BL: A csapatom szenvedett, de tudta, hogy erre van szükség – Ancelotti

Vágólapra másolva!
2021.09.16. 08:50
null
A Real Madrid nagy küzdelemben múlta felül az Intert (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája D-csoportjának 1. fordulójában a Real Madrid Rodrygo találatával győzött az Internazionale otthonában. A mérkőzés után Carlo Ancelotti annak örült, hogy szenvedve is tudtak nyerni, míg Simone Inzaghi a vereség ellenére büszke a csapatára.

„Nagyon fontos győzelem ez, nehezen kiharcolt, összetett. Komplett teljesítményt tettünk le az asztalra annak ellenére, hogy láttam hibákat. A csapatnak jó volt a hozzáállása, a védekezésünk is egészen rendben volt. Az első félidőben eléggé visszahúzódtunk, de ez nem számít, védekezned kell, s utána több esélyed lesz a kontrázásra. De ez az első játékrészben nem működött elég jól” – mondta Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője.

„A szünet után az változott, hogy Viníciust »nyitottabban« használtuk. Az Inter az első félidőben nagyobb intenzitással játszott, ez a szünet után csökkent. Rodrygo beállása után sokkal inkább a széleket használtuk a támadásépítéshez. A csapatom szenvedett, de tudta, hogy erre van szükség, és ez tetszett. Nem csupán a minőség, hanem az elkötelezettség is megvan, és ez a legfontosabb.”

Rodrygo győztes gólja

Az Intert irányító Simone Inzaghi elsősorban a Real Madrid kapusát, Thibaut Courtois-t emelte ki.

„Olyan kapussal álltunk szemben, akinek ma szinte lehetetlen volt gólt lőni. Courtois elképesztő teljesítményt nyújtott.”

„Sokkal koncentráltabbnak kellett volna lennünk. Csalódást keltő, hogy vereségről kell beszélnünk egy ilyen teljesítmény után. Arra kértem a játékosokat, hogy bátran, karakteresen futballozzanak, és ezt maximálisan teljesítették.”

„Nagyon csalódott vagyok a szurkolók miatt, akik hosszú idő után először térhettek vissza Bajnokok Ligája-mérkőzésen a stadionba, illetve a játékosok miatt, akik mindent megtettek a pályán. Bizonyos csapatok ellen nem engedhetsz meg magadnak pillanatnyi megingást sem, mert azonnal megbüntetnek. Nagyon jól játszottunk, és biztos vagyok benne, ha így folytatjuk, továbbjutunk a következő szakaszba.”

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
D-CSOPORT
Internazionale (olasz)–Real Madrid (spanyol) 0–1 (0–0)
Milánó,
San Siro, 37 908 néző. Vezette: Siebert (német)
Inter:
Handanovic – Skriniar, De Vrij, Bastoni – Darmian (Dumfries, 55.), Barella (Vecino, 84.), Brozovic, Calhanoglu (Arturo Vidal, 65.), Perisic (Dimarco, 55.) – Dzeko, Lautaro Martínez (J. Correa, 65.). Vezetőedző: Simone Inzaghi
Real Madrid: Courtois – D. Carvajal, Militao, Alaba, Nacho – Casemiro, F. Valverde, Modric (Camavinga, 80.) – L. Vázquez (Rodrygo, 66.), Benzema, Vinícius Júnior (Asensio, 90+2.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: Rodrygo (89.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik