BL: A lyoni első félidő okozta a kiesést, jól játszottunk – Sarri

M. G.M. G.
Vágólapra másolva!
2020.08.08. 00:14
null
Rudi Garcia szerint az OL továbbjutása a csapategység diadala volt (Fotó: AFP)
A francia Olympique Lyon 2009–2010 óta először jutott be a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, miután 2–1-re kikapott Torinóban a Juventustól, de idegenben szerzett több gólja így is elég volt a továbblépéshez. Cristiano Ronaldo duplázott, de a 2009–2010-es idény óta először nincs BL-negyeddöntős csapatban. Lejárt volna Maurizio Sarri ideje a Juventusnál?

Maurizio Sarri elégedettebb volt a Juventus játékával, mint a torinóiak szurkolói – a favorit Juve ugyan Cristiano Ronaldo duplájával 2–1-re legyőzte a Lyont, de így is búcsúzott a Bajnokok Ligájától.

„Nyilván csalódottak vagyunk. Tudtuk, hogy a Lyon visszaáll, tíz emberrel védekezve vár minket a saját térfelén. Sok lehetőséget alakítottunk ki, de a futball ilyen, lehetnek helyzeteid, de nem feltétlenül érsz célt. Kár ezért. A franciaországi mérkőzés első félidejében sokkal jobban kellett volna játszanunk, de ott nem tudtunk helyzetbe kerülni és tálcán nyújtottuk a Lyonnak a lehetőséget a gólszerzésre. Bizonyítottuk, hogy az erőnlétünk jó, kilencvenöt percig nyomtunk, négy vagy öt tiszta helyzetünk volt, a Lyon meg egyszer találta el a kaput. Így is továbbjutott – gratulálok neki” – értékelt a Juventus rutinos védője, Leonardo Bonucci.

„Óriási csalódás ez, mert nagyon áhítottuk a továbbjutást. Rosszul kezdődött a mérkőzés a tizenegyessel, de meccsben maradtunk és nyomás alá helyeztük a Lyont. Nehéz lenyelni ezt az eredményt. Nem szabad lebecsülnünk az újabb scudetto megszerzését, de ez a klub többre képes – és többet is kell megcéloznia. Az első mérkőzésen nem nyújtottunk megfelelő teljesítményt, és a Bajnokok Ligájában két mérkőzésen dőlnek el a párharcok. Olyan ellenfél ellen estünk ki, amelyet elkaphattunk volna” – csatlakozott hozzá Miralem Pjanic.

A Lyon látványos védéseket bemutató kapusa, Anthony Lopes az ünneplés különös módját választotta: kifutott a „vendégszektor” elé az üres torinói stadionban, s „együtt ünnepelt” a képzeletbeli OL-táborral.

„Tudtuk, hogy képesek vagyunk továbbjutni, erősek voltunk és egymásért hajtottunk. Azt hiszem, a mai este volt a jutalma annak az energiának, amit befektettünk, amióta újrakezdtük az edzéseket. Most már előre kell tekintenünk, és meg is van ehhez minden jogunk. Sokan kételkedtek abban, hogy továbbmegyünk, de bennünk nem volt kétely” – futotta le Lopes a kötelező „sablonköröket”.

 


 

A Lyon vezetőedzője, Rudi Garcia büszke volt arra a teljesítményre, amellyel csapata kiejtette a „BL-re törő és egy földönkívülit (Cristiano Ronaldo) alkalmazó” Juventust.

„Az első félidőben nagyon jól játszottunk, még akkor is, hogy ha a teljesen jogtalan tizenegyessel visszakapaszkodtak a mérkőzésbe. A fordulás után csak szenvedtünk, egészen addig, amíg be nem állt Moussa Dembélé és Jeff-Reine Adélaïde – ők új lendületet hoztak a játékunkba. A csapategység győzelme volt ez. Az OL a BL negyeddöntőjében! El akartunk jutni Lisszabonig, hát ott vagyunk. Nagyon büszke vagyok, készülhetünk a Manchester City elleni mérkőzésre, nemsokára itt van, nincs sok időnk felkészülni. Nem mi leszünk az esélyesek, de ez így pont megfelel nekünk. Hogy ez egy személyes diadal-e számomra? Nagyon jól dolgozok együtt a stábbal és a játékosaimmal, ez számít. A Ligakupa-döntő csalódása után kevesen hittek bennünk, de így is megcsináltuk. Csodálatos továbbjutás – de ne álljunk meg itt!” – summázott a franciák edzője.

Vajon meginog-e Sarri kispadja a kiesés után? (Fotó: AFP)
Vajon meginog-e Sarri kispadja a kiesés után? (Fotó: AFP)

Maurizio Sarri, a Juventus trénere hallhatóan elégedetlen volt a játékvezetéssel, csapata játékával viszont – talán kicsit meglepő módon – nem. A mérkőzés utáni visszajelzések alapján viszont a Juve-szurkolóknál betelt a pohár…

„Ennél kevesebbet vártam, úgy gondolom, nagyon jó mérkőzést játszottunk. A korai tizenegyes megőrjíthetett volna minket, de szépen visszajöttünk a meccsbe, és kettő-egy után még volt három-négy lehetőségünk. Ha nem lennék nagyon elkeseredett a kiesés miatt, akkor nagyon örülnék a csapatom teljesítményének. A kiesésünket a lyoni első félidő okozta. Ebben a versenysorozatban nincs kímélet, és hiába voltak nagyszerű eredményeink, mégis kiestünk” – nyilatkozta.

Persze a kérdést, hogy marad-e a kispadon, nem kerülhette el. Sarri rámutatott: ezen a szinten nem egy mérkőzés eredménye alapján menesztik a szakvezetőt, s a kérdés meglehetősen sértő, nem is elsősorban rá, mint edzőre, hanem a klubvezetőkre nézve. Nem vár semmit, de szerződése van.

A kérdés csak az, hogy meddig.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

JUVENTUS (olasz)–LYON (francia) 2–1 (1–1)
Torino,
Allianz Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Zwayer (német)
Juventus: Szczesny – Cuadrado (Danilo, 70.), De Ligt, Bonucci, Alex Sandro – Bentancur, Pjanic (Ramsey, 61.), Rabiot – Bernardeschi (Dybala, 71.; Olivieri, 84.), Higuaín, C. Ronaldo. Vezetőedző: Maurizio Sarri
Lyon: AnthonyLopes – Denayer (J. Andersen, 61.), Marcelo, Fernando Marcal – Bruno Guimaraes – Dubois (Tete, 91.), Caqueret, Aouar (Thiago Mendes, 91.), Cornet – Depay (Moussa Dembélé, 67.), Toko Ekambi (Reine-Adélaïde, 67.). Vezetőedző: Rudi Garcia
Gólszerző: C. Ronaldo (43., 60. – az elsőt 11-esből), ill. Depay (12. – 11-esből)
Továbbjutott:
a Lyon, 2–2-es összesítéssel, idegenben szerzett több góllal

A mérkőzés összefoglalóját itt olvashatja el!

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik