Nemcsak a pályán, a lelátón is zajlottak az események
Reuters
Nemcsak a pályán, a lelátón is zajlottak az események

Az AS Roma 2-1-re legyőzte a Manchester Unitedet a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, de nem csak a pályán történtek miatt fognak emlékezni erre a találkozóra: az olasz készenléti rendőrség ugyanis összecsapott a vendégszurkolókkal.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kommunikációs igazgatója, William Gaillard elmondta, hogy meg kell még várniuk a mérkőzésről szóló ellenőri jelentést, valamint kiértékelik a televíziós felvételeket.

Gaillard hozzátette, hogy mindkét együttes ellen eljárás indulhat a mérkőzésen történtek miatt.

A római összecsapáson a rendőrök behatoltak a vendégszektorba, és megütöttek több Manchester-szurkolót, olyanokat is, akik már a földön feküdtek.

Gaillard elmondása szerint az UEFA nem tudja ellenőrizni a rendőrségek működését.
„Az olasz törvények szerint a rendőrség kötelessége a stadionokon belül a rend biztosítása. Az UEFÁ-nál mi viszont inkább a biztonsági szolgálatokat részesítjük előnyben, akik talán jobban fenn tudják tartani a rendet a mérkőzéseken.”

Amennyiben az UEFA vizsgálata azt deríti ki, hogy az olaszok nem jártak el helyesen a szurkolókkal, akkor a hazai csapat komoly büntetésre számíthat, míg ha a manchesteri szurkolók provokálták a rendőröket, akkor a klub újra fizethet miattuk. Mint ismeretes, az angol szurkolók korábban Lensban is balhét csináltak a Lille elleni meccsen, és akkor 6300 fontra meg is büntették az MU-t.