BL: A Chelsea jelenleg Európa legjobb csapata – Szczesny

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.11.24. 08:45
null
Szczesny négy gólt kapott a Chelsea ellen (Fotó: AFP)<br />
Mint ismert, a Chelsea 4–0-ra kiütötte a Juventust a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében. Az angolok menedzsere, Thomas Tuchel szerint kiemelkedő eredményt értek el, míg a Juventus vezetőedzője, Massimiliano Allegri a továbbjutást emelte ki.


„Ez egy nagyon erős teljesítmény volt, kiemelkedő eredményt értünk el
kezdte mérkőzés utáni értékelését Thomas Tuchel, a Chelsea menedzsere. – Tudtuk, hogy türelmesnek, de ugyanakkor figyelnünk kellett az intenzitásra és a játék ritmusára.”

A német szakember hozzátette, szerdán szabadnapot kapnak a játékosok, majd a csapat védekezését is kiemelte.

„Az edzői iroda fölött nincs kiírva, hogy a «védekezés a lényeg». Ez egy hatalmas része a játéknak. Néha a védekezés a legjobb módja annak, hogy irányítsuk a játékot, és megvédjük magunkat az ellentámadásoktól.

A találkozó első gólját Trevor Chalobah szerezte, akit a mérkőzés legjobbjának is választott az UEFA.

„Ez az első egyéni trófeám, nagyon boldog vagyok, hogy megkaptam ezt, és természetesen a győzelemnek is örülök.”

A 22 éves védő először kezdett BL-mérkőzésen.

„Sokat jelent számomra ez az este. Gyermekként a Bajnokok Ligáját néztem, most itt lenni, és gólt szerezni, egyszerűen leírhatatlan. Példát kell mutatnom a fiataloknak, mert nem könnyű, de a kemény munka kifizetődik, ha tovább folytatod és hiszel magadban.”


Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője próbált a pozitívumokra koncentrálni a lefújást követően.

„Az első félidőben jól játszottunk, míg a másodikban szenvedtünk, nem bírtuk el a nyomást egy jó formában lévő, technikás csapat ellen. Sajnáljuk, hogy négy gólt kaptunk, de nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy elértük idénybeli első célunkat, vagyis ott vagyunk a nyolcaddöntőben. Tanulnunk kell az estéből, magunk mögött kell hagyni ezt az eredményt, és az Atalanta elleni találkozóra koncentrálni.”

A Juventus lengyel kapusa, Wojciech Szczesny a Chelsea-t dicsérte.

„Ma este láttuk a különbséget a két csapat között. A Chelsea amellett, hogy a BL címvédője, jelenleg is Európa legjobb csapata.”

BAJNOKOK LIGÁJA
H-CSOPORT
5. FORDULÓ
Chelsea (angol)–Juventus (olasz) 4–0 (1–0)

London, Stamford Bridge. Vezette: Jovanovics (szerb)
CHELSEA: É. Mendy – Chalobah, T. Silva, Rüdiger – R. James, Kanté (Loftus-Cheek, 38.), Jorginho (Saúl, 76.), Chilwell (Azpilicueta, 71.) – Zijes, Pulisic (Werner, 71.), Hudson-Odoi (Mount, 76.). Menedzser: Thomas Tuchel
JUVENTUS: Szczesny – Cuadrado (De Winter, 80.), Bonucci, De Ligt, Alex Sandro – Rabiot, Locatelli (Arthur, 67.), Bentancur (Dybala, 59.), McKennie – Chiesa (Kulusevski, 80.), Morata (M. Kean, 67.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Gólszerző:
Chalobah (25.), R. James (56.), Hudson-Odoi (58.), Werner (90+5.)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Chelsea 5 4
1 10–1 +9 12
2. Juventus 5 4
1 9–6 +3 12
3. Zenit 5 1 1 3 7–7 0 4
4. Malmö5
141–13–121
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik