A hétvégi bajnoki után a BL-ben is ünnepelnének a lyoniak
Reuters
A hétvégi bajnoki után a BL-ben is ünnepelnének a lyoniak

Érdekesség, hogy az OL az előző három sorozatban úgy került a legjobb nyolc közé, hogy a nyolcaddöntőben idegenben kezdett, s kettős győzelemmel búcsúztatta aktuális riválisát. Ez a bravúr idén már nem jöhet össze, de a kedd esti siker esetén a lyoniak ismét negyeddöntősök lesznek.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
„A Róma a legerősebb csapat, amellyel eddig találkoztunk a Bajnokok Ligája ezen szakasza során – kezdte nyilatkozatát Houllier, majd hozzátette: - Meg kell őriznünk egységünket, s szükségünk van egyéni villanásra, de az is jó, ha a csapat remekel. S szerencse is kell a sikerhez.”

A francia tréner kiemelte, hogy együtteséből Juninho Pernambucano is eldöntheti a nyolcaddöntőt, így „szállíthatja” a kért villanást.

„Legnagyobb erősségünk a csapatjáték, de ezen a szinten már két-három egyéni bravúrra, világklasszis teljesítményre is szükségünk van. Juninho egyike azoknak, akik hozhatják a váratlan zsenialitást. Bármelyik pillanatban képes arra, hogy meglepje az ellenfelet.


A Lyon a hétvégén 3-1-re nyert a St. Etienne vendégeként, vagyis jól sikerült a főpróba. Ez már nem mondható el a Romáról, ugyanis a sereghajtó Ascoli elleni 1-1 nagy csalódást jelentett.

„A szezon kritikus időszakát éljünk, de a múlt eredményeivel nem akarok foglalkozni. A jövő ugyanis még szép sikereket tartogat számunkra. A Lyon kiváló együttesnek számít, de optimistán várjuk a találkozót” – mondta Luciano Spalletti.

A Farkasok vezetőedzője elárulta, hogy a támadójátékra ösztönözte futballistáit a nyolcaddöntő visszavágója előtt.

„Nem játszunk 0-0-ra, ez távol áll csapatom filozófiájától. Fontos, hogy sokat támadjunk és ki kell használnunk a lehetőségeinket” – szögezte le Spalletti.

A Lyon legutóbb 2002-ben kapott ki hazai mérkőzésen az európai kupában, de most ez sem szükséges a Roma továbbjutásához. Már az 1-1-es döntetlen is Tottiék diadalát jelentené.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
OLYMPIQUE LYON-AS ROMA(az első mérkőzésen: 0-0)
Lyon, Stade de Gerland, kedd, 20:45. Vezeti: Manuel Mejuto Gonzalez (spanyol)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
OLYMPIQUE LYON AS ROMA
Coupet Doni
Clerc Panucci
Cris Mexés
Squillaci Tonetto
Abidal Chivu
Tiago Pizarro
Diarra De Rossi
Juninho Taddei
Govou Perrotta
Fred Mancini
Malouda Totti