Benítez: Elégedett vagyok a döntetlennel

Vágólapra másolva!
2010.09.15. 12:07
null
A címvédő nem tudta legyűrni a Twentét, de Benítez nem aggódik (Fotó: Action Images)
A címvédő Inter nem tudta megverni a Twentét a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, de Rafael Benítez elégedett volt csapata teljesítményével. Esteban Cambiasso már kritikusabb volt: az argentin középpályás szerint nem ilyen eredményért utaztak Hollandiába. A Werder Bremen és a Tottenham döntetlenje után egyik csapat szakvezetője sem volt elégedett.

Rafael Benítez, az Inter vezetőedzője a Twente elleni 2–2-es döntetlen ellenére elégedett volt csapata hollandiai teljesítményével.

„Tény, hogy az első félidő nagyon nehéz volt, de a második játékrészben a kezünkben volt az irányítás, és elégedett vagyok az eredménnyel, mivel kemény csapat ellen játszottunk. A Twentének magas játékosai vannak, és voltak veszélyes beadásaik. Nem volt könnyű ellenük a levegőben" – mondta Benítez.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Nagyon elégedett vagyok Milito játékával. Azt kértem tőle, hogy a csapatért játsszon, és ezt tette. Láttam biztató jeleket a találkozón, jó volt a csapat mentalistása, és fejlődött a játékunk intenzitása is" – mondta Benítez, aki nem kívánt foglalkozni José Mourinho megjegyzésével, miután a portugál szakember azt mondta, nem kellene változtatnia a triplázó csapaton.

Rossz hír Benítez számára, hogy a meccsen megsérülő Goran Pandev sérülése súlyosnak tűnik, így a spanyol szakembernek gondjai lehetnek a csatárposzton, mivel Mario Balotelli távozott a nyáron.

„Pandev térde kifordult. Elsőre nagyon komolynak tűnt a sérülés, de reméljük, hogy nem olyan súlyos a probléma" – mondta Benítez.

Az öngólt szerző Diego Milito – aki ebben a szezonban még nem talált be – nem volt annyira elégedett, mint Benítez, mivel úgy véli, a fekete-kékeknek nem volt szerencséjük a két kapott gólnál.

„Csak félig vagyunk elégedettek, mivel tudtuk, hogy kemény csapat ellen játszunk, de kissé szerencsétlenül kaptuk a két gólt. Mindenesetre ez az egy pont kezdetnek nem rossz. A góltalanságom fizikai probléma lehet, mivel nagyon fárasztó volt a legutóbbi szezon és a világbajnokság. Később érkeztünk a csapathoz, és kevesebbet edzettünk, de szerintem hamarosan formában leszünk" – mondta Milito.

Esteban Cambiasso, a milánóiak középpályása még félig sem volt elégedett az eredménnyel.

„Nem ilyen eredményért jöttünk, még akkor sem, ha idegenben sosem rossz a döntetlen – nyilatkozta Cambiasso a Sky Sport Italiának. – Tudtuk, hogy veszélyesek a pontrúgásaik, és azt is, hogy bizonyítani akarják, nem véletlenül szerepelnek ebben a sorozatban. Most már a következő mérkőzéseinkre kell koncentrálnunk."

Az Inter brazil védője, Maicon – aki a nyáron közel állt ahhoz, hogy elhagyja a milánóiakat – elmondta, továbbra sem bánta meg, hogy nem igazolt el.

„Örülök, hogy felépültem a sérülésemből, bár még nem vagyok tökéletes állapotban. Hamarosan újra formában leszek. Boldog vagyok, hogy az Internél maradtam. Egy nagy klubnál vagyok, és mindent megnyertünk tavaly. Biztos vagyok benne, hogy az idén is jók leszünk, mivel a csapat alapvetően nem változott" – mondta Maicon.

A Twente egyenlítő gólját szerző Marcel Janssen elmondta, nem gondolták, hogy esélyesek lesznek a döntetlenre, de a meccs alapján megérdemelték az egy pontot.

„Nem kezdtünk rosszul, de kaptunk egy szerencsétlen gólt. Ettől azonban nem torpantunk meg, és bement a lövésem. Nem vártuk, hogy pontot szerzünk, de ha az ember megnézi a találkozót, láthatja, hogy megérdemeltük a döntetlent. Ez nagy önbizalmat ad nekünk."

A csoport másik találkozóján is 2–2-es döntetlen született, amellyel a Werder Bremen és a Tottenham szakvezetője sem volt elégedett. Thomas Schaaf alaposan kiosztotta csapatát.

„Több dolog is nagyon zavart. Túl passzívak voltunk, minden jó, amelyet a hétvégi Bayern elleni bajnokin bemutattunk, eltűnt. Hagytuk az ellenfelet, hogy a saját játékát játssza. Nem értem ezt a tétlenséget. Csak vártunk, hogy mit tesz a Tottenham, és hagytuk támadni. Örülhetünk, hogy sikerült egyenlítenünk, bár a végén akár a győzelmet is megszerezhettük volna" – mondta a német együttes vezetőedzője.

„Tökéletesen játszottunk az első negyvenhárom percben, akár három-négy gólt is szerezhettünk volna, ami hűen tükrözte volna a játék képét. Lövés és helyzet nélkül mégis szépített az ellenfél. Úgy szereztek gólt, hogy végig szenvedtek, de a találat lökést adott nekik. Kettő kettes állásnál az ember a legrosszabbtól fél, és könnyen kikaphattunk volna, de a végén még voltak nagy helyzeteink, így a három pontot is megszerezhettük volna" – mondta Harry Redknapp, a Tottenham menedzsere.

EMLÉKEZTETŐ
BAJNOKOK LIGÁJA, A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Werder Bremen (német)–Tottenham Hotspur (angol) 2–2
G: Hugo Almeida (43.), Marin (47.), ill. Pasanen (12. – öngól), Crouch (18.)
 
Twente (holland)–Internazionale (olasz) 2–2
G: Janssen (20.), D. Milito (30. – öngól), ill. Sneijder (13.), Eto’o (41.)
PUEL ELÉGEDETT, MAGATH SZERINT NINCS TRAGÉDIA

Az elpuskázott gólhelyzetek ellenére Claude Puel, a Lyon vezetőedzője elégedett a labdarúgó Bajnokok Ligája első meccsén látottakkal, és a francia szaksajtó is nagyra értékeli a Schalke felett aratott 1–0-s keddi győzelmet, az idényt nem a legjobban kezdő OL támadó szellemű játékát. A meccset eldöntő pillanatokban nagyszerű átemelést bemutató Michel Bastos sajnálja, hogy a gólt Benedikt Höwedes öngóljaként könyvelték el.

 

„Kár, hogy egy nulla után nem tudtuk egy újabb góllal biztonságossá tenni a vezetésünket, de ez az egyetlen, amivel elégedetlenkedhetek. Jól tartottuk a labdát, futtattuk az ellenfelet, fizikailag mi voltunk az erősebbek, bár tagadhatatlan, az után találtuk meg a játékunkat és kerültünk fölénybe, hogy a Schalkéból kiállítottak egy játékost, és több helyünk lett építkezni. Nagyon fontos volt, hogy győzelemmel kezdjük ezt a sorozatot, tekintettel a bajnokságbeli gyengébb szériánkra" – fogalmazott Puel.

 

Dacára a szoros eredménynek, a France Football szaklap portálja elismeréssel értékeli a Lyon produkcióját, kiemelvén: az egyébként óvatos Puel nem átallott öt kifejezetten támadó szellemű játékost (Miralem Pjanic, Yoann Gourcuff, Michel Bastos, Jimmy Briand és Lisandro López) a kezdőbe állítani. Az FF szerint már csak az a kérdés: marad-e a bátorság, és ez lesz-e a kivezető út az idény eleji hullámvölgyből?

 

Michel Bastos, a gól előtt a labdát a kapus felett átemelő lyoni játékos úgy érzi, az UEFA lehetne kegyesebb hozzá:

 

„Ha azt nézzük, mennyit tettem azért a gólért, talán érthető, ha szeretném a magaménak tudni. De őszintén szólva, most nem ez a legfontosabb, és nem is az, hogy a produkciónk nem volt hibátlan. A lényeg a győzelem" – mondta a játékos, akinek átemelése után a menteni igyekvő Benedikt Höwedes lábáról csorgott a labda a hálóba.

 

Felix Magath, a három bajnoki kudarc után kedden a Bajnokok Ligájában is vereséggel kezdő Schalke vezetőedzője úgy véli: a legutóbbi BL-kiírásban elődöntős Lyon otthonában tíz emberrel és egy góllal kikapni nem tragédia.

 

„A Lyon góljánál Christoph Moritz figyelmetlenül fejelte vissza a labdát a kapusunk felé, ez igaz, Michel Bastos pedig roppant szemfüles volt. A védekezésünkkel a piros lapig elégedett voltam, a Lyonnak nem sok helyzete adódott addig, és azt kell mondjam, még tíz emberrel is elég jól zártunk hátul. Idegenben kaptunk ki a legutóbbi elődöntőstől, ezzel az eredménnyel együtt lehet élni" – értékelte Magath a Lyonban 1–0-ra elveszített mérkőzést.

 

A német sajtó nem méltányolja a nehéz körülményeket, és kritizálja az idényt rosszul kezdő csapatot: a sport1.de újabb mélyütésről, a Bild újabb blamáról, a Kicker pedig újabb sorsdöntő hibákról cikkezik.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik