BL: a Roma a Twitter-oldalán üzent a liverpooli Szalahnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.13. 14:22
Az AS Roma a Twitter-oldalán üzent Mohamed Szalahnak, a Liverpool ászának, miután pénteken a két csapatot összesorsolták a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében.

A „farkasok” Twitter-bejegyzése szerint 180 percig ellenfélként néznek szembe egymással Mohamed Szalahhal, de bármi történjen, örök életre barátok maradnak. Nem csoda, hiszen az egyiptomi támadó két idény alatt 65 bajnokin 29 gólt szerzett a Roma mezében. Mohamed Szalahhal, de bármi történjen, örök életre barátok maradnak. Nem csoda, hiszen az egyiptomi támadó két idény alatt 65 bajnokin 29 gólt szerzett a Roma mezében.

Tavaly nyáron igazolt Rómából a Liverpool FC-hez, amely 42 millió eurót fizetett a támadó játékjogáért az olaszoknak.

AS Roma English on Twitter

We'll be opponents for 180 minutes, but whatever happens we'll remain friends for life. Looking forward to seeing you again, @22mosalah! #ASRoma #UCL #RomaLiverpool https://t.co/eo0Rm4VWW9



Szalah 2015 és 2017 között tétmérkőzéseken 0.41 gólt lőtt átlagban Roma-játékosként. A Liverpoolban 0.89 ez a mutatója.

BAJNOKOK LIGÁJA

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Bayern München (német)–Real Madrid (spanyol)
Liverpool FC (angol)–AS Roma (olasz)

Az első mérkőzéseket Münchenben, illetve Liverpoolban rendezik.

KULCSDÁTUMOK
BAJNOKOK LIGÁJA
Az elődöntő első mérkőzései: április 24–25.
Az elődöntő visszavágói: május 1–2.
A döntő: május 26., Kijev, Olimpiai Stadion

ÉRDEKESSÉGEK

LIVERPOOL–ROMA

Az 1984-es BEK-döntőt a Roma és a Liverpool játszotta, a római Stadio Olimpicóban. Az 1–1-es döntetlen után a Pool tizenegyesekkel hódította el a trófeát. Ez volt egyébként a két csapat első egymás elleni európai kupamérkőzése. Az 1984. május 30-án lejátszott finálé idején még senki sem élt a Liverpool mostani keretéből.

A Roma eddig öt mérkőzést játszott a Liverpool ellen, ám csak egyet nyert meg (két döntetlen és két vereség mellett), és csupán két gólt szerzett ezeken a találkozókon.

A BL mostani kiírásában a Liverpool szerezte a legtöbb gólt (33), míg a Roma az elődöntős együttesek közül a legkevesebbet (15).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik