Az MU kikapott Isztambulban, kiesett a Braga

Vágólapra másolva!
2012.11.20. 22:48
null
Burak Yilmaz és Fatih Terim ünnepli a Galatasaray győztes gólját (Fotók: Reuters)
A Galatasaray hazai pályán 1–0-ra legyőzte a már biztos csoportelső Manchester Unitedet a labdarúgó Bajnokok Ligája H-csoportjának 5. fordulójában, míg a CFR Cluj szintén otthon 3–1-re nyert a Braga ellen. A portugál csapat ezzel kiesett, a 2. helyért a kolozsváriak és a törökök vannak még versenyben.

GALATASARAY (török)–MANCHESTER UNITED (angol)

Biztos csoportelsőségük tudatában Sir Alex Ferguson tartalékos kerettel utazott el Isztambulba, ahol BL-mérkőzésen a Manchester United történetének harmadik legfiatalabb kezdőcsapatával állt fel. Ott volt a „vörös ördögök”között a 18 éves és 242 napos Nick Powell, valamint a szezon során először pályára lépő Phil Jones is, aki Michael Carrickkel alkotta a középső védőpárost.

Az MU fiataljainak 50 ezer török fanatikus előtt kellett helytállniuk egy nagy erőkkel támadó Galatasarayjal szemben. Ez az első félidőben sikerült is nekik, sőt hiába folyt a játék többnyire a vendégek térfelén, az angolok jártak közelebb a gólhoz. A 44. percben ugyanis Tom Cleverly szöglete után Powell a lécre fejelte a labdát.

A látványra ezúttal is adtak a török szurkolók
A látványra ezúttal is adtak a török szurkolók
HA GALATA-GÓL, AKKOR YILMAZ
A Bajnokok Ligája 2012–2013-as idényében a Galatasarayban eddig csak egy játékos, Burak Yilmaz volt képes gólt szerezni. Az antalyai születésű támadó a Cluj ellen először egyszer, majd a visszavágón háromszor talált be, a Unitednek egyszer köszönt be.

Az 53. percben aztán felrobbant a Türk Telekom Arena: Felipe Melo gyönyörű csukafejesét még nagy bravúrral védte Anders Lindegaard, a szögletet követően azonban Burak Yilmaz fejesénél már nem volt esélye. A 27 éves csatár egymás után a harmadik BL-meccsen volt eredményes (erre korábban csak a legendás Hakan Sükür volt képes Galata-játékosként), az MU pedig sorozatban negyedik BL-meccsén került hátrányba. Ez eddig nem okozott túl nagy problémát a manchesterieknek, hiszen az előző három alkalommal fordítani tudtak, most viszont ez nem jött össze nekik, így oda a hibátlan mérlegük.

CFR CLUJ (romániai)–SPORTING BRAGA (portugál)

Látványos első játékrészt produkáltak a felek, a négy gól eloszlása pedig a kolozsvári szurkolók kedvére való volt. A labdát a Braga birtokolta többet, veszélyesebben azonban a Cluj játszott, amely remekül kontrázott.

Rui Pedro (középen) életben tartotta a CFR továbbjutási esélyeit
Rui Pedro (középen) életben tartotta a CFR továbbjutási esélyeit

Rui Pedro negyedóra után már két gólnál járt, és bár Alan gyorsan szépített, Rui Pedro a 33. percben megszerezte harmadik gólját is (ezzel ő lett a második portugál játékos, aki triplázni tudott a BL-ben, az első Cristiano Ronaldo volt, aki az Ajax ellen szintén ebben az idényben szerzett három gólt), így 3–1-es előnnyel vonult szünetre a CFR, ráadásul Douglaót a vendégektől kiállították az első félidő hajrájában.

A Braga a fordulás után tíz emberrel is megpróbált csodát tenni, de csak egy érvénytelenített gólig jutott, míg a kolozsváriak közül a portugál Camora három perc alatt kétszer is a kapufát találta el. Az eredmény már nem változott, az utolsó forduló előtt így a Cluj és a Galatasaray is 7-7 ponttal áll. Az egymás elleni eredményeik a török csapatnak kedveznek, az utolsó fordulóban a CFR Manchesterbe, a Galata Bragába látogat. A portugál csapatbiztosan a csoport utolsó helyén végez.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
H-CSOPORT
Galatasaray (török)–Manchester United (angol) 1–0
Gólszerző: Burak Yilmaz (54.)
CFR Cluj (romániai)–Sporting Braga (portugál) 3–1
Gólszerző: Rui Pedro (7., 15., 33.), ill. Alan (17.)
Kiállítva: Douglao (45+1.)

 

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
M Gy D V L-K Gk P
1. Manchester United 5 4 1 9– 5 +4 12
2. Galatasaray 5 2 1 2 5– 5 0 7
3. CFR Cluj 5 2 1 2 8– 7 +1 7
4. Braga 5 1 4 6–11 –5 3

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol, az UEFA hivatalos tabelláján ezért áll a Galatasaray a CFR Cluj előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik