Allegri: Ronaldinhónak dolgoznia kell a helyéért

Vágólapra másolva!
2010.11.23. 10:49
null
Ronaldinhónak küzdenie kell a helyéért (Fotó: Action Images)
A már biztos továbbjutó Real Madrid vezetőedzője, José Mourinho – aki nagyon élvezte, hogy eltiltása miatt nem kellett nyilatkoznia az elmúlt 12 napban – a csoportelsőségre hajt az Ajax elleni amszterdami BL-meccsen. Massimiliano Allegri, a Milan trénere az auxerre-i találkozó előtt elmondta, Ronaldinhónak küzdenie kell a helyéért a csapatban.

Bár a kisebb sérüléssel bajlódó Ricardo Carvalho, Sami Khedira és Gonzalo Higuaín nem került be a már biztos továbbjutó Real Madrid Ajax elleni keretébe, José Mourinho ígéri, „ütős” együttessel állnak ki Amszterdamban.

SZAVAZÁS

A már továbbjutó Real Madrid az Ajaxhoz látogat, amelynek nagyon kellenek a pontok. Ön szerint hogyan alakul a BL-meccs?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Erős csapattal lépünk pályára az Ajax ellen.  Az el clásicónak nincs hatása a cserékre, sokkal inkább a múlt heti válogatott mérkőzéseknek és a hétvégi bajnokinak. Sok meccs volt az elmúlt hat napban, és a hétfői, Barcelona elleni találkozó még messze van. Nem gondolunk a katalánokra, csak arra, hogy elsők legyünk a csoportban" – mondta Mourinho, aki hozzátette: élvezte az elmúlt napokat, amíg az eltiltása miatt nem kellett nyilatkoznia a sajtónak.

„Ez volt a legjobb tizenkét napom a Real Madrid edzőjeként. Csak a játékosokkal, az edzésekkel foglalkozhattam, nyugodt körülmények között. De eltelt a tizenkét nap, és újra beszélnem kell" – jelentette ki a portugál szakember.

A spanyol AS napilap szerint Cristiano Ronaldo kezdő lesz a hollandok ellen, és Martin Jol sem hiszi, hogy a blancók pihentetni fogják a legfontosabb futballistáikat.

„Szerintem José Mourinho meg akarja nyerni a hátralevő két csoportmeccset – mondta az Ajax vezetőedzője. – Jó kapcsolatban vagyunk, klubjaink többször játszottak egymás ellen, és más alkalmakkor is összefutottunk. Nem olyan típus, aki hagyja nyerni a másik csapatot, az ilyen találkozókon szereti a legjobb embereit pályára küldeni."

Az Amsterdam ArenA-ról egyébként kellemes emlékei vannak a Real Madrid szurkolóinak: a blancók ott hódították el 1998 májusában a BL-trófeát, ami a hetedik sikerük volt a spanyoloknak a legrangosabb európai kupasorozatban, mégpedig 32 évnyi szünet után.

A kvartett másik mérkőzésén a Milan az Auxerre-rel csap össze idegenben. Eldőlt, hogy Alexandre Pato, Filippo Inzaghi, Massimo Oddo és Luca Antonini mellett Andrea Pirlo sem léphet pályára, mivel nem épült fel a combsérüléséből.

Az olasz együttes vezetőedzőjét, Massimiliano Allegrit Ronaldinho helyzetéről kérdezték a sajtótájékoztatón. A tréner szerint a brazil helyes úton halad, ám továbbra is iparkodnia kell.

„Ronaldinho keményen dolgozik. Jól végzi a munkáját. Szombaton is nagy elszántsággal állt be. Senki sem szeret kimaradni a csapatból, de neki tovább kell hajtania, hogy visszanyerje a helyét" – mondta Allegri, aki azért a meccsről is beszélt.

„Mindenki tudja, hogy milyen fontos mérkőzés következik számunkra. Ha nem nyerünk Franciaországban, miközben az Ajax kikap, akkor az utolsó pillanatig nyitott lesz a továbbjutás kérdése. Az Auxerre jó formában van, és kiválóan játszik hazai pályán. Nagyon jó teljesítményt kell nyújtanunk, ha jó eredményt akarunk elérni" – jelentette ki a szakember.

 BAJNOKOK LIGÁJA, G-CSOPORT, 5. FORDULÓ
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
AJAX (holland)–REAL MADRID (spanyol)
Amsterdam ArenA, 20.45 (Tv: TV2). Vezeti: Craig Thomson (skót)
AJAX: Stekelenburg – Van der Wiel, Ooijer, Alderweireld, Anita – S. de Jong, Enoh, De Zeeuw – Luis Suárez, el-Hamdaui, Emanuelson. Vezetőedző: Martin Jol.
REAL MADRID: Casillas – S. Ramos, Albiol, Pepe, Marcelo – Xabi Alonso, L. Diarra – Di María, Özil, C. Ronaldo – Benzema. Vezetőedző: José Mourinho
 
AUXERRE (francia)–AC MILAN (olasz)
Stade Abbé Deschamps, 20.45. Vezeti: Damir Skomina (szlovén)
AUXERRE: Sorin – Hengbart, A. Coulibaly, Grichting, Dudka – Ndinga, Pedretti, Oliech, Birsa – Contout, Sammaritano. Vezetőedző: Jean Fernandez.
MILAN: Abbiati – Bonera, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta – Gattuso, Ambrosini, Flamini – Seedorf – Robinho, Ibrahimovic. Vezetőedző: Massimiliano Allegri.

 

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Madrid 4 3 1 0 7–2 +5  10
2. AC Milan 4 1 2 1 5–5 0 5
3. Ajax 4 1 1 2 4–6 –2  4
4. Auxerre 4 1 0 3 3–6 –3  3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik