BL: a tervek szerint Isztambulban rendezik a 2023-as finálét

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.07.16. 20:28
Isztambulban rendezik a Bajnokok Ligája 2023-as döntőjét – jelentette be az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénteken. A 2020-as és a 2021-es finálé is a török nagyvárosban lett volna, ám a koronavírus-járvány miatt végül egyik évben sem ott került sor a BL-idény utolsó meccsére.

Az európai szövetség közösségi oldalának pénteki bejegyzése emlékeztet, hogy eredetileg a sorozat idei fináléját játszották volna a török metropolisban, de a koronavírus-járvány miatti szigorú korlátozások következtében a Chelsea és a Manchester City végül Portóban mérkőzött meg egymással. Sőt, már a 2020-as döntő rendezését is Isztambul nyerte el, ám akkor is a koronavírus miatt került sor változtatásra.

A 2022-es és 2024-es házigazda, vagyis Szentpétervár és London változatlan maradt, a 2023-as BL-fináléra eredetileg kijelölt Münchennek viszont 2025-ig kell várnia a legrangosabb európai kupasorozat utolsó meccsének megrendezésére.

 

 

Az Európa-liga 2024-es döntőjét a dublini Aviva Stadionban játsszák. Az Ír Labdarúgó-szövetség (FAI) pénteken jelentette be, hogy a múlt hétvégén Londonban lefolytatott tárgyalásokat követően az UEFA végrehajtó bizottsága az ír fővárosnak ítélte a rendezés jogát.

A második számú európai kupasorozat idei fináléja Gdanskban volt, ahol a Villarreal tizenegyespárbajban legyőzte a Manchester Unitedet. Jövőre Sevilla, 2023-ban pedig a Puskás Aréna ad otthont a döntőnek.

A dublini Aviva Stadion három év múlva második alkalommal adhat otthont az Európa-liga fináléjának, ugyanis 2011-ben ott küzdött meg egymással két portugál csapat, és az FC Porto végül 1–0-ra legyőzte az SC Bragát.

Az El 2025-ös döntőjének Bilbao ad otthont. Az UEFA honlapja szerint az ír fővárosra és a baszk városra is azért esett a választás, mert az idei, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon az eredeti tervekkel ellentétben egyetlen mérkőzést sem rendezhettek meg a világjárvány miatt.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik