Barcelona: „A calcio nem értette meg Luis Enriquét”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.24. 17:11
Bojan Krkic, a Barcelona és a Roma volt, a Stoke City jelenlegi labdarúgója szerint az olasz futball nem értette meg a rómaiakat a 2011–2012-es idényben irányító, onnan idő előtt a kertek alatt távozó, a katalánokkal azonban BL-csúcsra érő Luis Enriquét.

„Olaszországban máshogyan gondolkodnak – válaszolt Bojan Krkic arra a kérdésre, hogy Luis Enriquének miért volt annyi problémája Rómában. – Nem értették, hogy Luis milyen stílust akar meghonosítani. Az olaszok felfogása az általuk megszokott taktikai típusú játékot helyezi előtérbe, nem könnyű velük egy irányba evezni, amikor egy számukra szokatlan taktikára próbálod őket megtanítani. Ez volt az egyik dolog, ami nem kifejezetten Luison múlt. A másik a játékoskeret. Mert a Barcelonánál a világ legjobbjaival dolgozhat, ami azért nagy segítség, hogy a dolgok jól működjenek.”Bojan Krkic arra a kérdésre, hogy Luis Enriquének miért volt annyi problémája Rómában. – Nem értették, hogy Luis milyen stílust akar meghonosítani. Az olaszok felfogása az általuk megszokott taktikai típusú játékot helyezi előtérbe, nem könnyű velük egy irányba evezni, amikor egy számukra szokatlan taktikára próbálod őket megtanítani. Ez volt az egyik dolog, ami nem kifejezetten Luison múlt. A másik a játékoskeret. Mert a Barcelonánál a világ legjobbjaival dolgozhat, ami azért nagy segítség, hogy a dolgok jól működjenek.”

Krkic szerint az el Clásico nem befolyásolja honfitársai teljesítményét a keddi BL-meccsen.

„Az el Clásico nagyon komoly fizikai és pszichés terhelést jelent, miként a Roma elleni BL-csoportmeccs is, de a Barca-játékosok a nagy világversenyeken hozzászokhattak már ahhoz, hogy napokon belül ilyen nehéz mérkőzéseken ilyen komoly ellenfelekkel találják szembe magukat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik