BL: a sérült Mbappé is tagja a „nyolcas döntőre” utazó PSG-keretnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.08.08. 15:11
null
Mbappé (balra) sérülése ellenére tagja a PSG Lisszabonba utazó keretének (Fotó: AFP, archív)
Bár Kylian Mbappé és Marco Verratti is sérüléssel bajlódik, mindketten bekerültek a francia PSG utazó keretébe a Bajnokok Ligája jövő heti negyeddöntője előtt.

 

Kylian Mbappé a Francia Kupa döntőjében, a Saint-Étienne ellen 1–0-ra megnyert mérkőzésen szenvedett bokasérülést július végén, a meccsen le is kellett cserélni és háromhetes kihagyást jósoltak neki. Emiatt várhatóan nem léphet pályára jövő héten az Atalanta elleni BL-negyeddöntőben, Lisszabonban, de ha a PSG továbbjut az elődöntőbe, a folytatásban már Mbappé is ott lehet a pályán.

Ezért került be a PSG utazó keretébe, csakúgy, mint a héten vádlisérülést szenvedő olasz középpályás, Marco Verratti és az argentin szélső, Ángel Di María, aki a negyeddöntőben eltiltás miatt nem játszhat. Más kérdés, hogy a Football Italia cikke szerint Verratti sérülése olyan súlyos, hogy elképzelhető, továbbjutás esetén sem szerepelhet. Hiányzik a párizsi keretből a nyáron távozott uruguayi csatár, Edinson Cavani és a belga védő, Thomas Meunier (utóbbi már a Dortmund játékosa).

Amint már jeleztük, a párizsiaknál a csapat vezetőedzője, Thomas Tuchel is bokasérülést, illetve lábközépcsonttörést szenvedett csütörtökön, ez persze aligha befolyásolja majd abban, hogy irányítsa a csapatot Portugáliában (maximum kevesebbet áll fel a kispadról, ha így lesz, lehet, hogy magyar segítőjét, Lőw Zsoltot láthatjuk majd többször a pálya széléről utasítást adni Neymaréknak).

Mint ismeretes, a koronavírus-járvány miatt a Bajnokok Ligája 2019–2020-as kiírása a negyeddöntőktől egymeccses párharcokkal, augusztus 12. és 23. között a portugál fővárosban, Lisszabonban fejeződik be.

A PSG UTAZÓ KERETE
Kapusok:
Marcin Bulka, Garissone Innocent, Keylor Navas, Sergio Rico
Mezőnyjátékosok: Michel Bakker, Juan Bernat, Eric Maxim Choupo-Moting, Colin Dagba, Ángel Di María, Abdou Diallo, Juilan Draxler, Idrissa, Gueye, Ander Herrera, Mauro Icardi, Arnaud Kalimuendo, Thilo Kehrer, Presnel Kimpembe, Layvin Kurzawa, Marquinhos, Leandro Paredes, Timothée Pembélé, Kylian Mbappé, Loic Mbe Soh, Neymar, Kays Ruiz-Atil, Pablo Sarabia, Thiago Silva, Marco Verratti

BAJNOKOK LIGÁJA, A NYOLCCSAPATOS TORNA (LISSZABON) PÁROSÍTÁSA
NEGYEDDÖNTŐ
Augusztus 12. (helyszín: Estádio da Luz)

21.00:Atalanta (olasz)–Paris Saint-Germain (francia)

Augusztus 13. (Estádio José Alvalade)
21.00:
RB Leipzig (német)–Atlético Madrid (spanyol)

Augusztus 14. (Estádio da Luz)
21.00:
Napoli (olasz)/FC Barcelona (spanyol)–Chelsea (angol)/Bayern München (német)

Augusztus 15. (Estádio José Alvalade)
21.00:
Manchester City (angol)–Olympique Lyon (francia)

ELŐDÖNTŐ
Augusztus 18. (Estádio da Luz)

21.00:RB Leipzig (német)/Atlético Madrid (spanyol)–Atalanta (olasz)/Paris Saint-Germain (francia)

Augusztus 19. (Estádio José Alvalade)
21.00:
Manchester City (angol)/Olympique Lyon (francia)–Napoli (olasz)/FC Barcelona (spanyol) vagy Chelsea (angol)/Bayern München (német)

DÖNTŐ
Augusztus 23., 21.00 (Estádio da Luz)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik