Csak a szokásos, halálcsoportok és meglepetések: sorsoltak a BL-ben

Bacskai János Bacskai János
Vágólapra másolva!
2021.08.26. 17:50
null
Csak a szokásos. Csak a szokásos? (Fotó: AFP)
Miközben kialakul a Bajnokok Ligája csoportbeosztása, az európai szövetség több kategóriában jutalmazza az előző idény legjobbjait.



Mondhatni, csak a szokásos: nehéz, nagyon nehéz és meglepően könnyű csoportokat sorsolt össze Michael Essien és Braniszlav Ivanovics a Bajnokok Ligája csoportkörében.

Ahol sajnos most nem szurkolhattunk magyar csapatért, az NB I bajnokát, a Ferencvárost kiütő svájci Young Boynak az F-csoport, és így a Villarreal, Manchester United, Atalanta trió jutott. Nincs értelme fantáziálni, de érdekes belegondolni, mi lett volna, ha...

Természetesen a futball gigászai mellett mi, magyarok a Lipcsét követtük a legnagyobb figyelemmel, Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik egyrészt örülhet talán az FC Bruges-nek, de annak nem, hogy a két nagyon gazdag csapat, a Manchester City és a PSG párosa alkotja a csoport másik felét...

Ha már magyarok: Lőw Zsolt főnöke, a Chelsea menedzsere, Thomas Tuchel lett a BL előző idényének legjobb mestere, a legjobb játékos a Chelsea karmestere, Jorginho lett, a legjobb középpályás N'Golo Kanté, a legjobb védő a manchesteri Rúben Dias, a legjobb támadó pedig sokak meglepetésére Erling Haaland.

A nőknél a Barcelona dominált edzői és játékosfronton is.

A Bajnokok Ligája posztonkénti díjaira és Európa legjobb futballistájára a harminckét tavalyi főtáblás csapat vezetőedzője, az Európa-liga legjobb játékosára (a győztes kilétét pénteken tudjuk meg) az előző kiírás csoportkörébe jutó negyvennyolc együttes szakvezetője szavazott, ők egészültek ki az ötvenöt UEFA-tagállam egy-egy sportújságírójával, valamint az Európa-bajnokságon részt vevő 24 válogatott szövetségi kapitányával, köztük a magyar nemzeti csapatot irányító Marco Rossival.

Magyarországról újságíróként a Nemzeti Sport főszerkesztőjét kérték fel a szavazáson való részvételre. Szöllősi György idén is úgy döntött, hogy kikéri az olvasók tanácsait.

Korábbi BEK- és BL-győztesekből jutott bőven a B-csoportba, lásd a Milan (olasz), Liverpool (angol), Porto (portugál) triót, a Bayern München megkapta a Barcelonát, a Benficát és a Dinamo Kijevet, a Real Madrid, az Internazionale és a Sahtar Doneck régi ismerősei egymásnak (legutóbb is egy négyesbe kerültek), és a BL-csoportkör meglepetéscsapata, a moldovai Sheriff Tiraspol is ide sorsoltatott.

A Dortmund viszonylag kényelmes csoporttársakat kapott, a Chelsea és a Juventus a Zenittel és a Malmővel került össze, a legfurcsább kvartett pedig minden bizonnyal a G-jelű, ahol a Lille, a Sevilla, a Salzburg és a Wolfsburg is bízvást reménykedhet a továbbjutásban.

BAJNOKOK LIGÁJA, 32-ES TÁBLA
A CSOPORTBEOSZTÁS

A-CSOPORT
Manchester City (angol)
PSG (francia)
Leipzig (német)
FC Bruges (belga)

B-CSOPORT
Atlético Madrid (spanyol)
Liverpool (angol)
Porto (portugál)
Milan (olasz)

C-CSOPORT
Sporting CP (portugál)
Dortmund (német)
Ajax (holland)
Besiktas (török)

D-CSOPORT
Internazionale (olasz)
Real Madrid (spanyol)
Sahtar Doneck (ukrán)
Sheriff Tiraspol (moldovai)

E-CSOPORT
Bayern München (német)
Barcelona (spanyol)
Benfica (portugál)
Dinamo Kijev (ukrán)

F-CSOPORT
Villarreal (spanyol)
Manchester United (angol)
Atalanta (olasz)
Young Boys (svájci)

G-CSOPORT
Lille (francia)
Sevilla (spanyol)
Salzburg (osztrák)
Wolfsburg (német)

H-CSOPORT
Chelsea (angol)
Juventus (olasz)
Zenit (orosz)
Malmö (svéd)

Luís Figo (balra), Zbigniew Boniek (középen) és Karl-Heinz Rummenigge. Legendák Ligája... (Fotó: AFP)
Luís Figo (balra), Zbigniew Boniek (középen) és Karl-Heinz Rummenigge. Legendák Ligája... (Fotó: AFP)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik