Átgázolt ellenfelén idegenben az RB Leipzig, tartalékosan is

NSO NSONSO NSO
Vágólapra másolva!
2021.11.24. 20:50
null
Hamar eldőlt... (Fotó: AFP)
Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik nélkül is magabiztosan nyert a labdarúgó Bajnokok Ligája A-csoportjának 5. fordulójában az FC Bruges otthonában az RB Leipzig (0–5). A csoport másik mérkőzésén a Manchester City 2–1-re legyőzte a PSG-t, ezzel biztosította magának az első helyet e négyesben, de a franciák is továbbjutottak a belga csapat vereségével.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
A-CSOPORT

FC Bruges (belga)–RB Leipzig (német) 0–5 (0–4)
Bruges,
Jan-Breydel-Stadion, 27 000 néző. Vezette: Massa (olasz)
FC Bruges:
Mignolet – Van Der Brempt (Mechele, 60.), J. Hendry, Nsoki (Ricca, a szünetben), C. Mata – Balanta, Vanaken, N. Lang, De Ketelaere (Wesley, 82.), Sowah (Izquierdo, 82.) – Dost (Rits, a szünetben). Vezetőedző: Philippe Clement
Lipcse: Josep Martínez – Mukiele, Klostermann (Henrichs, 62.), Gvardiol (Bonnah, 80.), Angelino – Laimer, Kampl (Moriba, 62.), Nkunku, Forsberg – Brobbey (Novoa, 66.), André Silva. Vezetőedző: Achim Beierlorzer (Jesse Marsch betegsége miatt)
Gólszerző: Nkunku (12., 90+3.), Forsberg (17. – 11-esből, 45+1.), André Silva (26.)

A csoport másik mérkőzésén
Manchester City (angol)–Paris Saint-Germain (francia)2–1 (Sterling 63., Gabriel Jesus 76., ill. Mbappé 50.)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester City54117– 8 +912
2. Paris SG5221 9– 7 +2 8
3. RB Leipzig511313–13 0 4
4. FC Bruges5113 5–16–11 4

Mind a három magyar játékosa kihagyta a Lipcse belgiumi vendégjátékát, Gulácsi Péter koronavírus, Willi Orbán megfázás, Szoboszlai Dominik sérülés miatt, de rajtuk kívül még hét hiányzója volt a németeknek, plusz a vezetőedző, Jesse Marsch.

A nagy tét (ha nem nyer a Leipzig, akkor nem jut be az Európa-liga csoportkörébe, ez köztudott volt a mérkőzés előtt) azonban feldobta a többieket, és az első félidőben eldöntötték a mérkőzést. Sőt tulajdonképpen az első negyedóra végére, mert előbb Christopher Nkunku lőtte a kapuba a Simon Mignolet kapusról kipattanó labdát, majd a Kamal Sowah által teljesen fölöslegesen összehozott büntetőt Emil Forsberg értékesítette.

Aki szerzett még egy szép gólt a tizenhatos elől a szünet előtt, míg a portugál csatár, André Silvafejjel volt eredményes. Keményen, harcosan játszott a két csapat, négygólos különbségnél is, a végén majdnem tömegverekedés tört ki a pályán Éder Balanta sunyi belépője miatt.

Két helyzetig azért a hazaiak is eljutottak a második félidőben, ez sovány vigasz. André Silva és Christopher Nkunku is ziccert rontott a Bruges kapuja előtt, de utóbbi a ráadásban ismét a kapuba vágott egy lecsorgó labdát – visszavágott a hazai vereségért a Lipcse.

Ahogyan a PSG és a Manchester City más kávéház a német gárdának, úgy nőtt most ellenfele fölé a tartalékos Bundesliga-csapat.

Rekordsiker, nyilván


PERCRŐL PERCRE

90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+3. perc Novoa lő a kapusba közelről, kissé jobbról, hat méterről, a kipattanó CHRISTOPHER NKUNKUÉ, aki a jobb alsó sarokba lő. Középről, 11-ről, a korábban lesen lévő Forsberg elől. 0–5!

Négy perc lesz a ráadás.

90. perc Silva és Moriba is lőhetne 14-ről, de elszórakozzák.

85. perc Éder Balanta és Nkunku összekap, tömegverekedés tört ki kis híján. Ütés ballal, hason rúgás jobbal, ehhez képest sárga lap. Ezt megúszta a kolumbiai középpályás...

2018 novemberétől sorozatban négyszer sem kapott gólt a BL-ben a Bruges, azóta 15 meccsen átlagosan 2.2-t kaptak. Csak egyszer úszták meg kapott gól nélkül ezen időszakban!

82. perc Sowah és De Ketelaere le, José Izquierdo és Wesley be.

Bonnah holland, 18 éves, védelmi mindenes.

80. perc Gvardiol lesérülhetett, mert Solomon Bonnah az ő helyére jön be végül. Forsberg készült lefelé.


76. perc HELYZETEK. Nkunku jobb oldali beadását egy védőbe pazarolja tízről Moriba, kontra, Lang lő ballal a bal alsó felé kissé balról, 12-ről, Martínez azonban vetődve véd.

75. perc Bravúr, Novoa szép passzát Silva ballal kapura rúgja az ötös bal sarkáról, bal lábbal véd azonban Mignolet!

73. perc Balanta visszagurítását Ricca ballal nagyon a bal alsó mellé töri középről, 22-ről. Méterekkel.

A 2019-es kiírásban idegenben veretlen maradt a Lipcse a csoportkörben, de az előző 5 ilyen meccséből 4-et elbukott. Az előző kettőt is, háromszor egymás után ellenben még soha nem kapott ki csoportkörben. Most sem fog.

71. perc Egy szöglet után ballal a jobb felső fölé lő 22-ről, picit balról Ricca.

A Bruges csak egyet nyert meg előtő 15 hazai BL-meccséből, a Zenit ellenit, tavaly. Akkor lőttek csak többet egy gólnál ezen sorozatban (összesen tízszer voltak eredményesek).

68. perc Henrichs lő ballal 22-ről, középről a léc fölé egy fél ölnyivel.

66. perc Hugo Novoa be, Brobbley le.

64. perc Nagy a baj? Mukiele igen szenved. De folytatja, megrúgták. Vanaken odamegy, és szóvá teszi a csodás felépülést...

64. perc Noah Lang kap sárga lapot Gvardiol felrúgásáért. Becsúszva, nyújtott lábbal, kegyetlenül... minimum sárga lap.

62. perc Benjamin Henrichs és Ilaix Moriba be, Klostermann és Laimer be.

61. perc Nkunku bal oldali, ballábas beadása elsuhan az egyaránt elkéső Mignolet és Silva között az ötösön.

60. perc Brandon Mechele be, Van der Brempt le. Szélsővédő helyett középső védő.

Vanaken, Rits és Nkunku volt eredményes Lipcsében az odavágón.

56. perc Balanta passzát De Ketelaere ballal a bal sarok mellé rúgja, kissé balról, 13 méterről. Martínez rajta volt a félmagasan szállón, rosszul ért földet a vetődés után, ápolás. Megütötte az arcát.

55. perc Rits lő jobbal Lang remek passza után a bal alsó felé középről, 16-ról, de jobbra legördül a labdáért Martínez.

53. perc De Ketelaere az ötös jobb sarkáról ballal egy védőbe lő, de les.

51. perc Szép támadás ez is, Angelino beadása után Nkunku a kapushoz lő kecsegtető helyzetből. Kissé balról, hétről, de védett a jobb, azaz a rövid alsó előtt a kapus.

49. perc Túlvaria, szép támadás végén nem lő középről, 16-ról jobbal Lang, jobbra tolja a labdát, jobbal Gvardiolt találja el Rits! A labdával, természetesen.

46. PERC FOLYTATJUK!

Dost: 17 meccs az idényben, 7 góllal és 0 gólpasszal.

46. perc Mats Rits be, Dost le, Federico Ricca be, Nsoki le. Nsoki volt PSG-s, akár csak Nkunku.

19 meccs, 12 gól, topforma!


Az RB Leipzig nem nyert előző 6 BL-meccsén, és csak egyszer ikszelt. 2021-ben a Lipcse kapta a legtöbb gólt a BL-ben, 17-et!


4-szer lőttek kapura a hazaiak, 12-szer a vendégek, 1, ill. 5 ment ezekből kapura.

BL: néggyel vezet a Lipcse az FC Bruges ellen – élő eredménykövető!

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ. A hazai közönség tüntet.

45+1. PERC EZ IS BENT VAN, EMIL FORSBERGET senki sem támadja, a svéd kissé balról, jobbal a jobb alsóba lő, 19 méterről. Nkunkué a gólpassz: 0–4!

45. perc De Ketelaere kornere a kapusé.

44. perc Megússza a Lipcse, Angelino odarúg a 16-oson Vanakennek... tovább.

39. perc Kampl passzát a 16-os elől jócskán a léc fölé méri Mukiele. Angelino távoli ívelése kapuscsemege.

A Bruges előző 12 meccsén egyszer talált be német csapatoknak: legutóbb, Lipcsében.

36. perc Angelino beijeszt, Forsberg beijeszt, Angelino ad be végül egy távoli szabadrúgást, ennyi variálás után nyilván pontatlanul.

34. perc Kitört egy kis lökdösődés, pogó, de semmi komoly egyelőre. Nkunku belefordult Balantába, majd jó durván ellökte a hazai játékost... aztán lesérül Nkunku, hosszasan ápolják.


30. perc Sowah lő ballal 21-ről a léc fölé, előtte kétszer is veszélyesen adott be De Ketelaere.

26. PERC EZ MEG GÓL, ANDRÉ SILVA IS BETALÁL! Angelino bal oldali beadását Nsoki mellől, 11-ről félmagasan a jobb sarokba fejeli a portugál. Talán Mignolet is benne volt: 0–3!

25. perc Az első hazai helyzet, Balanta beadását Dost balról ballal a jól kilépő kapusba kanalazza, jobbal, hat méterről.

23. perc Őrült iramot diktál a Lipcse, a hazaiak nem tudnak átmenni a félpályán.

19. perc Angelino ballal a bal alsó mellé lő a 16-osra belépve, kissé balról.

17. PERC BENT IS VAN, jobbal a jobb alsóba lő nagy erővel és pontosan EMIL FORSBERG. 0–2!

15. perc Ez meg BÜNTETŐ! Sowah eladja a labdát a 16-oson belül, majd ballal látványosan nagyot rúg Brobbley alá.

14. perc Helyzet, Angelino bal oldali beadását hétről, középről jobbal a kapushoz belsőzi Nkunku, a levegőben. Belsővel.

12. PERC VEZET A LIPCSE! Mukiele passzát Brobbley átveszi kis szerencsével, Silva elmegy a labdával, az ötös jobb sarka elől jobbal lábon lövi a kapust, a labda azonban CHRISTOPHER NKUNKU elé pattan, aki kissé balról, hat méterről ballal a jobb sarokba lő. Félmagasan: 0–1!

6. perc Ismét Angelino lő kapura, figyel Mignolet, majd Mukiele lő majdnem a jobb alsóba középről, 15-ről, ám hatalmasat vég Mignolet, villámgyors vetődéssel. A szöglet után újabb helyzet, ketten is egymást zavarják azonban, Silva megijesztette az ötösön Gvardiolt, aki nem találta el így jobbal a labdát.

3. perc Remek iram, sok rossz passzal. Sowah megindul a balon, mint a villám, de belép elé Mukiele.

2. perc Angelino lő ballal kapura a 16-os bal sarka elől, nem a legjobban, az ötösön Kampl belefejel a labdába, de így is elmegy az a bal felső mellett.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak kék-fekete mezben és fekete nadrágban, a vendégek piros-fehér mezben és fehér nadrágban.

PECH A KÖBÖN. Betegség miatt hazautazott a belga FC Bruges elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés helyszínéről Willi Orbán, az RB Leipzig magyar labdarúgója. A válogatott hátvéd megfázásos tünetek miatt néhány órával a 20.45 órás kezdés előtt autóval visszautazott Németországba. A klub tájékoztatása szerint a 29 éves játékos koronavírustesztje negatív lett, és csupán óvintézkedésről van szó.

Aki kicsit is egészséges, pályára lép ma...


Egy kis örökmérleg: egy mérkőzés, azon egy kettő egyes belga sikerrel.

JÖTTEK-MENTEK! Nincsenek ilyenek.

Eltiltott nincs.

A hazaiaktól mindenki bevethető, a vendégektől Gulácsi Péter, Konrad Laimer, Marcel Halstenberg, Amadou Haidara, Yussuf Poulsen, Szoboszlai Dominik, Mohamed Simakan, Dani Olmo és Marcelo Saracchi maródi.


BL: élő eredménykövető!

Az FC Bruges a második fordulóban nem kis meglepetésre 2–1-re tudott diadalmaskodni Lipcsében. A belga együttesnek ez volt az egyetlen győzelme, 1–1–2-es mérleggel áll a harmadik helyen. Gulácsi Péterék a csoport sereghajtói, egyetlen pont áll a nevük mellett, a PSG-vel ikszeltek odahaza. A Bruges a belga élvonalban is a harmadik, 15 fordulót követően már hétpontos hátrányt szedett össze az éllovassal szemben. A Leipzig a Bundesligában is a várakozáson alul teljesít, mindössze a hetedik helyet foglalja el. A hétközi BL-összecsapásra mindkét együttes vereséggel „hangolt”.

Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik klubja, az RB Leipzig a legjobb 16 közé már nem juthat be a BL-ben, és csoportharmadik is csak akkor lehet, ha győz Belgiumban.

A Paris Saint-Germain biztosan továbbjut, ha nyer Manchesterben, vagy ha döntetlent ér el Angliában, és az FC Bruges sem győzi le a Leipziget; vagy ha kikap, és a belga bajnoki címvédő is vereséget szenved a német alakulattól.

A Manchester City biztosan továbbjut, ha nem kap ki hazai pályán a PSG-től, vagy ha az FC Bruges nem nyer otthon az RB Leipzig ellen. Amennyiben Pep Guardiola együttese győz, akkor biztos, hogy csoportelsőként lép tovább a legjobb 16 közé.



Szerencsére a bokájában a csont nem sérült meg, így optimális esetben a középpályás már vasárnap a szakmai stáb rendelkezésére állhat a Leverkusen elleni bajnokin.

A Leipzignél a betegek mellett a sérültek is kisebb problémát okozhatnak. A Kicker beszámolója szerint Daniel Olmo combizomszakadás miatt az idén már nem léphet pályára, és Szoboszlai Dominik sem utazott el a hétvégén elszenvedett sérülése miatt Belgiumba.

„A körülményekhez képest Gulácsi Péter és Jesse Marsch is jól van – nyugtatott meg mindenkit az FC Bruges elleni találkozó előtti sajtótájékoztatón Beierlorzer. – A vezetőedzővel tartjuk a kapcsolatot, virtuálisan a csapat mellett lesz folyamatosan. Péter helyettesében, Josep Martínezben is bízunk, nem kell semmit változtatnunk a megszokott játékunkhoz képest. Fontos mérkőzés előtt állunk, a Bajnokok Ligája-szereplésünket döntően meghatározza, milyen eredményt érünk el Belgiumban. Nagyon szeretnénk a tavasszal az Európa-ligában szerepelni.”

Ahhoz, hogy megelőzzék a Bruges-t a tabellán, és legyen esélyük a tavaszt az Európa-ligában folytatni, mindenképpen nyerniük kell, miközben legalább két gólt szereznek. A lipcseieket Achim Beierlorzer segédedző irányítja, aki korábban Ralf Rangnick segítőjeként is dolgozott a klubnál, sőt a német másodosztály 2014–2015-ös idényében 15 mérkőzésen (mérlege: hat győzelem, három döntetlen, hat vereség) ideiglenes vezetőedzőként tevékenykedett.

Gulácsi Péter és Jesse Marsch vezetőedző koronavírustesztje egyaránt pozitív lett, nem utaztak el Belgiumba a Leipziggel. HÁZI KARANTÉNBA KERÜLT Gulácsi Péter és Jesse Marsch, miután pozitív lett a koronavírustesztjük. A magyar válogatott kapus és a Leipzig vezetőedzője így értelemszerűen nem tartott a csapattal Belgiumba, ahol a lipcseiek kulcsfontosságú BL-mérkőzést vívnak a csoport harmadik helyének megszerzéséért.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A LIPCSE–FC BRUGES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik