Benítez: A Werder elleni meccs nem volt fontos

Vágólapra másolva!
2010.12.08. 07:40
null
Benítez szerint az utolsó csoportmeccs nem volt fontos (Fotó: Action Images)
Az Inter nagy vereségbe szaladt bele Brémában, ám Rafa Benítez, a címvédő vezetőedzője nem félti az állását a 3–0-s bukás után, mert – mint mondta – ez a mérkőzés már nem volt fontos a fekete-kékeknek. A Tottenhamnek az Inter bukása miatt a 3–3-as döntetlen bőven elég volt a csoportelsőséghez a Twente ellen, és Harry Redknapp, az angol csapat menedzsere úgy véli, a legnehezebb kvartettben végeztek az élen.

WERDER BREMEN–INTER 3–0

Az Inter a Werder Bremen elleni 3–0-s vereséggel fejezte be a Bajnokok Ligája csoportkörét, ám a második helyen továbbjutó olasz gárda spanyol vezetőedzője, Rafa Benítez nem tulajdonít nagy jelentőséget a fiaskónak.

CAMBIASSO: TAVALY IS EZ TÖRTÉNT

Esteban Cambiasso, az Inter középpályása sem tulajdonít nagy jelentőséget a vereségnek, mivel egy évvel ezelőtt is csoportmásodikként jutott tovább a milánói csapat, és akkor megnyerte a BL-t.

 

„Emlékeznünk kell rá, hogy ez nem volt létfontosságú mérkőzés, mert már továbbjutóként léptünk pályára. Inkább ezt a meccset veszítsük el, mint az elsőt. Egy évvel ezelőtt is a második helyen jutottunk tovább, és mindannyian tudjuk, mi történt utána. Persze nem szeretek veszíteni" – mondta Cambiasso.

„Mi már korábban továbbjutottunk, ezért ez a meccs más volt, mint a többi. Az utolsó fontos találkozónk a Twente elleni volt az előző körben. Ráadásul nem csak tőlünk függött az első hely, és a Tottenham állandóan vezetést szerzett Hollandiában" – mondta az Inter vezetőedzője, Rafa Benítez a Werder elleni 3–0-s BL-vereséget követően.

A címvédő az 5. fordulóban 1–0-ra nyert a holland Twente ellen, így már „csak" a csoportelsőség volt a brémai meccs tétje az Inter szempontjából, de ez a jelek szerint nem volt fontos neki, így a Hollandiában ikszelő Tottenham jutott tovább elsőként az A-csoportból.

„Ez a találkozó arra volt jó, hogy kipróbáljunk fiatal játékosokat. Nem akartunk kockáztatni esetleges sérüléseket"– nyilatkozta Benítez a Sky Italiának.

„Nem hiszem, hogy a jövőm a klubvilágbajnokságtól függne"– tette hozzá a szakember.

Mint ismeretes, az Inter először december 15-én lép pályára az Egyesült Arab Emírségekben a ma kezdődő klub-vb elődöntőjében.

Thomas Schaaf, a Werder vezetőedzője természetesen nagyon örült a címvédő legyőzésének, és elégedett volt a szép búcsúval.

„Nagyon sokat számít ez a győzelem, ezt akartuk elérni. Három gólt ünnepelhettünk, szépen akartunk búcsúzni a sorozattól, és önbizalmat akartunk szerezni. Voltak rendkívül biztató jelek, ilyen játékkal szeretnénk folytatni. Nagyon tetszett, hogy a második félidőben is folytattuk a támadásokat" – mondta Schaaf.

TWENTE–TOTTENHAM 3–3

A csoport másik találkozóján izgalmas mérkőzésen született 3–3-as döntetlen a Tottenham és a Twente között. Az angol csapat menedzsere, Harry Redknapp a találkozó után elmondta, szerinte a legnehezebb csoportban végeztek az első helyen.

„A sorozat elején azt mondtam, hogy ez egy nagyon nehéz csoport a holland bajnokkal, a Werder Bremennel, amely kiváló játékosokból áll, és a címvédő Interrel. Azt hiszem, ez volt a legnehezebb négyes, és mi megnyertük. Az ember az összes meccsét meg akarja nyerni, így most is győzni akartunk. Nagyon fontos, hogy sikerült az első helyen továbbjutnunk. Büszke vagyok a játékosaimra" – mondta Redknapp.

A Twentét irányító Michel Preud'homme a találkozó után elmondta, örül, hogy háromszor is egyenlíteni tudott csapata, amivel Harry Redknapp elismerését is kivívta.

„Nagyon sokat tanultunk a BL-ből, amit felhasználhatunk az Európa-ligában és a holland bajnokságban is. Mindig szép futballt akarunk játszani, s még Harry Redknapp is gratulált a fantasztikus játékunkhoz, bár néha túlzásba esünk a támadásokkal. Meg kell találnunk az egyensúlyt. Mindenesetre gratuláltam a játékosaimnak, hogy háromszor is egyenlítettek. Jól zártunk ebben a nehéz csoportban" – mondta Preud'homme.

EMLÉKEZTETŐ
BAJNOKOK LIGÁJA, A-CSOPORT, 6. FORDULÓ

Twente (holland)–Tottenham (angol) 3–3 (1–1)
G: Landzaat (22. – 11-esből), Rosales (56.), Chadli (64.), ill. Wisgerhof (12. – öngól), Defoe (46., 59.)
Werder Bremen (német)–Internazionale (olasz) 3–0 (1–0)
G: Prödl (39.), Arnautovic (49.), C. Pizarro (88.)
A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
 MGyDVL-KGk P  
1. Tottenham632118–11+7 11
2. Internazionale631212–11+1 10
3. Twente61329–11–2 6
4. Werder Bremen61236–12–6 5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik