BL: A Slovan ellen is továbbjutást várok – Szenes Sándor

Vágólapra másolva!
2022.07.20. 07:28
null
Szenes Sándor szerint a Sztanyiszlav Csercseszov vezette Ferencváros képes lehet eljutni a csoportkörig (Fotó: archív)
Szenes Sándor, az 1992-ben bajnokságot nyerő Ferencváros labdarúgója a Nemzeti Sport szakértőjeként osztotta gondolatait lapunkkal a Slovan Bratislava elleni Bajnokok Ligája-selejtező előtt.

„Szomorúsággal tölt el, hogy a Pozsonyban játszott meccs kapcsán harminc év elteltével sem a futballról, hanem a felvidéki és az anyaországi magyarság ellen elkövetett brutalitásról kell beszélni – mondta Szenes Sándor.– Ott voltam, láttam, mit műveltek a szlovák hatóságok, a cél akkor nem lehetett más, mint a megfélemlítés.

Harminc év telt el, és sajnálatos, hogy a miértekre még manapság sincsenek válaszok. A szakmáról szólva nem túlzás kijelenteni, hogy az elmúlt öt-hat évben a Ferencváros felnőtt a feladathoz, képes lehet a csoportkörbe kerülésre, úgyhogy természetesen a Slovan ellen is továbbjutást várok egykori csapatomtól. Sok minden szól a Ferncváros mellett, például az, hogy minőségi labdarúgók közül választhat a vezetőedző, Sztanyiszlav Csercseszov, és az is fontos, hogy kiváló csatárok vannak a keretben. Nekem megnyugtató, hogy a szakvezető pontosan tudja, kire milyen feladatot bízhat, kire számíthat egy ilyen mérkőzésen.”

AZ FTC SZURKOLÓIT ÉRŐ POZSONYI TÁMADÁS 1992-BEN

SLOVAN–FERENCVÁROS 4–1, 1992

BAJNOKOK LIGÁJA 2022–2023
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
ELSŐ MÉRKŐZÉS (július 20., szerda)

20.00: Ferencváros–Slovan Bratislava (szlovák) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
VISSZAVÁGÓ (július 27., szerda)
20.30: Slovan Bratislava (szlovák)–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik