BL: A Szuperliga egy kartellre hasonlítana – Kubatovot kérdezte a francia lap

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.02.10. 11:28
null
Kubatov Gábor szerint az európai Szuperliga rossz hatással lenne a kis klubokra (Fotó: Nemzeti Sport)
A Bajnokok Ligája 2020–2021-es idényében a csoportkörbe jutó 32 klub közül a Ferencváros rendelkezett a legalacsonyabb költségvetéssel. A zöld-fehérek az FC Barcelonával, a Juventusszal és a Dinamo Kijevvel játszottak a főtáblán. A francia So Foot magazin Kubatov Gábort, az FTC elnökét a régóta tervben lévő Szuperligáról és annak lehetséges következményeiről kérdezte.

 

„Ha létrejön egy ilyen liga, az egy kartellre hasonlítana, mert a legnagyobb cégek és a topklubok határoznák meg a piac jövőjét. Ezzel ártanának a többi szereplőnek és a labdarúgó-szövetségeknek – válaszolta Kubatov Gábor, az FTC elnöke a So Foot kérdésére. – Jelen helyzetben nehezen tudnánk elfogadni ezt a döntést, igaz, a pontos részletek ismerete nélkül nem könnyű állást foglalni.”

„A Szuperliga ötlete tíz éve napirenden van. A meghatározó klubok ezzel akarják megerősíteni a pozíciójukat és növelni a bevételeiket. Kétezer-huszonnégyben lejár a nemzetközi futballnaptár, téma lesz a Bajnokok Ligája reformja. Nem meglepő, hogy mostanában egyre gyakrabban hallani pletykákat.”


„A Szuperliga zárt bajnokságként működne, vagyis az olyan kluboknak, mint a Ferencváros nem lenne esélye bejutni a sorozatba. Emellett értéktelenné tenné a nemzeti bajnokságokat, amivel felfordulást okozna a televíziós jogdíjak terén. A kis együttesek nélkül az európai kupa unalmassá válna” – tette hozzá Kubatov.

Az 54 esztendős klubvezető elárulta, a koronavírus-járvány következtében a Ferencváros 12-16 millió eurós bevételtől esett el. Kubatov Gábor szerint gazdasági szempontból a BL-csoportkörös szereplés óriási lépés volt a klub életében.

A teljes interjút franciául ide kattintva elolvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik