A Barca az Arsenal ellen a Real rekordjára hajt

Vágólapra másolva!
2010.04.06. 11:42
null
Lionel Messire várhatóan a Camp Nouban is kulcsszerep hárul (Fotó: Action Images – archív)
Kedvező helyzetből várhatja a címvédő Barcelona a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében az Arsenal elleni összecsapást, hiszen Londonban 2–2-es döntetlent játszott angol riválisával. A katalánok 26. alkalommal juthatnak be az elődöntőbe az európai kupaporondon, és ezzel beállítanák a Real Madrid által tartott rekordot.

„Győzelemre kell játszanunk, és tudjuk, hogy ez mennyire nehéz lesz. Olyan csapat az ellenfelünk, amely tavaly az elődöntőig jutott, jó játékosai vannak, és csak néhány ponttal van lemaradva a bajnokságban a Chelsea mögött. Walcott különösen aggaszt, hiszen nagyon gyors, és nagyon jól játszott az első meccsen" – dicsérte az Arsenalt a Barcelona vezetőedzője, Pep Guardiola.

RÉGI ISMERŐSÖK
 

Josep Guardiola és Arsene Wenger régi ismerősök: a katalánok jelenlegi vezetőedzője a Bajnokok Ligája 1993–1994-es kiírásában játszott az AS Monaco ellen, amelynek a kispadján Wenger ült. Bár mindkét csoportmeccset a Barcelona nyerte meg (otthon 2–0-ra, idegenben 1–0-ra), mindkét együttes továbbjutott a csoportból, majd alulmaradt az AC Milannal szemben – a Monaco az elődöntőben, a Barcelona a döntőben.

„Remélem, megtelik a stadion, mert ez a szezon legfontosabb mérkőzése. Úgy gondolom, látványos meccs lesz, akár a helyszínen, akár a televízióban tekintik meg majd a nézők. Nem igazán tudom, melyik csapat helyzete kedvezőbb az első meccsen elért eredmény ismeretében. Olyan lesz a mai meccs, mint egy döntő. Be kell jutnunk az elődöntőbe, különben csak arra emlékeznek majd az emberek, hogy a Barca jól játszott a londoni meccs első félidejében" – tette hozzá a szakember.

Ráadásul a Barcelona számára az is pluszmotivációt jelenthet, hogy sikerével beállíthatja az ősi rivális Real Madrid rekordját: a „királyi gárda" eddig 26 alkalommal jutott be a különféle európai kupák legjobb négy csapata közé – a katalánok jelenleg 25 elődöntős szereplésnél járnak.

Ha már Guardiola nem mondta ki, hogy a katalánok az esélyesebbek, megtesszük helyette mi, és állításunk igazolására segítségül hívjuk a statisztikát: a Barcelona korábban hétszer játszott 2–2-es döntetlent egy európai párharc első mérkőzésén, és hat alkalommal végül továbbjutott. Egyedül a Bayern München tudta megtréfálni a katalánokat az UEFA-kupa 1995–1996-os kiírásában.

Ha ez nem lenne elég, az „ágyúsokat" rendkívüli sérüléshullám sújtja, többek között Andrej Arsavin, Cesc Fabregas, William Gallas és Robin van Persie sem léphet pályára a Camp Nou-ban. Arsene Wenger, a londoniak menedzsere ennek ellenére nem tett le arról, hogy végül az angol drukkerek ünnepelhessenek továbbjutást.

SZAVAZÁS

Ön szerint ki jut tovább a Barcelona–Arsenal BL-negyeddöntőből?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„A Barcelona csalódott lehet, hogy kétgólos hátrányból döntetlenre mentettük az első mérkőzést. Számunkra az lehet a párharc kulcsa, hogy erősen kezdjünk. Azt hiszem, már mindenhol nyertünk Európában, kivéve itt, így történelmet írhatunk a sikerünkkel – biztatta játékosait a francia menedzser, aki a siker receptjét is megadta. – Ha nincs nálad a labda, nem tudsz játszani. Döntőek lesznek a középpályán megvívott csaták, különösen figyelnünk kell Xavira. Úgy gondolom, az első meccs is izgalmas volt, és a visszavágó még jobbnak ígérkezik."

Ami az Arsenal európai formáját illeti: az „ágyúsok" a legutóbbi három idegenbeli meccsükön nem nyertek a kupasorozatban, illetve utóbbi 11, idegenbeli BL-találkozójuk egyikét sem úszták meg kapott gól nélkül.

A mérkőzésről élő, szöveges tudósítást olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on! 

 

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
BARCELONA (spanyol)–ARSENAL (angol)
Helyszín: Barcelona, Camp Nou. Időpont: 20.45 (Tv: Tv2). Vezeti: Stark (német)
Az első mérkőzésen: 2–2
Barcelona: Valdés – Daniel Alves, G. Milito, Y. Touré, Abidal – Xavi, S. Keita, Busquets – Messi, Krkic, Pedro. Vezetőedző: Josep Guardiola
Sérült: Ibrahimovic, Iniesta
Eltiltva: Piqué, Puyol
Arsenal: Almunia – Sagna, Vermaelen, S. Campbell, Clichy – Rosicky, Denílson, Diaby – Walcott, Bendtner, Nasri. Menedzser: Arsene Wenger
Sérült: Arsavin, Djourou, Fabregas, Gallas, Gibbs, Van Persie, Ramsey, A. Song
Eltiltva: Fabregas
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik