Az idő úgyis Megyerinek dolgozik

Vágólapra másolva!
2012.11.21. 14:07
null
Megyeri nem gondolkodik a távozáson (Fotó: Action Images)
A görög bajnok és kupagyőztes Olympiakosz szerda este a Schalke vendége lesz, és ha nyer, biztosan továbbjutó helyről várja a csoportkör két hét múlva esedékes utolsó fordulóját. Jelenleg úgy tűnik, ezt a küldetést is a 22 esztendős Megyeri Balázs nélkül próbálja teljesíteni a kapusposzton hosszú hetek óta csak a 35 éves Roy Carrollt foglalkoztató pireuszi együttes.

 

– Szerdán sem véd?
– Csak másfél órával a Schalke elleni meccs előtt ismertetik velünk a kezdőcsapatot, de a jelek szerint nem én állok a kapuban, hanem szokás szerint Roy Carroll – válaszolta a Nemzeti Sportnak az előző évad legjobb görögországi kapusának megválasztott Megyeri Balázs, aki a nyári edzőváltást követően, Leonardo Jardim döntése értelmében került ki kezdőcsapatból.

– Az első két, egyaránt elveszített BL-mérkőzésen ön védett, miközben Carroll a bajnokságban, újabban viszont minden fronton az északír labdarúgó áll a gólvonalra. Miért vették el öntől a BL-t is?
– Ezt nem tőlem kellene megkérdezni, mindenesetre nekem sem mondta meg senki. Ez van.

– Az idegei?
– Köszönöm a kérdést, úgy érzem, a kialakult helyzethez képest jól viselem a megpróbáltatásokat. Korábban sem adtam föl a különböző harcokat, ezt sem fogom.

– Lát esélyt arra, hogy a közeljövőben visszaszerzi a helyét?
– Azért dolgozom, hogy így legyen, noha mutasson nekem egy edzőt, aki a sikerek idején drasztikusan változtat! Minden fronton jól állunk, a teljesítményünk megfelelő, és ha szerdán nyerünk Gelsenkirchenben, jó esélyünk lesz a továbbjutás kivívására. Az Európa-liga-szereplés már szinte garantálva van, ha ennél is több jut nekünk, a nemzetközi eredmények tekintetében túlszárnyaljuk az előző idényünket. Ötezer szurkolónk érkezik Görögországból, nyilván frenetikus hangulat lesz.

– Nem érzi úgy, hogy a mellőzés miatt esetleg megtörik a pályafutása?
– Ha arra céloz, nem hiszem, hogy kölcsönadna a klub, a szerződésemben foglaltak alapján különben sincs rá lehetőség.

– És a nyári vonal Németországból, illetve Angliából?
– Kispadról kapust igazolni? Nem valószínű. Nyáron azért hosszabbítottam szerződést az Olympiakosszal, mert szeretek itt lenni, és ezzel a csapattal akarok minél több és nagyobb sikert elérni. Ha bele is szakadok, erről a tervemről nem vagyok hajlandó lemondani, az idő úgyis nekem dolgozik.

HENRY ISMÉT WENGERÉKKEL EDZ
Korábbi klubjánál, az Arsenalnál edz Thierry Henry, az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) keleti főcsoportjában elődöntőig jutott New York Red Bulls csatára. Ezt Arsene Wenger, a klub menedzsere jelentette be.

Wenger a tegnapi sajtóhírek után megerősítette, hogy honfitársa a tengerentúli holtidényben az „ágyúsoknál” készül, sőt az is elképzelhető, hogy harmadszor is szerződtetik őt.

A 35 éves sztár – aki felkerült arra a háromfős listára, amelyből kikerül az idei MLS-szezon legértékesebb játékosa – 228 góljával az Arsenal történetének legeredményesebb játékosa. Az előző télen az angol egyesület kölcsönvette őt a New Yorktól.

A csoport másik mérkőzésén az Arsenal fogadja az eddig mindössze egy pontot szerző Montpellier-t. Az „ágyúsok” nagyszerű BL-főpróbát tartottak a hétvégén, hiszen a londoni derbin 5–2-re legyőzték a Tottenhamet.

„Fontos volt a szombati győzelem, jó alapot adott az építkezésre, hogy a mostani mérkőzésre nagyobb önbizalommal, még jobban összekovácsolódva érkezzünk. Tudjuk, mit akarunk, győzni, mert jó esélyünk van befejezni a munkát, és továbbjutni a csoportból. Lépésről lépésre akarunk haladni, előbb a továbbjutás legyen meg, aztán megcélozhatjuk az első helyet. Fontos, hogy a Tottenham elleni mérkőzés után újabb jó teljesítményt nyújtsunk. Ha pedig ilyen szinten játszunk, akkor nyerni fogunk” – mondta Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere.

Az Arsenalnak már csak egy gólt kell szerezni, hogy a nemzetközi kupákban elérje a 400-as mérföldkövet – a francia csapatok ellen pedig eddig csak kétszer kapott ki, legutóbbi tíz évvel ezelőtt, az Auxerre-től.

Az A-csoport Dinamójai könnyedén elhullhatnak, hiszen az első helyen álló Porto a zágrábiakat fogadja, a másodikon tanyázó PSG pedig Kijevbe látogat – ez utóbbi mérkőzésen ha nem kapnak ki Ibrahimovicék, akkor az utolsó forduló előtt a portugálok és a franciák is hátra dőlhetnek már.

„Megértem, hogy a szurkolók elégedetlenek, de mi is csalódottak vagyunk – utalt együttese gyenge formájára Oleh Blohin, a Dinamo Kijev mestere. – Az edző felelős az eredmények miatt, de a játékosoknak tudniuk kell, hogy ők a felelősök a pályán nyújtott teljesítményükkel kapcsolatban. A mai mérkőzés után lesz egy kemény beszélgetésem az elnök úrral, és ígérem, fontos változások lesznek a téli szünetben. Méltósággal kell befejeznünk a szezon első felét, úgyhogy egy nagyon motivált Dinamót láthatnak majd.”

„A futball olyan, mint az élet: bármi megtörténhet, beleértve a nem várt vereségeket is – mondta ezt már a PSG-t irányító Carlo Ancelotti, aki a Rennes elleni hétvégi mérkőzésen 2–1-re kikapott együttesével. – Természetesen a legutóbbi bajnoki után nagyon dühösek voltunk. Ugyanakkor, a mérkőzést követően jól elbeszélgetett a csapat, levontuk a szükséges következtetéseket, és alig várjuk, hogy bizonyítsuk, a hétvégi vereség csak egy kis kisiklás volt. Mindenki látni fogja, hogy nagyszerű formában vagyunk. A Dinamo Kijev ellen nem csupán a továbbjutást harcolhatjuk ki, de javíthatunk a hangulaton is. Néha jobb egy vereség után nem üvöltözni az öltözőben, hanem beszélni egy keveset, közben pedig a szemükbe nézni. Ez jobban megérteti velük a hibát, mint az ordibálás. Ugyanakkor a negatív érzések már a múlté, nagyszerű légkörben készülünk. Olyanok vagyunk, mint egy család, minden játékos tudja, hogy mit kell tennie a következő mérkőzésen, és látni fogja mindenki, hogy minden rendben van a családunkban. Tudjuk, hogy az is elég, ha nem kapunk ki Kijevben, de nem döntetlenért jöttünk ide. Az a dolgom edzőkén, hogy motiváljam a csapatot, hiszek a játékosaimban, és ők bíznak bennem.”

 

BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 5. FORDULÓ, A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
FC PORTO (portugál)–DINAMO ZAGREB (horvát)
Porto, Estádio Do Dragao. Vezeti: Tagliavento (olasz). 20.45
Porto: Hélton – Miguel Lopes, Otamendi, Mangala, Sandro – Moutinho, Fernando, Lucho González – Varela, J. Martínez, J. Rodríguez. Vezetőedző: Vítor Pereira
Dinamo Zagreb: Kelava – Vrsajlko, Simunic, Tonel, Ibánez – Carrasco, Calello, Brozovic, Pivaric – Sammir – Cop. Vezetőedző: Ante Cacic
DINAMO KIJEV (ukrán)–PARIS SAINT-GERMAIN (francia)
Kijev, Olimpiai Stadion. Vezeti: Stark (német). 20.45
Dinamo Kijev: Koval – Danilo Silva, Betao, Hacseridi, Taiwo – Harmas, Veloso – Jarmolenko, Haruna, Huszev – Ideye. Vezetőedző: Oleh Blohin
PSG: Sirigu – Van der Wiel, Alex, Thiago Silva, Maxwell – Chantome, Verratti, Matuidi – Pastore, Lavezzi – Ibrahimovic. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
B-CSOPORT
SCHALKE 04 (német)–OLYMPIAKOSZ PIREUSZ (görög)
Gelsenkirchen, Veltins-Arena. Vezeti: Kuipers (holland). 20.45
Schalke: Unnerstall – Höwedes, Papadopulosz, Matip, Fuchs – J. Jones, Neustädter – Farfán, Holtby, Draxler – Huntelaar. Vezetőedző: Huub Stevens
Olympiakosz: Carroll – Toroszidisz, Contreras, Manolasz, Holebasz – Maniaitisz, Modesto – Abdun, Fuster, Machado – Mitroglu. Vezetőedző: Leonardo Jardim
ARSENAL (angol)–MONTPELLIER (francia)
London, Emirates Stadion. Vezeti: Aydinus (török). 20.45
Arsenal: Szczesny – Sagna, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen – Arteta, Wilshere – Samah, Cazorla, Podolski – Giroud. Menedzser: Arsene Wenger
Montpellier: Jourdren – Congré, Yanga-Mbiwa, el-Katurari, Bedimo – Cabella, Estrada, Belanda, Szaihi – Charbonnier, Mounier. Vezetőedző: René Girard

 

A CSOPORTOK ÁLLÁSA
A-CSOPORT M Gy D V L-K Gk P
1. FC Porto 4 3 1 6– 2 +4 10
2. Paris SG 4 3 1 10– 2 +8 9
3. Dinamo Kijev 4 1 1 2 5– 7 –2 4
4. Dinamo Zagreb 4 4 0–10 –10 0
B-CSOPORT M Gy D V L-K Gk P
1. Schalke 04
4 2 2 8–5 +3 8
2. Arsenal 4 2 1 1 7–6 +1 7
3. Olympiakosz 4 2 2 7–7 0 6
4. Montpellier 4 1 3 5–9 –4 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik