A Tottenham örülhetett az egygólos vereségnek

Vágólapra másolva!
2010.08.17. 23:10
null
Veresége ellenére a Tottenham lehetett inkább elégedett (Fotó: Action Images)
A Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásának első mérkőzésén a Young Boys az első fél óra elteltével már 3–0-ra vezetett az angol Tottenham ellen, ám meg kellett elégednie az egygólos, 3–2-es győzelemmel. A Dinamo Kijev döntetlent játszott az Ajaxszal, a szlovák Zilina a Sparta Praha otthonában nyert két góllal, míg a norvég Rosenborg egygólos előnyt szerzett a dániai visszavágóra a Köbenhavn ellen.

Nagyon csúnya zakóba szaladhatott volna bele a Tottenham Hotspur a Young Boys otthonában. A svájci csapat a 28. percben már 3–0-ra is vezetett az előző Premier League-szezonban a Top4-be „becsusszanó" angol csapat ellen.

Már a második percben megszerezhette volna a vezetést a hazai csapat, Szenad Lulics tizenhatos előteréből leadott lövése azonban csak a kapufán csattant. Nem sokkal később már nem volt szerencséje a londoniaknak: Lulics csapott le egy levágódó labdára, és a vendégkapuba bombázott. A gólt lesgyanús szituáció előzte meg.

HUSZTIVAL NYERT A ZENIT

A Zenit–Auxerre mérkőzést egy korai gól döntötte el: az orosz válogatott Alekszandr Kerzsakov a 3. percben fejjel vette be a franciák kapuját, s ezzel a találattal csapata 1–0-ra győzött.

 

Huszti Szabolcs a 60. percben lépett pályára a Zenitben, és nem sokkal azután, hogy beállt, volt egy ígéretes helyzete is, 14 méterről a jobb kapufa mellé lőtt.

 

A Zenit tehát egygólos előnnyel utazhat a franciaországi visszavágóra, és ha ezt megőrzi a jövő héten, bejut a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

A Tottenham nem tért magához, olyannyira nem, hogy a Young Boys egy labdaszerzés és remek kontratámadás végén megduplázta előnyét. Az akció végén Henri Bienvenu helyezett szépen Gomez mellett a kapuba.

A harmadik találatnál pedig a Spurs védői helyezkedtek rosszul – a svájciak ezt használták ki. Remek kiugratást követően Xavier Hochstrasser lőtt közelről a kapuba.

Az ember hinni sem akart a szemének, hogy 3–0-s hazai vezetés áll az eredményjelzőn a 30. percben, de szinte a semmiből visszajött a mérkőzésbe az angol csapat: Sébastien Bassong a 42. percben egy bal oldali szöglet után fejelt gólt.

A második játékrészben többször is visszaállíthatta volna a háromgólos különbséget a Young Boys, ám több ziccert is elhibázott, amiért komoly árat fizetett. A hajrában ugyanis kissé jobbról Roman Pavljucsenko kilőtte a rövid felsőt. Idegenbeli 3–2-es veresége után így komoly esélyekkel várhatja a Spurs a visszavágót. A mérkőzésből – az eredményt tekintve – kihozta a maximumot.

YOUNG BOYS–TOTTENHAM 3–2

 

CÍMSZAVAKBAN

Kijevben Jan Vertonghen szerezte meg a vezetést az Ajaxnak az 57. percben, a holland csapatnak azonban nem sikerült győzelemmel távoznia a Dinamo otthonából. Az ukránok ugyanis nem egész tíz perccel később, Guszev révén egyenlítettek. A végeredmény a hollandok számára hízelgő, mert a hazaiak annak ellenére uralták a mérkőzést, hogy Gyenyisz Garmas kiállítása miatt az 57. perctől emberhátrányban játszottak.

A játéknap talán legmeglepőbb eredménye Csehországban született, ahol a Zilina 2–0-ra legyőzte a Sparta Prahát, s ezzel nagyon közel került ahhoz, hogy bejusson a legrangosabb európai kupasorozat csoportkörébe.

Teljesen nyitott azonban még a Rosenborg–FC Köbenhavn északi párharc. A norvégok a régi jó ismerős Steffen Iversen góljával szereztek vezetést a 23. percben, majd negyedórával később Markus Henriksen találatával már – teljesen megérdemelten – kettővel vezettek. A másik „nagy öreg", Jesper Grönkjaer azonban a hajrában szerzett találatával visszahozta a dánok esélyeit.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, RÁJÁTSZÁS, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Rosenborg (norvég)–FC Köbenhavn(dán) 2–1 (Iversen 23., Henriksen 57., ill. Grönkjaer 84.)
Sparta Praha (cseh)–Zilina (szlovák) 0–2 (Ceesay 51., Oravec 73.)
Young Boys (svájci)–Tottenham (angol) 3–2 (Lulics 4., Bienvenu 13., Hochstrasser 28., ill.  Bassong 42., Pavljucsenko 83.)
Dinamo Kijev (ukrán)–Ajax (holland) 1–1 (Guszev 66., ill. Vertonghen 57.)
KORÁBBAN
Zenit (orosz)–Auxerre (francia) 1–0 (Kerzsakov 3.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik