Bajnokok Ligája: Ennek nem így kellett volna végződnie – Conte

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.12.11. 11:08
null
Antonio Conte a kedd esti mérkőzésen (Fotó: AFP)
Antonio Conte, az Internazionale vezetőedzője szerint csapata többet érdemelt volna a kiesésnél a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében.

 

A milánói gárda a hatodik, utolsó forduló keddi játéknapján házigazdaként maradt alul 2–1-re az erősen tartalékos Barcelonával szemben. Az 50 éves szakember a vereség után kiemelte: a legnehezebb csoportban végig versenyben voltak a továbbjutásért, ennek ellenére csalódásként élik meg a kiesést.

„Most sajnálkozás és csalódottság van, mert több gólszerzési lehetőségünk is volt, de a futball nagyon egyszerű játék: a labdát be kell juttatni a kapuba” – jelentette ki Antonio Conte. Hozzátette: így is sikerült értékes tapasztalatokat szerezniük, és fel kell emelniük a fejüket.

„Fájdalmas volt látni Ansu Fati gólját, amellyel legyőztek minket. Hiába irányítottunk, és alakítottunk ki 1–1 után lehetőségeket. (…) Ennek nem így kellett volna véget érnie” – mondta az olasz edző.

Stefan de Vrij, az Internazionale védője közölte: bár szomorúak, nincs miért szégyenkezniük, mert minden tőlük telhetőt megtettek a továbbjutásért: „A nehézségeknek csak még erősebbé tesznek minket, de a seb most még egyértelműen friss” – nyilatkozta.

Ernesto Valverde, a Barcelona edzője kiemelte: fiatalabb játékosokkal vegyített csapata izgalommal várta az összecsapást a minőségi riválissal szemben. „Mégis a győzelemre törekedtünk, és játékosaim, közöttük olyanok, akik most mutatkoztak be a BL-ben, versenyképes teljesítményt nyújtottak" – értékelt.

A katalánok a 87. percben Ansu Fati góljával bizonyultak jobbnak a Serie A éllovasánál, a támadó 17 évesen és 40 naposan a BL-történelem legfiatalabb gólszerzője lett. Az eddigi rekordot Peter Ofori-Quaye tartotta, az Olympiakosz ghánai támadója 1997 októberében 17 évesen és 195 naposan volt eredményes a Rosenborg ellen. Fati öt évvel később született.

A Barcelona tehetsége a szezon elején több rekordot is felállított: ő lett a klub történetének legfiatalabb gólszerzője a bajnokságban, és a legfiatalabb játékosa, aki Bajnokok Ligája-mérkőzésen pályára lépett. Nemcsak klubjában, hanem a spanyol ligát tekintve is a legfiatalabbnak számít az egy bajnoki összecsapáson szerzett gól és gólpassz tekintetben, és nála fiatalabban a Barcelona felnőtt csapatában csak egy játékos mutatkozott be, míg a spanyol bajnokságban csak ketten szereztek gólt.

Az Bajnokok Ligája F-csoportjából a Barcelona mellett a Borussia Dortmund jutott tovább a nyolcaddöntőbe, míg az Internazionale tavasszal az Európa-ligában vigasztalódhat.

EMLÉKEZTETŐ

BAJNOKOK LIGÁJA,CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ
F-CSOPORT
Borussia Dortmund (német)–Slavia Praha (cseh) 2–1
(Sancho 10., Brandt 61., ill. Soucek 44.)
Internazionale (olasz)–Barcelona (spanyol)1–2(R. Lukaku 44., ill. C. Pérez 23., Fati 88.)

AZ F-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Barcelona642
9–4+514
2. Borussia Dortmund63128–8010
3. Internazionale621310–9+17
4. Slavia Praha6
244–10–62

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik