BL: a Real a legesélyesebb a végső győzelemre

Vágólapra másolva!
2022.09.05. 15:14
null
Esélyes a címvédés? (Fotó: AFP)
A labdarúgás statisztikáival – is – foglalkozó Gracenote adatelemző cég legfrissebb kimutatásához a Bajnokok Ligája ezen héten rajtoló csoportkörének kezdete adta az apropót: azt vizsgálták, melyek a legesélyesebb klubok a végső sikerre az idei kiírásban.

A Gracenote vezetteEuroClubIndex mutatója szerint a címvédő Real Madrid, a trófeát még soha el nyerő Manchester City, valamint a legutóbb 2019-ben diadalmaskodó Liverpool a legesélyesebb a Bajnokok Ligája 2022–23-as kiírásának megnyerésére: 60 százalékos a valószínűsége, hogy ebből a hármasból kerül ki a végső győztes 2023. június 10-én este, az isztambuli Atatürk Stadionban.

A trió tagjai között nagy különbség nincs: a Real Madrid sikerére 21 százalékot, a Manchester City győzelmére 20 százalékot, míg a Liverpooléra 19 százalékot ad a cég. Az őket követő legnagyobb esélyes a cég szerint a Bayern München, ám a bajoroknak már „csak” 10 százalék a sanszuk a trófea magasba emelésére.

A legesélyesebb hármasnak a csoportkörös továbbjutására egyaránt 90 százalék fölötti bizonyosságot ad a Gracenote – a Real (98 százalék), a Manchester City (95 százalék) és a Liverpool (95 százalék) továbbjutása is „szinte” tuti.

A mezőny egyetlen magyar játékosokat is foglalkoztató csapata, az RB Leipzig esélye a sorsolás után 10 százalékkal nőtt, jelenleg 62 százalékon áll, a Barcelona (66) mögött, de a Juventus (61) előtt.

Esélyek a végső győzelemre  (Fotó: gracenote.com)
Esélyek a végső győzelemre (Fotó: gracenote.com)

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik