BL: A csapatom motivált és éhes a sikerre – Pioli

Vágólapra másolva!
2022.11.03. 11:23
null
Stefano Pioli ünnepli a továbbjutást (Fotó: Getty Images)
Stefano Pioli, az AC Milan vezetőedzője szerint ő és játékosai is olyan estékre vágynak, mint amilyen a szerdai volt a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

 

Az olasz szakember – akinek csapata kilenc év után először lesz ott a legrangosabb európai kupasorozat egyenes kiesés szakaszában – a Salzburg ellen 4–0-ra megnyert összecsapás után elmondta, meg akarták mutatni, mennyit fejlődtek egy évad alatt.

„Ambiciózusak vagyunk, meglátjuk, mi történik ezután. Ez még csak az első lépés, nem szabad megállnunk. Az, hogy bejutottunk a nyolcaddöntőbe, nem jelenti azt, hogy ne akarnánk még tovább jutni. Csapatom motivált és éhes a sikerre” – fogalmazott a tréner.

Stefano Pioli az utolsó csoportmérkőzés hőseként két gólt és két gólpasszt jegyző francia Olivier Giroud-ról azt mondta: remek vezér, aki emberileg és játékosként is rendkívül sokrétegű.

„Azt csinálja, amit egy, az ő szintjén lévő játékosnak csinálnia kell. Sokat segít abban, hogy jobb csapattá váljunk” – mondta a 36 éves támadóról a szakember. Az olasz bajnok milánóiak egy évvel ezelőtt kvartettjük utolsó helyén zártak.

A nyolcadddöntő párosításaira hétfőn derül fény, a csoportmásodikok mellé sorsolják majd a csoportelsőket úgy, hogy az azonos négyesből továbbjutó, illetve azonos országbeli együttesek nem kerülhetnek össze.

BAJNOKOK LIGÁJA
6. FORDULÓ
E-CSOPORT

Milan (olasz)–Salzburg (osztrák) 4–0(Giroud 14., 57., Krunic 46., Messias 90+1.)

AZ E-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Chelsea641110– 4+613
2. AC Milan631212– 7+510
3. Salzburg6132 5– 9–4 6
4. Dinamo Zagreb6114 4–11–7 4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik