A Milan tud jobban játszani, Mexes nem tud nagyobb gólt lőni

Vágólapra másolva!
2012.11.22. 09:33
null
Philippe Mexes parádés gólját ünnepli (Fotó: Action Images)
A francia védő, Philippe Mexes eddig nem a góljaival hívta fel magára a figyelmet. Ezt jól jelzi, hogy a Milanban 2011-es szerződtetése óta tegnap, az Anderlecht ellen volt először eredményes, és pályafutása 45. Bajnokok Ligája-meccsén csak a második találatát jegyezte. Ezt az ollózós gólt alighanem egy életre megjegyzi a 30 éves futballista, aki szerint ilyen gólt, főleg védőként, csak egyszer szerez egy játékos pályafutása során. Mexes találata nagyban hozzájárult a Milan 3–1-es győzelméhez és továbbjutásához.

„Nem tudtam, mit fogok kezdeni a labdával, de miután mellre vettem, egy pillanat alatt eldöntöttem, hogy adok egy esélyt magamnak – mesélte zseniális gólja történetét az Anderlecht elleni meccs után a Milan védője, Philippe Mexes. – Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült. A Románál is szereztem szép gólokat, de ehhez fogható egy sem volt még. Ilyen gólt egyszer rúghatsz a karriered során, kiváltképp, ha védő vagy. Ezt sohasem felejtem el, de tudom, hogy nem szállhatok el magamtól, főleg, hogy a hét végén a Juventus ellen játszunk bajnokit, és arra össze kell szednem magam.”

Mexes hozzátette, a 3–1-es győzelemmel kiharcolt továbbjutás még semmit sem jelent, ez volt a klub minimális célja az idei BL-sorozatban. „Remélhetőleg hosszú út áll még előttünk ebben az évadban, és bebizonyítjuk, hogy a nyáron elveszített nagy játékosok nélkül is lehet keresnivalónk” – fogalmazott a francia labdarúgó.

„Jól kezdtünk, de tudunk ennél jobban is játszani. A lényeg viszont most a győzelem volt, amivel elértük a szezon előtt kitűzött minimális célunkat, ott lehetünk az egyenes kieséses szakaszban – nyilatkozta az Anderlecht legyőzését követően Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője.

„Mexes gólja? Valójában engem is meglepett a mozdulata, viszont jól játszott az egész meccsen, ez csak a ráadás volt. Fontos volt, hogy gyorsan tudjuk felvinni a labdákat, akciókat kezdeményezni, ám eközben meg kellett őrizzük a nyugodtságunkat, főként akkor, amikor emberelőnybe kerültünk, és szépített az ellenfél” – mondta a góllal kapcsolatban a szakember.

Mexes mellett Stephan El Shaarawy is fontos szerepet játszott a Milan győzelmében, hiszen a gyenge első félidő után az ő góljával szerezte meg a vezetést az olasz csapat.

„A csapat hasznára tudtam lenni, és mindig kihangsúlyozom, én akkor vagyok elégedett és boldog, ha ennek folyamatosan eleget tudok tenni. Most élvezzük, hogy ott lehetünk a következő körben, de innentől a Juventus elleni rangadóval kell foglalkozzunk” – jelentette ki a gólja mellett gólpasszt is jegyző csatár.

ANDERLECHT–MILAN 1–3

A Milan tegnapi továbbjutásához az is kellett, hogy a Zenit hazai pályán csak ikszelt a Málagával (2–2).

„Meg tudtuk mutatni a meccsen azt a stílust, amit mi képviselünk, kár, hogy ez nem ért három pontot. Remélem, hogy a döntetlen ellenére nem lesznek túl csalódottak a szurkolóink” – mondta a szentpétervári csapat vezetőedzője, Luciano Spalletti azt követően, hogy 0–2-ről felállt a csapata, de fordítani már nem tudott. A szakember ekkor még nem tudta, hogy a döntetlennel lemondhatnak a továbbjutásról (a Milan meccsét később rendezték), így azonban szavai aligha vigasztalják a csapat drukkereit.

Az egyik vezető orosz sportportál, a sport-express.ru nem kegyelmez Luciano Spalletti csapatának. Az oldal hasznavehetetlen csapatnak nevezi az orosz bajnokot, és utal rá, hogy ezért kár volt csaknem 100 millió euróért erősíteni a nyáron. A forrás azt is kiemeli, hogy a folytatásban már nem lesz orosz csapat a Bajnokok Ligájában, hiszen kedden a Szpartak Moszkva is búcsúzott, ugyanakkor hozzáteszi, hogy a fővárosiaknak sokkal nehezebb dolguk volt, hiszen Lionel Messiékkel kellet szembenézniük.

ZENIT–MÁLAGA 2–2
BAJNOKOK LIGÁJA
C-CSOPORT, 5. FORDULÓ
Anderlecht (belga)–Milan (olasz) 1–3 (0–0)
Gólszerző: De Sutter (78.), ill. El Shaarawy (47.), Mexes (71.), Pato (91.)
Kiállítva: Nuytinck (70.)
KORÁBBAN
Zenit (orosz)–Málaga (spanyol) 2–2 (0–2)
Gólszerző: Danny (49.), Fajzulin (86.), ill. Buonanotte (8.), Seba (9.)
Kiállítva: Bisztrov (a mérkőzés lefújása után)
A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Málaga 5 3 2 0 10–3 +7 11
2. Milan 5 2 2 1 7–5 +2 8
3. Zenit 5 1 1 3 5–9 –4 4
4. Anderlecht 5 1 1 3 2–7 –5 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik