Klopp 400. liverpooli mérkőzésén szakadt meg a Napoli április óta tartó veretlenségi sorozata

RÓTH ZOLTÁNRÓTH ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2022.11.01. 20:50
null
Szalah (balra) nem sok levegőhöz jutott Olivera szorításában, ennek ellenére a Napoli kapujába is betalált (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája csoportkörnek utolsó fordulójában a Liverpool a hajrában szerzett két góllal 2–0-s győzelmet aratott a Napoli felett, de így is csak a második helyen zárt olasz riválisa mögött az A-csoportban.

 

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-CSOPORT
6. FORDULÓ
LIVERPOOL (angol)–NAPOLI (olasz) 2–0 (0–0)

Liverpool, Anfield. Vezette: Stieler (német)
LIVERPOOL: Alisson – Alexander-Arnold (C. Ramsay, 87.), I. Konaté, Van Dijk, Cimikasz – Thiago (Bajcetic, 87.), Fabinho, Milner (Elliott, 48.) – C. Jones (Núnez, 73.) – Szalah, Firmino (F. Carvalho, 87.).Vezetőedző: Jürgen Klopp
NAPOLI: Meret – Di Lorenzo, Östigard, Kim Min Dzse, M. Olivera – Ndombele (Raspadori, 88.), Lobotka (Zielinski, 83.), Zambo Anguissa – M. Politano (H. Lozano, 70.), Osimhen (G. Simeone, 88.), Kvarachelia (Elmasz, 83.).Vezetőedző: Luciano Spalletti
Gólszerző: Szalah (85.), Núnez (90+8.)

ÖSSZEFOGLALÓ

400. alkalommal foglalt helyet a Liverpool kispadján Jürgen Klopp menedzser, akinek a csapatára nem várt könnyű összecsapás, hiszen az ellenfél az április óta veretlen, legutóbbi 13 mérkőzését megnyerő Napoli volt. A Liverpool már csak egy nagy különbségű győzelemmel szerezhette volna meg a csoportelsőséget, így a Napoli főleg stabil védekezésre rendezkedett be. Az első félidőben főleg hazai helyzeteket láthattunk, de Meretnek nem volt igazán nagy védenivalója.

A második félidő nem indult jól a Liverpool számára, előbb Milnert kellett lecserélni sérülés miatt, majd kisvártatva Alisson hálója is megrezdült. A hazaiak szerencséjére Östigard lesről talált be, így még megvolt a halvány esély a „vörösök” csoportelsőségére. A minimum négygólos hazai győzelem esélye a hajrára fordulva már elillant, de Klopp csapata Szalah és Núnez révén még így is be tudott találni, megszakítva a Napoli április óta tartó kiváló sorozatát. 2–0

Rangers–Ajax

A Rangersnek nemcsak egyszerűen nyernie kellett, hanem legalább öt góllal kellett legyőznie az Ajaxot, hogy átvegye az El-rájátszásba kvalifikáló harmadik helyet a holland csapattól.

Merőben valószínűtlen forgatókönyve volt, és az Ajax már a negyedik percben jelezte Steven Berghuis góljával, hogy a leghalványabb esélyt sem akarja megadni a pont nélkül álló, a meccs előtt egyetlen gólt jegyző skótoknak. Az első félidőben még Mohammed Kudus is betalált a Rangers kapujába.

A második félidőben James Tavernier büntetőből szerzett góljával szépített a Rangers, de az egyenlítés már nem jött össze, sőt, még Francisco Conceicao is eredményes volt az Ajaxban, így a vége 1–3 lett.

Rangers (skót)–Ajax (holland) 1–3 (Tavernier 86. – 11-esből, ill. Berghuis 4., Kudus 29., F. Conceicao 89.)

AZ A-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Napoli65
120–6+1415
2. Liverpool65
117–6+1115
3. Ajax62
411–16–56
4. Rangers6

62–22–200

 

PERCRŐL PERCRE

90+10. perc: ITT A VÉGE! A Liverpool nyerni tudott, de a csoportelsőség a Napolié! Köszönjük figyelmüket!

MÉGSEM! GÓÓÓL! Egy Napoli védő belógott Núnez mellett, így érvényes a találat! 2–0!

90+8. perc: Újabb liverpooli találat, de les miatt érvénytelen! Van Dijk fejesét bravúrral védte Meret, de az üres kapuba betaláló Núnez már lesen volt.

90+4. perc: Núnez vitte földre Elmast, sárga lap.

90. perc: Hét perc hosszabbítás következik.

88. perc: Cseréltek a nápolyiak is, Raspadori érkezett Ndombele, Simeone pedig Osimhen helyére.

87. perc: Hármat cserélt a Liverpool, Alexander-Arnold helyére Ramsay, Thiago helyére Bajcetic, Firmino helyére Carvalho érkezett.

85. perc: GÓÓÓÓL! Vezet a Liverpool! Bal oldali szögletet követően Núnez fejesét még Meret bravúrral kipiszkálta a gólvonalról, de az ismétlést az érkező Szalah már egy méterről a kapu bal oldalába lőtte. Ugyan Meret még itt is védeni tudott, de a labda már áthaladt a gólvonalon. 1–0!

83. perc: Kettőt cserélt a Napoli, Zielenski érkezett Lobotka, míg ElmasKvaratskhelia helyére.

82. perc: Kvaratskhelia két szép cselt követően, 17 méterről a kapu fölé tekerte a labdát.

81. perc: Alexander-Arnold lövésébe Szalah tette bele a lábát a 11-es pont magasságában, a kilépő Meret azonban védeni tudott.

80. perc: Osimhen lőtt 15 méterről a kapu mellé.

76. perc: Egy röviden kifejelt labdát Lobotka lőtt kapura, de Alisson védeni tudott.

73. perc: Alexander-Arnold reklamálásért kapott sárga lapot.

73. perc: Cserélt a Liverpool, Núnez érkezett Jones helyére.

70. perc: Cserélt a Napoli, Lozano érkezett Politano helyére.

65. perc: Jones passza után Elliott lőtte az égbe a labdát...

60. perc: Osimhen középre ívelt labdáját Kvaratskhelia kapásból tűzte kapura, de Alisson jó ütemben vetődött és megfogta a lövést.

ÉRVÉNYTELEN! Ostigard lesen volt a fejese pillanatában.

De lehet lesen volt a norvég, VAR-vizsgálat zajlik.

53. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!Kvaratskhelia szabadrúgását követően a jó ütemben érkező Ostigard öt méterről fejelte a kapuba a labdát.

51. perc: Firmino lövése után a lecsorgó labda Szalah elé került, de az egyiptomi a kapu fölé lőtt.

49. perc: Kvaratskhelia vette célba a jobb alsót, de a labda jócskán elkerülte a kaput.

48. perc: Milner sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot, Elliott érkezett a helyére.

46. perc: Elkezdődött a második félidő, csere egyik oldalom sem történt a szünetben.

45+1. perc: Vége az első félidőnek, az állás egyelőre 0–0.

45. perc: Egy perc a hosszabbítás az első félidő végén.

42. perc: Szalah lépett ki egy az egyben, de lövését Meret bravúrral szögletre ütötte. Viszont emelkedett a partjelző zászlaja is, ha bemegy a labda, akkor sem született volna érvényes gól...

36. perc: Konaté csúszott rá Lobotka lábára, sárga lap.

30. perc: Firmino sarokkal emelte vissza a labdát az alapvonalról a 11-es pont magasságáig, az érkező Jones hat méterről a kapu fölé fejelt.

29. perc: Szalah passza után Thiago vette célba a kapu bal oldalát, Meret nagy bravúrral tolta ki a labdát.

17. perc: Milner passza után Szalah lőtt kapura a 16-os sarkától, de Meret könnyedén fogta a középre tartó labdát.

A Liverpool védője, Virgil van Dijk 200. mérkőzését játssza ma a Liverpool színeiben.

9. perc: Konaté lökte meg a 16-oson belül Kvaratskheliat, a játékvezető nem ítélt büntetőt.

A Napoli tétmérkőzésen legutóbb április 24-én, az Empoli otthonában kapott ki. Spalletti együttese ráadásul legutóbbi 13 mérkőzését kivétel nélkül megnyerte.

5. perc: Szalah passzolt Jones-hoz, a kapujából kilépő Meret nem érte el a labdát, de az angol a kilépő kapus fölött a kapu fölé emelte a labdát.

A két csapat összesen hét alkalommal találkozott egymással, a Liverpool kétszer, a Napoli háromszor tudott nyerni, két alkalommal döntetlen született.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Napoli indította útjára a labdát.

A két csapat legutóbb a Bajnokok Ligája 2019–2020-as idényében találkozott egymással. Akkor az Anfielden 1–1-s eredmény született, míg Nápolyban 1–0-s hazai siker.

Jürgen Klopp ma 400. alkalommal ül a Liverpool kispadján, a klub történetében ő a negyedik menedzser, aki elérte ezt a számot.

 

 

A Napoli eddig mind az öt mérkőzését megnyerte a csoportkörben, a Liverpool ellen hazai pályán 4–1-es győzelmet arattak. Mivel azonos pontszám esetén első sorban az egymás elleni eredmény dönt a továbbjutásról, az angoloknak ma nagyarányú győzelmet kellene aratni. Ez valljuk be – a Napoli jelenlegi formáját ismerve – meglepetés lenne.

 

 

Köszöntjük Önöket! Hamarosan kezdődik a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójából az A-csoport rangadója, a Liverpool–Napoli összecsapás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik