BL: A játékosok szeretnének a címlapokra kerülni - Simeone

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.21. 18:33
null
Simeone szerint játékosai a címlapokra szeretnének kerülni (Fotó: Action Images)
Edzői pályafutásának egyik legfontosabb mérkőzésére készül Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője, aki kedden a Chelsea ellen vezeti harcba övéit a Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésén. Az argentin szakember úgy véli, a két csapat a játék bizonyos aspektusaiban hasonlít egymásra, futballistái pedig szeretnének a címlapokra kerülni. A spanyol együttes kapusa, Thibaut Courtois tudja, hogy nem ők az esélyesek, de a Barcelonával szemben sem voltak azok.

 

„Nem ugyanolyan a két csapat, de hasonló ismertetőjelei vannak. Mindkét együttes a legkevesebb gólt kapta hazája bajnokságában, mindkét gárda jól védekezik és mindkettő nyílt támadófutballt játszik. Továbbá mi is veszélyesek vagyunk a rögzített játékhelyzetek során. E karakterjegyeink miatt vagyunk versenyben a különböző címekért. Saját magunkra koncentrálunk, de tiszteljük az ellenfelet” – mondta Simeone.

ETO'O NÉLKÜL A CHELSEA

A Chelsea labdarúgócsapata hivatalos honlapján tudatta: nem utazik el Madridba, az Atlético elleni Bajnokok Ligája-elődöntőre térdsérüléssel küszködő csatára, Samuel Eto'o.

Eden Hazard kisebb sérülése ellenére elutazik, Petr Cech felépült betegségéből, így szintén a csapattal tart. Braniszlav Ivanovics sárga lap miatti eltiltását tölti, Nemanja Matics és Mohamed Szalah pedig nem játszatható a BL-ben, hisz előző csapata színeiben szerepelt az elitliga 2013–14-es szezonjában.

A CHELSEA UTAZÓ KERETE
Kapusok:
Petr Cech, Mark Schwarzer, Hilário
Mezőnyjátékosok: David Luiz, Gary Cahill, John Terry, Ashley Cole, Nathan Ake, Cesar Azpilicueta, Tomas Kalas, Marco Van Ginkel, Ramires, Frank Lampard, Oscar, John Mikel Obi, Eden Hazard, Willian, André Schürrle, Fernando Torres, Demba Ba.

„Kizárólag a keddi meccsre összpontosítunk. Tisztában vagyunk az erősségeinkkel és a gyengeségeinkkel. Az erősségeinket megpróbáljuk kihasználni, a gyengeségeinket pedig fedezni” – tette hozzá az argentin szakember, aki Thibaut Courtois-ra is kitért. Mint ismert, a belga válogatott kapus anyaegyesülete ellen léphet pályára.

„Ugyanolyan a lelkiállapota, mint a csapattársainak, akik nagyon lelkesek. Tudják, hogy nemcsak számukra, de a klub számára is nagyon fontos meccs következik. A szavak most nem számítanak, a játékosok szeretnének a címlapokra kerülni” – utalt arra Simeone, hogy tanítványai mindent megtesznek a döntőbe jutás érdekében.

„Beszélni fogok a játékosokkal, elmondom nekik, hogyan tudják kifejezni a legjobban az érzéseiket. Egy elődöntő, egy nagyon kiélezett meccs vár ránk. Apró részletek döntenek majd, a csapatmunka mindennél fontosabb lesz” – szögezte le Simeone, aki úgy véli, az Atlético korábbi csatárát, Fernando Torrest üdvrivalgásban részesítik a spanyol szurkolók a találkozó előtt és után.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hivatalos honlapja Courtois-t kérdezte a Vicente Calderón Stadionban rendezendő mérkőzést megelőzően.

„Jobb, ha nem gondolok rá, hogy a Chelsea tulajdonában vagyok, úgy kell teljesítenem, ahogy mindig. Trófeákat szeretnék nyerni a jelenlegi csapatommal, ebben a párharcban az Atlético sikeréért dolgozom, minden más alkalommal a Chelsea-nek szurkolok. Remélem, hogy a bajnokságot nyerik meg, és nem a BL-elődöntő két meccsét. Bízom benne, hogy bejutunk a fináléba. Ők az esélyesek, de a Barca is az volt velünk szemben...” – mondta sejtelmesen a belga kapus.

A Chelsea-t irányító José Mourinho sajtótájékoztatójáról itt olvashat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik