BL: a Slovan szurkolói számonkérték a játékosokon a teljesítményüket

DUDUCZ TIBOR (Pozsony)DUDUCZ TIBOR (Pozsony)
Vágólapra másolva!
2022.07.07. 16:12
null
A Slovan játékosai kaptak hideget-meleget a meccs után (Fotó: skslovan.com)
Nem indult jól az új idény a pozsonyi Slovan számára, a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában hazai pályán csak 0–0-s döntetlent ért el a grúz Dinamo Batumi ellen. Ezt a szurkolói is zokon vették.

Szerda este közel 11 ezren, az elmúlt időszakban megszokottnál jóval többen látogattak ki a Slovan Bratislava Dinamo Batumi elleni BL-selejtezőjére, és óriásit csalódtak a csapatukban, amely rossz játékkal gól nélküli döntetlent ért el úgy, hogy a 40. perctől emberelőnyben játszott.

A meccs elején még hangosan szurkoltak a Slovan-drukkerek, de ezt fokozatosan hangos füttyszó váltotta fel, és a játékosok felé különböző szidalmak hangoztak el. A mérkőzés után a hazai futballisták ugyan elindultak a B-közép felé megköszönni a buzdítást, de a szurkolók elutasították őket, tárgyakat dobáltak feléjük.

„Gyorsan elköszönünk, mivel itt bunyó lesz” – mondta a találkozó után Lubos Hlavena, a közszolgálati televízió riportere, és befejeződött a közvetítés.

A Slovan-drukkerek kemény magja ugyanis a lelátón elindult a hazai kispad mögé, az újságírói és közvetítői szektor alá.

A szurkolók trágár szavakkal illették az öltözőbe induló labdarúgókat, a csapatkapitány, ifjabb Vladimír Weiss szópárbajba keveredett a magukból kikelő szimpatizánsokkal. Összecsaptak a rendezők a drukkerekkel, elcsattant egy-két pofon is. A pozsonyiak marketingigazgatója, Tomás Straka, aki valamikor a B-közép vezére volt, próbálta csitítani az indulatokat.

„Ha ilyen számban járnának a drukkereink a meccseinkre, akkor megérteném, elfogadnám a füttyszót és a nemtetszésük kifejezését. Ma azt kiabálták, hogy az igazi Slovant akarják látni, közben a háromnegyedük az előző idényben egyszer sem volt ott a mérkőzésünkön. Aztán eljönnek egy meccsre” – mondta a találkozót követőenifjabb Vladimír Weiss.

Édesapja, idősebb Vladimír Weiss, a Slovan mestere is sajnálkozott.

„Sajnálom, hogy csalódást okoztunk a szurkolóinknak, nem futballoztunk jól. Már többször megéltem, hogy az első meccs gól nélküli döntetlent hozott, ám végül továbbjutottunk. Sokat kell javulnunk a jövő heti visszavágóra. Batumiban az életünkért fogunk játszani” – nyilatkozta az edző.

A Slovan–Dinamo Batumi győztese a Ferencváros–Tobol párharc továbbjutójával küzd meg a BL második selejtezőkörében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik