BL: a Bayern és a Leipzig is edzésbe áll a jövő héten

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.07.19. 17:57
A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig, illetve a német bajnok Bayern München is megkezdi a felkészülést a labdarúgó Bajnokok Ligája augusztusi folytatására.

A Bayerntől Karl-Heinz Rummenigge elnök óva intett minden szurkolót, hogy túlságosan beleéljék magukat a triplázásba, mert hiába nyerte meg a müncheni együttes a Bundesliga mellett a Német Kupát is, a BL-ben még nagy utat kell megtenni a végső sikerig.Karl-Heinz Rummenigge elnök óva intett minden szurkolót, hogy túlságosan beleéljék magukat a triplázásba, mert hiába nyerte meg a müncheni együttes a Bundesliga mellett a Német Kupát is, a BL-ben még nagy utat kell megtenni a végső sikerig.

„Úgy érzem, túlzottan euforikus a hangulat, nekünk azonban egyelőre csak a Chelsea elleni visszavágóra szabad koncentrálnunk” – jelentette ki a sportvezető.

A játékosokra és stábtagokra mindkét csapatnál orvosi felmérés, közte koronavírusteszt vár, ezt követően kezdődik meg a közös munka.

Hansi Flick vezetőedző szerint egyáltalán nem hátrány, hogy csapata – a Chelsea-vel ellentétben – nem lesz játékban, ugyanis a játékosoknak így csak egy feladatra kell koncentrálniuk. Az angol bajnokság csak jövő hétvégén zárul, a londoniak pedig még az FA-kupában is versenyben vannak.

A felkészülést szerdán megkezdő lipcseiek már nem számíthatnak Timo Wernerre, a támadó ugyanis épp a Chelsea-hez szerződött, a helyére igazolt Hvang Hi Csan viszont ebben a kiírásban még nem léphet pályára.

„A felkészülés így sem lesz más, mint egy évvel ezelőtt” – mondta ennek kapcsán Julian Nagelsmann vezetőedző.

A Bayern játékosai kéthetes, a lipcseiek háromhetes pihenőt követően állnak ismét edzésbe: a Bundesliga június 27-én zárult, a kupadöntőt egy héttel később rendezték.

Gulácsiék már az Atlético Madriddal szembeni lisszaboni negyeddöntőre készülhetnek, a Bayernre azonban még vár a Chelsea elleni nyolcaddöntő hazai visszavágója. Az első mérkőzésen a müncheniek 3–0-ra nyertek Londonban, a felek augusztus 8-án találkoznak ismét. A párharc továbbjutója a Napolival vagy a Barcelonával mérkőzik az egymeccses negyeddöntőben.

BAJNOKOK LIGÁJA 2019–2020
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
Augusztus 7., péntek
21.00:
Manchester City (angol)–Real Madrid (spanyol)
21.00: Juventus (olasz)–Lyon (francia)
Augusztus 8., szombat
21.00:
Bayern München (német)–Chelsea (angol)
21.00: FC Barcelona (spanyol)–Napoli (olasz)

A NYOLCCSAPATOS TORNA (LISSZABON) PÁROSÍTÁSA
NEGYEDDÖNTŐ

Augusztus 12. (helyszín: Estádio da Luz)

21.00:
Atalanta (olasz)–Paris Saint-Germain (francia)

Augusztus 13. (Estádio José Alvalade)
21.00: RB Leipzig (német)–Atlético Madrid (spanyol)

Augusztus 14. (Estádio da Luz)
21.00: Napoli (olasz)/FC Barcelona (spanyol)–Chelsea (angol)/Bayern München (német)

Augusztus 15. (Estádio José Alvalade)
21.00: Real Madrid (spanyol)/Manchester City (angol)–Olympique Lyon (francia)/Juventus (olasz)

ELŐDÖNTŐ
Augusztus 18. (Estádio da Luz)

21.00: RB Leipzig (német)/Atlético Madrid (spanyol)–Atalanta (olasz)/Paris Saint-Germain (francia)

Augusztus 19. (Estádio José Alvalade)
21.00: Real Madrid (spanyol)/Manchester City (angol) vagy Olympique Lyon (francia)/Juventus (olasz)–Napoli (olasz)/FC Barcelona (spanyol) vagy Chelsea (angol)/Bayern München (német)

DÖNTŐ
Augusztus 23., 21.00 (Estádio da Luz)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik