Aranylabda: Henry még mindig úgy véli, Benzemának kellene nyernie, de…

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.05.05. 11:57
null
Vajon legyőzhető-e Karim Benzema az idei Aranylabdáért folyó versenyfutásban? (Fotó: AFP)
Thierry Henry szerint Sadio Mané elhappolhatja az Aranylabdát Karim Benzema elől, ha a Liverpool legyőzi a Real Madridot a labdarúgó Bajnokok Ligája május 28-i döntőjében.

 

A 44 éves francia csatárlegenda úgy véli, még mindig a Real Madridot erősítő honfitársa a legrangosabb egyéni díj idei első számú várományosa, de alakulhat úgy az idény hátralévő része, hogy a Liverpool támadója ér révbe.

„Külön pikantériát ad majd a Bajnokok Ligája döntőjének, hogy Mané és Benzema az Aranylabda két favoritja – mondta Thierry Henry a CBS Sports stúdiójában. – Még mindig azt gondolom, hogy Benzema az esélyesebb, de ha Mané győz a döntőben a Liverpoollal, és sikerül négy címet is nyerniük (a Ligakupa és a BL mellett a Premier League-et és az FA-kupát – a szerk.), az elég nagyot szólna. Óriási eredmény lenne Mané győzelme Afrikának, de én továbbra is Benzema pártján állok.”


A Real Madrid francia csatára a mostani idényben minden sorozatot figyelembe véve 43 mérkőzésen 43 gólt szerzett eddig, közülük 10-et a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában a Paris Saint-Germain, a Chelsea és a Manchester City ellen. A spanyol bajnokság góllövőlistáját 26 találattal fölényesen vezeti. A Liverpool afrikai támadója 45 meccsen összesen 20-szor volt eredményes a szezon eddigi részében, és a szenegáli válogatottal megnyerte az Afrikai Nemzetek Kupáját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik