Az oroszok egyesítenék a két manchesteri futballklubot! - BL-legek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.24. 10:33
null
Íme, a bizonyíték az orosz NTV BL-történeti baklövésére
Akárcsak kedden, szerdán is összegyűjtöttük a labdarúgó Bajnokok Ligája játéknapjának „legjeit". Az élre a négy gólt vágó Zlatan Ibrahimovic és a duplájával a BL-örökranglista harmadik helyére lépő Cristiano Ronaldo (egyelőre táv-)párbaja kívánkozik, de akadt kihagyott kihagyhatatlan helyzet, szenzációs védés, értelmetlen időhúzás és egy nem akármilyen televíziós melléfogás is.

A NAP (EGYBEN AZ ŐSZ) PÁRBAJA
Néhány napja már tudjuk, hogy a két csatárklasszis, a svéd Zlatan Ibrahimovic (PSG) és a portugál Cristiano Ronaldo (Real Madrid) közül csak az egyik lehet ott a jövő évi világbajnokságon, válogatottjaik ugyanis szembekerülnek az európai vb-pótselejtezőben. Egyelőre mindketten remek formában vannak: Ibra szerdán négy gólt szerzett, Ronaldo kettőt; Ibrahimovic a legutóbbi öt tétmeccse mindegyikén a kapuba talált (összesen tízszer), CR pedig a legutóbbi négy klubmeccsén volt rendre eredményes (összesen hatszor).

ZLATAN IBRAHIMOVIC NÉGY GÓLJA

A NAP VÁLTOZÁSA AZ ÖRÖKGÓLLISTÁN
És még mindig Cristiano Ronaldo: a portugál szerdán megelőzte Ruud van Nistelrooyt a Bajnokok Ligája örökgóllistáján, most már ő a harmadik. Az első négy sorrendje: Raúl 71 gól, Lionel Messi 63, C. Ronaldo 57, Van Nistelrooy 56. A portugál aranylabdás egyébként legutóbbi 25 BL-meccsén 29-szer volt eredményes.

CRISTIANO RONALDO ELSŐ GÓLJA

CRISTIANO RONALDO MÁSODIK GÓLJA

A NAP GÓLJAI
És még mindig Zlatan Ibrahimovic: a svéd támadó két gólt is felsegített a szerdai slágerlista élére, a magunk részéről nem is kívánjuk eldönteni, melyik volt a szebb. Az egyiket sarokkal szerezte, a másikat állítgatás nélkül bikázta mintegy 26 méterről a rövid fölsőbe – támpont a döntéshez: a főszereplőnek az utóbbi tetszett jobban.

A NAP FEJJÁTÉKA
A Manchester City argentin támadója, Sergio Agüero szombaton szerezte meg első fejes gólját a Premier League-ben, majd lendületből fejelt egy gólt a BL-ben is, „természetesen" itt is az elsőt. S ha már Manchester és fejhasználat, akkor a szomszédvárról is egy adat: a United játékosai 79-szer tisztáztak fejjel a kapujuk előtt ebben a BL-szezonban, ezzel ők vezetik a vonatkozó rangsort.

SERGIO AGÜERO FEJES GÓLJA

A NAP KIMARADT ZICCERE
Karim Benzema nemrégiben megszakította hosszú gól nélküli szériáját a francia válogatottban, de a Real Madridban immár több mint egy hónapja nem talált a kapuba. Pedig szerdán volt egy százegy százalékos lehetősége – kimaradt...

A NAP VÉDÉSE
Akár Honda Kejszuke (CSZKA Moszkva) elbaltázott helyzetét is megversenyeztethetnénk Benzemáéval, de ez esetben a sportszerűség azt kívánja, hogy Joe Hart szemszögéből vizsgáljuk az esetet. Már csak azért is, mert a japán támadó 93. percbeli közeli lövése minden bizonnyal pontvesztést eredményezett volna a Manchester Citynek – ha a labda nem akad el a kétségbeesetten vetődő angol kapus lábában!

A NAP SUTTYÓ SZURKOLÓTÁBORA
Oroszországban (is) visszatérő jelenség az ízléstelen nézőtéri rasszizmus. Ezúttal Yaya Touré, a Manchester City színes bőrű játékosa volt a célpont – az elefántcsontparti légiós labdaérintéseinél a CSZKA kapuja mögötti bárdolatlan nézőtéri szekció rendre huhogni kezdett. A jobb érzésű helyiek szomorúan konstatálták, hogy egy olyan csapat szurkolói viselkedtek így, amelyiknek szintén vannak afrikai származású labdarúgói...

A NAP BAKIJA
Nemcsak a csapat, nemcsak a szurkolók, és nemcsak Honda Kejszuke, hanem a CSZKA Moszkva mérkőzését közvetítő orosz tévécsatorna sem volt a helyzet magaslatán szerda este. Az NTV összekeverte a két manchesteri klub logóját: a mérkőzés felvezetése során a City címere helyett a Unitedét tüntették fel a CSZKA-é mellett...

Íme, a bizonyíték az orosz NTV BL-történeti baklövésére
Íme, a bizonyíték az orosz NTV BL-történeti baklövésére

A NAP IDŐHÚZÁSA
Matus Kozácik, a Plzen kapusa nagyon nem szerette volna, ha megkapja az ötödik gólt is a Bayerntől. A 86. percben olyan látványos lassúsággal végzett el egy kirúgást – hangsúlyozzuk, 0–4-nél –, hogy sárga lapot kapott Alan Kelly ír játékvezetőtől. Erre fel mi történt öt perc múlva? Mario Götze csak-csak berúgta az ötödiket.

A NAP FÁZISKÉSÉSE
Mint beszámoltunk róla, Antonio Conte, a Juventus vezetőedzője kifogásolta a madridi BL-mérkőzés játékvezetőjének ténykedését, és ennek egyik bizonyítékaként az Arturo Vidal elleni megtorlatlan, büntetőterületen belül szabálytalanságot említette. Nos, az olasz televízió kikockázta az esetet, és valóban úgy tűnik, hogy Asier Illarramendi megkocogtatta a chilei bokáját, csakhogy a felvétel tanúsága szerint Vidal könnyűszerrel továbbmehetett volna – pechjére némi fáziskéséssel az esés mellett döntött, az meg túlságosan látványosra sikeredett.



A NAP NÉZETELTÉRÉSE
A Bayern München 5–0-ra nyert a cseh Viktoria Plzen ellen. Alakulhatott volna úgy is, hogy a bajorok első gólját Arjen Robben lövi, csakhogy a holland nem kívánta elvégezni a megítélt büntetőt, így Franck Ribéry értékesítette azt.

Mint ismert, Guardiola az elmúlt hétvégén nem engedte, hogy a Mainz elleni bajnokin Robben végezhessen el egy tizenegyest. Helyette Thomas Müller talált be büntetőből. Szerdán a Plzen ellen ismét büntetőhöz jutott a bajor gárda, s bár ezúttal Guardiola és a játékosok is azt szerették volna, hogy Robben rúgja, a holland nem volt hajlandó elvállalni.

„A játékosok is szerették volna, ha ő lövi, de még mindig mérges egy kicsit a szombati eset miatt" – foglalta össze a történteket Ribéry, aki így Robben helyett lőhette a tizenegyest.

„Nem tudom, miért nem lőtte ő a büntetőt. Szeretem azokat a játékosokat, akik el merik vállalni a tizenegyest, Arjennek is karakteres személyisége van. A csapat pontosan tudja, miért Müller állhatott oda múlt szombaton" – vélekedett Guardiola a helyzetről.

Arjen Robben nem kívánt beszélni a témáról, mint mondta, számára az a legfontosabb, hogy a csapattársai támogatják.

A NAP KLÍMAKIHÁGÁSA
A Benfica némi meglepetésre nem tudta legyőzni hazai pályán az Olympiakosz Pireuszt (1–1). Lehet, hogy azért, mert a pireusziaknak sokkal jobb vízilabdacsapatuk van...? Lisszabonban ugyanis ritka nagy eső nehezítette a csapatok dolgát. Nem először, tesszük hozzá gyorsan, hiszen emlékezhetünk: tavaly a Videoton Európa-liga-mérkőzését (az ellenfél akkor a Sporting volt) egy nappal el kellett halasztani, mert a portugál fővárost akkor is hatalmas eső áztatta.

Lisszabonban a víz volt az úr (Fotó: Reuters)
Lisszabonban a víz volt az úr (Fotó: Reuters)

A NAP STATISZTIKÁJA: EGY, KÉT HÁ'!
1. A Leverkusen a története legfölényesebb BL-győzelmét aratta szerdán (Sahtar, 4–0), és immár tíz BL-mérkőzés óta tart a sorozata (legalább egy szerzett gól), ami szintén új klubrekord.

2. A Manchester City történetének eddigi 22 BL-góljából egyet sem szerzett angol labdarúgó. Az idénybeli hatot az argentin Sergio Agüero (3), az elefántcsontparti Yaya Touré (1), a spanyol Álvaro Negredo (1) és a bosnyák Edin Dzeko (1) jegyezte.

3. Már igazán guardiolás a Bayern München: a legtöbb kapura lövés (75) mellett egyelőre a legnagyobb arányú átlagos labdabirtoklást (65 százalék) is a bajor csapat mondhatja magáénak ebben a BL-szezonban – ebben a sorrendben nem meglepő módon Pep korábbi klubja, a Barcelona (64 százalék) következik a második helyen.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
A-CSOPORT
Manchester United (angol)–Real Sociedad (spanyol) 1–0 (1–0)
Manchester,
Old Trafford. V: Nijhuis (holland)
G: Inigo Martínez (2. – öngól)

Bayer Leverkusen (német)–Sahtar Doneck (ukrán) 4–0 (1–0)
Leverkusen,
BayArena. V: Lannoy (francia)
G: Kiessling (22., 72.), Rolfes (50. – 11-esből), Sam (57.)

B-CSOPORT
Real Madrid (spanyol)–Juventus (olasz) 2–1 (2–1)
Madrid,
Santiago Bernabéu Stadion. V: Gräfe (német)
G: C. Ronaldo (4., 28. – a másodikat 11-esből), ill. F. Llorente (22.)
K: Chiellini (48.)

Galatasaray (török)–Köbenhavn (dán) 3–1 (3–0)
Isztambul,
Ali Sami Yen Stadion. V: Sztavrev (macedón)
G: Felipe Melo (10.), Sneijder (38.), Drogba (45+1.), ill. Claudemir (88.)

C-CSOPORT
Anderlecht (belga)–Paris Saint-Germain (francia) 0–5 (0–3)
Brüsszel,
Constant Vanden Stock Stadion. V: Borbalán (spanyol)
G: Ibrahimovic (17., 22., 36., 62.), Cavani (52.)

Benfica (portugál)–Olympiakosz (görög) 1–1 (0–1)
Lisszabon,
Da Luz. V: Mallenco (spanyol)
G: Ó. Cardozo (83.), ill. A. Domínguez (29.)

D-CSOPORT
CSZKA Moszkva (orosz)–Manchester City (angol) 1–2 (1–2)
Moszkva,
Himki Arena. V: Hategan (román)
G: Tosics (32.), ill. Agüero (34., 42.)

Bayern München (német)–Plzen (cseh) 5–0 (2–0)
München,
Allianz Arena. V: Kelly (ír)
G: Ribéry (25., 61. – az elsőt 11-esből), Alaba (37.), Schweinsteiger (64.), Götze (91.)

A CSOPORTÁLLÁSOK
A-CSOPORT
1. Manchester United 3 2 1 0 6–3 +3 7
2. Bayer Leverkusen 3 2 0 1 8–5 +3 6
3. Sahtar Doneck 3 1 1 1 3–5 –2 4
4. Real Sociedad 3 0 0 3 1–5 –4 0
B-CSOPORT
1. Real Madrid 3 3 0 0 12–2 +10 9
2. Galatasaray 3 1 1 1 6–9 –3 4
3. Juventus 3 0 2 1 4–5 –1 2
4. FC Köbenhavn 3 0 1 2 2–8 –6 1
C-CSOPORT
1. Paris SG 3 3 0 0 12–1 +11 9
2. Olympiakosz 3 1 1 1 5–5 0 4
3. Benfica 3 1 1 1 3–4 –1 4
4. Anderlecht 3 0 0 3 0–10 –10 0
D-CSOPORT
1. Bayern München 3 3 0 0 11–1 +10 9
2. Manchester City 3 2 0 1 6–4 +2 6
3. CSZKA Moszkva 3 1 0 2 4–7 –3 3
4. Viktoria Plzen 3 0 0 3 2–11 –9 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik