavia Praha, amellyel a Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. körében találkozhat. A prágai klub öt cseh labdarúgót adott a nyári Európa-bajnokságra.

 

Mint arról beszámoltunk, az Európai Labdarúgó-szövetség hétfő délben elkészítette a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik körének sorsolását, amelyen a Ferencváros a cseh Slavia Prahát kapta, így amennyiben Peter Stöger együttese kiejti a Zalgirist, a prágai együttessel találkozik a BL-rájátszásba kerülésért.

A Ferencváros tavaly nyáron a Celtic és a Dinamo Zagreb ellen bizonyította, hogy képes borítani a papírformát a esélyesebb csapat ellen, most hasonló bravúrra lehet szükség. A Slavia Praha ugyanis immár megkérdőjelezhetetlenül az első számú csapatnak számít az országban, a legutóbbi három bajnokságot egyaránt megnyerte, a játékoskeretének értéke (90.15 millió euró) pedig nagyjából két és félszerese a Ferencvárosénak (34. 93 millió euró).

A magyar bajnokhoz hasonlóan a cseh együttes is szorgosan gyűjtögette a tapasztalatokat a nemzetközi porondon, a 2018–2019-es idényben továbbjutott az Európa-liga csoportköréből, az egyenes kieséses szakaszban pedig a Genket majd a Sevillát búcsúztatta, mielőtt a negyeddöntőben a későbbi győztes Chelsea megállította (0–1, 3–4).

A következő idényben a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott a csapat, ahol valóságos halálcsoportba került, a Barcelona, a Dortmund, valamint az Inter mellé. Bár a négyes utolsó helyén végzett, egész Európa felkapta a fejét a Camp Nou-ban elért 0–0-ás döntetlenre, az utolsó fordulóban pedig 1–1-es döntetlent játszott a győzelmi kényszerben pályára lépő Inter otthonában – és ezzel el is ütötte a milánói együttest a továbbjutástól.

Az előző idényben szintén az Európa-ligában menetelt, az egyenes kieséses szakaszban a Leicestert, majd a Rangerst búcsúztatta, a negyeddöntő első meccsén pedig 1–1-re végzett az Arsenal otthonában, ami akkor is megsüvegelendő teljesítmény, ha a visszavágón már nem kegyelmezett a londoni együttes és 4–0-ra nyert.

A Jindrich Trpisovsky által vezetett együttes öt cseh labdarúgót delegált a nyári Európa-bajnokságra, Tomás Holes, David Zima, Jan Boril, Lukas Masopust és Petr Sevcik egyaránt a Slavia labdarúgója, a cseh futballisták mellett pedig szlovák, horvát, nigériai, holland, szerb, szenegáli, román, dán, elefántcsontparti és libériai légiós is szerepel a keretben.

NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ
BAJNOKI ÁG

FERENCVÁROS (magyar)/Zalgiris Vilnius (litván)–Slavia Praha (cseh)
Kajrat Almati (kazah)/Crvena zvezda (szerb)–Alaskert (örmény)/Sheriff Tiraspol (moldovai)
Malmö FF (svéd)/HJK (finn)–Rangers FC (skót)
Dinamo Zagreb (horvát)/Omonia Nicosia (ciprusi)–Legia Warszawa (lengyel)/Flora Tallinn (észt)
Lincoln Red Imps (gibraltári)/CFR Cluj (Kolozsvár, romániai)–Slovan Bratislava (szlovák)/Young Boys (svájci)
Olympiakosz Pireusz (görög)/Neftci (azeri)–Mura (szlovén)/Ludogorec (bolgár)
NEM BAJNOKI ÁG
Szpartak Moszkva (orosz)–Benfica (portugál)
Genk (belga)–Sahtar Doneck (ukrán)
PSV (holland)/Galatasaray (török)–Celtic (skót)/Midtjylland (dán)
AS Monaco (francia)–Rapid Wien (osztrák)/Sparta Praha (cseh)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik