BL: A bíróval való vitatkozásért kapott sárgák nem férnek bele – Stöger

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.08.24. 23:46
null
Peter Stöger felhívta játékosai figyelmét arra, hogy a játékvezető nem tűri a reklamálást (Fotó: Szabó Miklós)
A Ferencváros hazai pályán is kikapott 3–2-re a svájci Young Boystól a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörének visszavágóján, így a magyar bajnok az Európa-liga csoportkörében folytatja a szereplést. A találkozó után így értékelt Peter Stöger vezetőedző.

A Ferencváros trénere, Peter Stöger elismerte: általában két meccs alatt szerzett 4 góllal ki szokták vívni a csapatok a továbbjutást.

„Viszont most az ellenfél kettővel többet ért el. Az első meccsen három gólt kaptunk a tizenhatoson kívülről, nem volt megfelelő a védekezésünk, és most is volt olyan szituáció, amikor könnyű gólt engedtünk, de az ellenfélnek gyors és jól fejelő játékosai vannak. Alapvetően az összteljesítménnyel elégedett vagyok, de ez sajnos nem volt elég a csoportkörhöz.”

Amikor a Groupama Aréna hangulatáról kérdezték, kijelentette: páratlan, amit átélt ezen a meccsen (is).

„Az első öt perc után a szurkolók visszaadták az energiánkat. A meccs utáni taps és fogadtatás is azt mutatja, hogy látták, mindent beleadtunk. Ez sajnos nem volt elég a BL-főtáblához, de az Európa-ligában ott vagyunk, ezt is sikerként kell megélni, még ha a mai vereség fájó is. Reméljük, az El-ben is hasonló szurkolást tapasztalhatunk.”

VASTAPS A LEFÚJÁS UTÁN

Végül a Nemzeti Sport megkérdezte a trénert Aissa Laidouni kiállításáról is.

„Nagy energiákat mozgósítottunk, ilyenkor a sárgák benne vannak a játékban. A játékvezetővel való vitatkozásért kapott lapok viszont nem tartoznak a megengedhető kategóriába. Ismerjük ezt a bírót, szerintem jó szakember, de nem tűri, ha vitatkoznak vele a játékosok, erre külön ki is tértünk az öltözőben.”

PETER STÖGER SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

A Young Boys vezetőedzője, David Wagner nagyon boldog volt a találkozó után.

„Büszke vagyok a srácokra, akik megérdemelten vívták ki a továbbjutást. Amit otthon kaptunk a szurkolóktól, azt megpróbáltuk meghálálni, reméljük, most ők is boldogok. Ez a klubnak is egy fontos momentum, kicsit feledteti az elmúlt idényt az, hogy ott lehetünk a Bajnokok Ligája csoportkörében. Nagyon megdolgoztunk azért, hogy ez sikerüljön, extrát nyújtottunk ma, elégedett vagyok a srácok teljesítményével.”

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, PLAYOFF
VISSZAVÁGÓ
BAJNOKI ÁG
FERENCVÁROS–YOUNG BOYS (svájci) 2–3 (2–1)

Budapest, Groupama Aréna, 20 677 néző. Vezette: Karaszjov (orosz)
FERENCVÁROS: Dibusz – Wingo, Blazic, Kovacevic, Civic – Somália (Mak, 86.) – Zachariassen (Loncar, 76.), Laidouni, Uzuni – Boli (Zubkov, 71.), R. Mmaee. Vezetőedző: Peter Stöger
YOUNG BOYS: Von Ballmoos – Maceiras, M. Camara, Zesiger, U. Garcia – Fassnacht, Sierro (Aebischer, 63.), Martins Pereira, Ngamaleu – M. Elia (Lauper, 85.), Siebatcheu (Mambimbi, 85.). Vezetőedző: David Wagner
Gólszerző: Wingo (18.), R. Mmaee (27.), ill. Zesiger (4.), Fassnacht (56.), Mambimbi (90+3.)
Kiállítva:
Laidouni (64.)
Továbbjutott:
a Young Boys, két győzelemmel, 6–4-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik