BL, A-csoport: az exújpesti sem talált be, gól nélküli iksz a vége

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2019.09.18. 20:55
null
A Galatasaray szurkolói minden értelemben kitettek magukért (Fotó: AFP)
Nem hozott gólt a labdarúgó Bajnokok Ligája 2019–2020-as idényében az A-csoport nyitó mérkőzése: a belga bajnoki ezüstérmes FC Bruges hazai környezetben 0–0-s döntetlenre végzett a török aranyérmes Galatasarayjal.

 

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
A-CSOPORT

FC Bruges (belga)–Galatasaray (török) 0–0

KÉSŐBB
Paris Saint-Germain (francia)–Real Madrid (spanyol) 3–0 (Di María 14., 33. Meunier 91.)

Szűk három évvel ezelőtt, 2016 novemberében fordult elő eddig egyetlen alkalommal a Bajnokok Ligájában, hogy egy török együttes kezdő tizenegyében csak légiós kapott helyet – akkor a Besiktas 1–1-es döntetlent játszott a Napolival.

Szerda este megtörtént a második ilyen eset: a Galatasaray kezdőcsapatába bekerült két brazil, valamint egy-egy uruguayi, holland, kolumbiai, algériai, gaboni, Kongói DK-beli, japán, francia és elefántcsontparti futballista, csak éppen török labdarúgó nem.

Mindkét alakulat előtt adódtak lehetőségek a bruges-i mérkőzésen – igaz, kaput eltaláló lövés nem sok volt (2–1) –, ám gól nem született. A hazaiaknál a Galatasaray által kölcsönadott exújpesti csatár, Mbaye Diagne az utolsó húsz percre szállt be anyaegyesülete ellen.

Attól tehát már egyik gárdának sem kell tartania, hogy pont nélkül zár abban a csoportban, amelyben a Real Madrid és a Paris-Saint Germain szerepel még.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik