Egy csapatban és egy képen a jelenkor két legeredményesebb BL-gólszerzője, Raúl (jobbra) és Van Nistelrooy
Reuters
Egy csapatban és egy képen a jelenkor két legeredményesebb BL-gólszerzője, Raúl (jobbra) és Van Nistelrooy

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
"Ennek a csapatnak még sok területen előre kell lépnie – nyilatkozta Fabio Capello a Real Madridról a kedd esti sajtótájékoztatón. – Túl sok helyzetet engedélyeztünk az ellenfelünknek, és biztos vagyok abban, hogy nem minden riválisunk lesz ilyen nagyvonalú."

"Úgy gondolom, igenis elkövettünk hibákat a védekezésben – folytatta az olasz szakember. – A Dinamo Kijevnek számos erénye van, és a tempó, amit diktálnak, szintén jó. Összességében volt néhány dolog, amit nem szeretnék látni hátul."

Capello külön megdicsérte Raúlt, aki két gólt is szerzett a meccsen, és ezzel a Bajnokok Ligájában már 53 találatnál jár. A blancók 7-es számú játékosa ezzel megerősítette első helyét az öröngranglistán.

"Raúl a Real Madrid egyik talizmánja, nagyon fontos játékosa ennek a csapatnak – jelentette ki a mester. – Úgy gondolom, itt nem csak a gólok számáról van szó, mindent értékelni kell benne, amit a pályán jól csinál."

Az olasz tréner nem feledkezett meg Ruud van Nistelrooyról sem, hiszen a holland támadó Raúlhoz hasonlóan két gólt lőtt, ráadásul hétfő éjjel született meg a kislánya, úgyhogy többszörösen megérdemelte, hogy megünnepeljék.

"Előző éjjel nem aludt, csak egy rövid déluténi szieszta állt a rendelkezésére, hogy pihenjen. Ennek ellenére láthattuk, hogy elég jól sikerült felébrednie az esti meccsre" – fogalmazott Capello.

Anatolij Gyemjanyenko, a vendég ukránok mestere érthető módon nem volt túl elégedett, miután csapata két mérkőzésen nyolc gólt kapott, és ezúttal is csapnivaló teljesítményt nyújtott.

"A védekezésünk valóban nagyon gyenge volt, és a Real Madrid ezt teljes mértékben kihasználta – mondta. – Mindkét együttesnek megvoltak a lehetőségei, de ők éltek ezekkel, mi pedig nem."

"A játékosaimnak sokkal keményebben kellett volna harcolniuk – folytatta Gyemjanenyko. – A Real nagyon jó csapat, de azért egy rakásra való nagyon súlyos hibát követtünk el."

EMLÉKEZTETŐ

BAJNOKOK LIGÁJA, 2. FORDULÓ, E-CSOPORT:
REAL MADRID-DINAMO KIJEV 5-1 (3-0)
Madrid, 55 ezer néző. Vezette: Graham Poll (angol)
REAL MADRID: Casillas- Mejia, Sergio Ramos, Cannavaro, Roberto Carlos- Emerson, Diarra- Reyes (Beckham a 46.), Guti, Raúl (Robinho a 84.) - Van Nistelrooy (Ronaldo a 72.). Vezetőedző: Fabio Capello.
DINAMO KIJEV: Sovkovszkij - Guszev, Sabljic, Gavrancsics, Neszmacsnij - Diogo Rincon (Alijev a 81.), Correa (Mihalik a 74.), Yussuf, Belkevich (Rybka a 70.)- Milevszkij, Sackih. Vezetőedző: Anatolij Gyemjanyenko.
Gólszerző: Van Nistelrooy (20., 70.-11-es), Raúl (27., 61.), Reyes (45+1.) ill. Milevszkij (47.)
Sárga lap: Sergio Ramos (82.) ill. Sackih (66.)
Kiállítva: Sovkovszkij (68.)