Capello becsülettel, de nem túl lelkesen osztogatta az aláírásokat Kijevben
Reuters
Capello becsülettel, de nem túl lelkesen osztogatta az aláírásokat Kijevben

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
A Real Madrid ennek megfelelően hangolva készült és utazott el az ukrán fővárosba.

A királyiak olasz szakvezetője, Fabio Capello szerint “nagyon komolyan” veszik ugyan a találkozót, ám ennek már csak azért sem szabad különösebb jelentőséget tulajdonítani, hiszen az el sem utazók névsora sokkal veretesebb, mint a Kijevben pályára lépőké.

Capello már sokkal inkább a hétvégi, Sevilla elleni rangadóra készül, amelyen nem léphet pályára Ramos, illetve Diarra – sárgalapos eltiltásukat töltik – és a sérült Reyes játéka még szombaton is több mint bizonytalan.

Cannavaro és Emerson azonban ott lesz, ám jelenleg egyikük sem teljesen fitt. Nekik minden bizonnyal egy ilyen tétnélküli BL-találkozó már csak púp a hátukra, nem is utaztak, inkább regenerálódnak. Miként Ramos - ő a változatosság kedvéért a BL-ben is eltiltott -, Helguera, Pavón, Guti, Reyes és Raúl sem. És az utolsó órában Raúl Bravo is kiszállt, pontosabban leszállt az utazó gépről: a játékos gyomorpanaszaira hivatkozva maradt a spanyol főrvárosban.

A REAL MADRID TERVEZETT KEZDŐCSAPATA:

Iker Casillas - Michel Salgado, Torres, Mejía, Roberto Carlos - Beckham, Diarra, Javi García vagy De la Red, Robinho - Cassano, Ronaldo

Van Nistelrooyt kiszorította a kezdőből a felépült Ronaldo és a már egyszer kiebrudalt Cassano
Reuters
Van Nistelrooyt kiszorította a kezdőből a felépült Ronaldo és a már egyszer kiebrudalt Cassano

Azért olyan nagyon nem kell sajnálni a madridiakat, erős a keretük, a “második sor” is csak az “első” madridnál gyengébb, több nagy klub őket is szívesen látná első csapatában. Nem is beszélve a sorban álló, bevetésre kész tehetségekről.

Mindjárt egy élő legenda, a volt madridi válogatott középpályás klasszis, Michel fiáról. A Castilla edzőjének 18 éves gyermeke, Adrián González édesapja nyomdokaiba léphet, amennyiben a Dinamo Kijev ellen lehetőséget kap.

És ha már a családi vonalról beszélünk, említsük meg Mads Laudrup nevét – kell-e külön bemutatni az édesapát, az egykoron a Realt és a Barcelonát is szolgáló dán bálványt, Michaelt -, aki jelenleg az Amszterdamban az Ajaxnál van próbajátékon, de már felkeltette a Real érdeklődését is.

A 17 éves ifiválogatott az FC Copenhague játékosa, ahová még kétéves szerződése köti. Ilyen hendikeppel azonban csodaszámba menne, ha kitöltené a kontraktusát a dán fővárosban.