BL: a Dortmund edzője dicsérte a Manchester Cityt és Haalandot

Vágólapra másolva!
2022.09.14. 11:39
null
Haaland korábbi csapata ellen léphet pályára (Fotó: Getty Images)
Az angol bajnok Manchester City és a német Borussia Dortmund találkozik egymással a Bajnokok Ligája-csoportkör 2. fordulójának szerdai játéknapján a G-csoportban. A City honlapjáról Pep Guardiola szavait, míg az UEFA-éról Edin Terzic nyilatkozatát szemléztük.

 

A mérkőzésnek külön pikantériája, hogy Erling Haaland, Manuel Akanji és Ilkay Gündogan is a sárga-feketéktől igazolt át Manchesterbe.

„Haaland még veszélyesebbé és erősebbé teszi a Manchester Cityt. Hihetetlen minőségű és erősségű csapatról beszélünk, amely a Bajnokok Ligája favoritjai közé tartozik. Folyamatosan kilencven pont felett teljesítenek a világ legerősebb bajnokságában” – nyilatkozta a dortmundi szakvezető, Edin Terzic.

Gündogan is kiemelte norvég csapattársa jelentőségét: „Reméljük, meg tudjuk nyerni a Bajnokok Ligáját. Az, hogy van egy klasszikus középcsatárunk, sokat fog nekünk segíteni. Soha nem könnyű ebben a sorozatban játszani, és néha apró részletek döntenek a végkifejletről.”

Pep Guardiola kiemelte, a versenynaptár telítettsége miatt minden játékosára szüksége lesz az elkövetkező időszakban. „Olyan csapatot teszünk ki a pályára, amely képes nyerni. Nagyon fontos ez a Bajnokok Ligájában a továbbjutás miatt, ehhez otthon erősnek kell lenned. Szerencse, hogy ez a meccs és a szombati is itthon lesz, és nem kell utaznunk. Van húsz, mentálisan és fizikailag is friss játékosom, biztos vagyok benne, hogy mindannyian játszani fognak.”


Haaland 86 gólt szerzett 89 meccsen a Borussia Dortmundban, amellyel a 2020–2021-es kiírásban Német Kupát is nyert. A Manchester Cityben bombaformában kezdte az idényben, 8 mérkőzésen 12 gólt szerzett a norvég támadó.

Érdemes lesz figyelemmel kísérni a dortmundi középpályás, Jude Bellingham játékát, aki iránt számos európai topklub is érdeklődik, és akár akkora verseny is folyhat érte jövő nyáron, mint amilyen a korábbi norvég csapattársáért folyt idén.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
A-CSOPORT
21.00:
Rangers FC (skót)–Napoli (olasz)
E-CSOPORT

18.45: Milan (olasz)–Dinamo Zagreb (horvát) (Tv: Sport2)
21.00: Chelsea (angol)–Salzburg (osztrák)
F-CSOPORT
18.45: Sahtar Doneck (ukrán)–Celtic (skót), Varsó
21.00: Real Madrid (spanyol)–RB Leipzig (német) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
G-CSOPORT
21.00: Manchester City (angol)–Borussia Dortmund (német) (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!
21.00: FCKöbenhavn (dán)–Sevilla (spanyol)
H-CSOPORT

21.00: Juventus (olasz)–Benfica (portugál)
21.00: Maccabi Haifa (izraeli)–Paris Saint-Germain (francia) (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik