Steven Gerrard az angol bajnoki után most Portugáliában vezetheti csapatát
Steven Gerrard az angol bajnoki után most Portugáliában vezetheti csapatát

"Tiszta, hogy a tökéletes helyzet az, ha amikor az utolsó mérkőzésünket játszuk, már kvalifikáltuk magunkat a következő körbe" - vázolta a Liverpool előtt álló feladat legoptimálisabb végkifejletét Rafa Benítez.

Az "vörösök" ebben a szezonban Portugáliában kezdik meg - reményeik szerint - hosszú Bajnokok Ligája-menetelésüket. A Poolra gyakorlatilag rögtön az első meccsén a lehető legnehezebb feladat vár, hisz a Porto vendégeként már sok angol csapat megégette magát. Sőt, ami az igazságot illeti, a kék-fehérek hazai pályán egszer sem szenvedtek vereséget angol riválistól.

Nem lehet tudni mi az oka a szigetországi alakulatok sikertelenségének, de az biztos, hogy a Premier League elitklubjai mind sorra elvéreztek a Sárkány stadionban (2003 előtt pedig a Dolmen Stadionban) - így nem csoda, hogy a Portónál mindenki boldog, hogy a sors ismét angol ellenfelet sodort a csapat útjába.

"Örülünk, hogy ismét angol ellenféllel találkozhatunk" - nyilatkozott kissé magabiztosan Jesualdo Ferreira, a portugál csapat vezetőedzője, aki azért hozzátette, hogy tiszteli az angol labdarúgást, és igazából ő sem tudja mi lehet a Porto titka hazai pályán.

Ami biztos: mindenképpen szenzációs küzdelemmel kezdődik a versenyfutás az A csoportban, ugyanis a 2004-es győztes Porto a 2005-ben csúcsra jutó Liverpoolt fogadja. A két vezetőedzőnek nem kell sokat törnie a fejét a kezdőcsapat összeállításakor, hisz az egyik oldalon mindössze Pedro Emanuel és Hélder Postiga, míg a másikon John Arne Riise és Mohamed Sissoko bajlódik sérüléssel, így ők kénytelenek lesznek kihagyni a 20 óra 45 perckor kezdődő derbit.