Bayern: Davies BL-győzelme újabb egymillió eurót ér a Vancouvernek

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.08.24. 07:57
null
Alphonso Davies mára már kirobbanthatatlan a Bayern München kezdőcsapatából (Fotó: AFP)
További egymillió eurót kap az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Vancouver Whitecaps a Bayern Münchentől azért, mert Alphonso Davies megnyerte a Bajnokok Ligáját a bajorokkal – írja az ESPN.

 

A most 19 éves, a Bundesligában az idény újoncának megválasztott balhátvéd 2018 végén 10 millió euróért került a Bayernhez, azzal a feltétellel, hogy a végleges vételár bizonyos kikötések teljesülése esetén tovább emelkedik. Ezek egyike az ESPN beszámolója szerint az volt, hogy ha Davies BL-t nyer a bajorokkal, akkor a müncheni klubnak újabb egymillió eurót kell átutalnia a Vancouver Whitecapsnek. Ez vasárnap este teljesült, így a kanadai futballcsapat vezetői izgatottan figyelhetik az egyesület bankszámláját, hogy mikor folyik be az említett összeg.

„Ki gondolta volna valaha is, hogy egy srác Kanadából megnyeri a BL-t? Két évvel ezelőtt, ha valaki ezt mondja nekem… Soha nem hittem volna, hogy összejön – nyilatkozta Davies a mérkőzés után. – Gyerekként arról álmodoztam, hogy Európában futballozok majd, és BL-t nyerek egy ilyen nagy klubbal, mint a Bayern. A történetemmel inspirálni szeretném az embereket: bármit megtehetsz, a dolgok fejben dőlnek el.”

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik