BL: A kijevi döntővel már nincs értelme foglalkozni – Zidane

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2021.04.06. 10:49
null
A Real-siker egyik eleme lehet, hogyan fedezi majd a labdát Karim Benzema (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája mostani idényének negyeddöntőjében az első játéknapon összecsap egymással a 2018-as döntő két főszereplője, a Real Madrid és a Liverpool.

 

Diogo Jota, a Liverpool csatára
„Kemény csata vár ránk a Real Madrid ellen, de keményen dolgozunk, és mindent megteszünk, hogy mi jussunk be a legjobb négy közé. Az Arsenal elleni hétvégi győzelem jót tett az önbizalmunknak, és fontos, hogy kapott gól nélkül tudtuk le a londoniak elleni rangadót.”
Forrás: liverpoolfc.com

A múlt nem számít. A Real Madrid és a Liverpool párharcról a többségnek azonnal a 2018-as ukrajnai BL-döntő jut eszébe, amelyet a spanyolok 3–1-re megnyertek. Gareth Bale emlékezetes ollózós gólt lőtt, Mohamed Szalah fél óra után megsérült, az angolok kapusa, Loris Karius kétszer is hatalmasat hibázott. Eseményekben gazdag finálé volt, ám abban nagyjából mindenki egyetért, hogy az azóta eltelt csaknem három évben nagyon sok minden változott. Hogy mást ne mondjunk, kedd este az akkori főszereplők közül Bale, Karius és a sérült Sergio Ramos sem lesz ott a pályán, ahogy Cristiano Ronaldo sem.

Mohamed Szalah nemrég a Marcának adott interjút, amelyben hangsúlyozta, hogy az angolok azóta megnyerték a Premier League-et és a Bajnokok Ligáját, így már vérbeli bajnokként, önbizalomtól duzzadva léphetnek pályára a negyeddöntőben.

Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője
„Tudjuk, mennyire erős és hatékony a Liverpool csatársora, és biztos vagyok benne, hogy a sérült védőket is pótolni tudják. Nehéz meccs lesz, a kijevi döntővel pedig már nincs értelme foglalkozni. A jelenben kell élni, arról nem is beszélve, hogy azóta mindkét csapat sokat változott.”
Forrás: as.com

„Teljesen igaza van, tőlünk azóta távozott Cristiano Ronaldo, ők pedig bajnokok lettek – ez fontos tényező, de nekünk továbbra is versenyképes csapatunk van, és jó formában várjuk a mérkőzést – idézte az As Nachót, a Real Madrid 22-szeres spanyol válogatott védőjét. – Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy a Liverpool futballistáit fűti a visszavágás vágya. Bízunk magunkban, de figyelnünk kell, mert az angolok támadósora nagyon veszélyes, az egyik legerősebb a világon. Az ilyen összecsapásokon mégsem az a legfontosabb, hogy egyénileg felkészüljünk az ellenfél futballistáiból, sokkal lényegesebb, hogy mentálisan topon legyünk. Mindegy, hogy Roberto Firminót vagy Diogo Jotát kell megállítanom. Elsősorban az számít, hogy fejben erős legyek, és maximálisan a meccsre összpontosítsak.”

A liverpooli támadók közül Mohamed Szalah jelentheti a legnagyobb veszélyt a madridiak kapujára. Az egyiptomi csatárnak a bajnokságban 18 gólja van, a BL-ben öt, ebből kettőt a Leipzig elleni – két 2–0-s sikerrel letudott – nyolcaddöntőben szerzett. Betalált szombaton az Arsenal otthonában 3–0-ra megnyert rangadón is, azaz remek formában várja a negyeddöntő első felvonását. Ugyanez elmondható a londoniak ellen duplázó Diogo Jotáról is, aki a válogatott szünetben is jól teljesített portugál színekben.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az angolok védelméből sérülés miatt Virgil van Dijk, Joe Gomez és Joel Matip is hiányzik majd, ami jelentősen megkönnyítheti Karim Benzema dolgát. A francia csatár a legutóbbi hat tétmérkőzésén betalált, ezeken összesen kilenc gólt szerzett, s a Liverpool ellen kifejezetten jól megy neki. A francia csatár az eddigi három egymás elleni mérkőzés mindegyikén betalált: a 2014–2015-ös idényben a csoportkörben idegenben duplázott (3–0), hazai pályán győztes gólt szerzett (1–0), s a 2018-as fináléban ő szerezte a meccs első gólját. A hírek szerint elképzelhető, hogy csereként a sérüléséből felépülő Eden Hazard is lehetőséget kap a mérkőzésen. A Real Madridnak azért is lenne fontos, hogy jó eredményt érjen el kedd este, mert a hétvégén következik a Barcelona elleni el Clásico, és egyáltalán nem mindegy, milyen lelkiállapotban készülhetnek majd a játékosok a katalánok elleni csúcsrangadóra.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Április 6., kedd:
21.00:
Manchester City (angol)–Borussia Dortmund (német) (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!
21.00: Real Madrid (spanyol)–Liverpool FC (angol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik