BL: a Bayern mestere babonából nem mer ellenfelet „választani”

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.03.18. 00:30
null
Egy gólra ismét jó volt a Lazio (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján a Bayern München 2–1-re nyert a Lazio ellen, így két győzelemmel, magabiztosan jutott a legjobb nyolc csapat közé. Nézzük, hogyan látta a mérkőzést néhány főszereplő!

„Nagyon fontos volt a számomra, hogy megnyerjük ez a mérkőzést. A Lazio jól védekezett, de azt gondolom, a győzelmünk megérdemelt volt – értékelt a hazaiak mestere, Hansi Flick. – Támadójátékunk erős, és szívesen vállalunk kockázatot, de fontos, hogy így játsszunk, mert csak így tarthatjuk igazán távol az ellenfelet a védelmünktől, így nem tudnak letámadni bennünket. Természetesen ilyen stílus mellett akad helyzete olykor az ellenfélnek is, de mi akkor is így akarunk játszani, ez a mi stílusunk. Hogy kivel szeretnénk találkozni a legjobb nyolc csapat között? Nem nevezem meg, mert akkor száz százalék, hogy kikapnánk őket…”

„Nagyon fontos volt a győzelem a Lazio ellen, még akkor is, ha az első mérkőzésen is jó eredményt értünk el. Meg akartuk mutatni, hogy mi tényleg minden meccset meg akarunk nyerni, ez benne van a DNS-ünkben: mindig mindent megnyerni. Jó lett volna, ha végre nem kapunk gólt, de ez sajnos ma sem sikerült. Pedig most olyan ellenféllel találkoztunk, amely nem nem támadott sokat” – mérgelődött Joshua Kimmich.

„Azt mondtuk egymásnak a mérkőzés előtt, hogy ez a párharc nincs még lefutva, akkor sem, ha négy-egyre nyertünk az első meccsen. Komolyan vettük a visszavágót, nem engedtünk sok helyzetet az ellenfélnek, fontos győzelmet arattunk, és szerintem meg is érdemeltük a sikert. Robert Lewandowski nagyszerű játékos, nagy öröm vele futballozni és edzeni nap mint nap. Őrület, mennyi gólt szerez, minden egyes alkalommal megmutatja kivételes képességeit. Reméljük, remélem, ilyen gólerős lesz a jövőben is, mert meg akarjuk védeni a címünket” – nyilatkozta az előző BL-döntőben még a vesztes felet, a PSG-t erősítő, most első labdaérintéséből gólt szerző Eric Choupo-Moting.

„Van még bennünk fejlődési potenciál, ebben az idényben nem tudunk kiegyensúlyozottan teljesíteni. A Bayern az előnye tudatában is agresszíven támadott, harcosan futballozott, csak tanulni lehet tőle” – mondta az olaszok gólszerzője, Marco Parolo.

„Néhány csapatot egyszerűen nem lehet megverni, ilyen a Bayern is. Büszkék lehetünk a BL-idényünkre így is, mert veretlenül jutottunk tovább a csoportból. Az első mérkőzés miatt kockázatot kellett vállalnunk, játékosaim jól reagáltak erre, egy percig sem adták fel, és bár kiestünk, jó szájízzel távozunk Münchenből. A római mérkőzés után nagyon össze kellett szednünk magunkat, ez sikerült is” – mondta a rómaiak mestere, Simone Inzaghi, aki szerint mindent elmond a Bayern hozzáállásáról, hogy nem sokkal a vége előtt David Alaba kőkeményen szerelt éppen az olasz mester orra előtt.

Inzaghi elárulta azt is, hogy Ciro Immobile nem volt sérült, egyszerűen azért nem játszott Münchenben, mert szüksége van neki is egy kis pihenésre.

„Fejlődnünk kell még és alázatosnak lenni. Tudtuk, kivel találkozunk, a Bayern minden bizonnyal a legjobb csapat a világon. Jó meccset játszottunk most, pozitív hozzáállással, és csapatként, egymásért küzdve. Meg akartuk mutatni, hogy megérdemelten jutottunk el ilyen messzire a sorozatban, amelyből végül is pozitív érzésekkel távozunk” mondta Francesco Acerbi, a Lazio védője.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Bayern München (német)–Lazio (olasz) 2–1
(Lewandowski 33. – 11-esből, Chuopo-Moting 73., ill. Parolo 82.)

Továbbjutott: a Bayern München, két győzelemmel, 6–2-es összesítéssel.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik