Roberto Carlos (balra) mutogat, David Beckham meg sem tud szólalni
Reuters
Roberto Carlos (balra) mutogat, David Beckham meg sem tud szólalni

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
Nehéz elkerülni a "kiütés" kifejezést, amikor a szerda esti Olympique Lyon–Real Madrid Bajnokok Ligája-mérkőzésről beszélünk. Ha a francia együttes jobban kihasználja a helyzeteit, a királyi gárda nem ússza meg egy 2-0-s vereséggel.

A Marca című tekintélyes sportnapilap a címlapján súlyos verbális csapásokkal sorozza meg az eurószázmilliókat érő királyi gárdát. Csemegézzünk hát a bírálatokból!

"Szörnyű bemutatkozás a Bajnokok Ligájában. Rosszabb is lehetett volna" – így szól a címlap felcíme, alatta pedig hatalmas betűkkel a következő: "Most is ugyanaz, mint mindig. EZT NE, légyszíves!"

A fél oldalt betöltő képen Fabio Capello át széttárt kézzel kézzel, mellette egy idézet: "Felfaltak bennünket".

Végezetül még ez a "monológ" bukott ki a címlapszerkesztőből: "Se stílus, se rend, se hajtás, se futball • Szörnyű képet festettek magukról • Minden percben elveszítették a labdát • Két gyenge lövés a kapura, egyetlen akció a 16-oson belül 96 perc alatt • Ez a csapat nem tűnt Capello csapatának."

Fabio Capello, a Real Madrid olasz vezetőedzője így értékelte együttese teljesítményét:

"A Lyon fizikálisan és taktikailag is nagyon jó csapat. E tulajdonságok nélkül nem lehet ötször egymás után bajnoki címet nyerni."

"Nagyon keveset tettünk ezen a meccsen – folytatta a szakember. – Esélyünk sem volt arra, hogy gólt szerezzünk. Volt néhány momentumunk a második félidőben, de ez egy olyan csapat ellen, mint a Lyon, nem elégséges."

"Védekezésben lényegi hibákat vétettünk, ezzel két gólhoz segítettük őket. Az újjáépítésben még egy csomó munka vár ránk. Bíznunk kell a képességeinkben, hamarosan elindulunk felfelé. Így nem játszhatunk még egyszer, ahogyan ma."

Érdekes Fabio Cannavaro nyilatkozata, aki a Marcának a következőket mondta el a mérkőzésről:

"Nem az odafigyeléssel, az összpontosítással volt probléma, hiszen a Lyon ellen a koncentráció automatikusan működik. Nem voltak jobbak nálunk. A későbbiekben megpróbálunk jobb fizikai állapotba kerülni, hiszen ez rendkívül fontos ebben a játékban."

Amikor nem megy a játék, jön a duma ? Beckham reklamál a játékvezetőnél
Reuters
Amikor nem megy a játék, jön a duma ? Beckham reklamál a játékvezetőnél

A Real Madrid legjobb játékosa szerda este a kapus, Iker Casillas volt, aki számos bravúros védéssel akadályozta meg a nagyobb különbségű lyoni győzelmet.

"Nagyon erős csapat – mondta a válogatott "portás". – Gyorsak voltak elöl, gyorsak voltak az ellentámadásoknál, és a gólhelyzetek, amiket a kapunk előtt teremtettek, fokozták az önbizalmukat."

Gerard Houllier, a Lyon vezetőedzője nagyon boldognak tűnt a lefújást követően, és ezt hamarosan szavakkal is alátámasztotta.

"Azt tudom mondani, hogy ma este igazán büszke vagyok arra, hogy az Olympique Lyon szakvezetője lehetek – fogalmazott. – Kiemelkedő teljesítményt nyújtottunk, és noha csak kettő-nullára győztünk, lehetett volna nagyobb is a különbség. Az első félidő egyszerűen hibátlan volt."

EMLÉKEZTETŐ – E-CSOPORT, 1. FORDULÓ:

OLYMPIQUE LYON–REAL MADRID 2-0 (2-0)
Helyszín: Lyon
Nézőszám: 40 000
Játékvezető: Wolfgang Stark (német)
Asszisztensek: Carsten Kadach, Harry Ehing (németek)
A KEZDŐCSAPATOK:
OLYMPIQUE LYON REAL MADRID
1 Coupet 1 Casillas
12 Reveillere 11 Cicinho
3 Cris 4 Sergio Ramos
4 Müller 5 Cannavaro
20 Abidal 3 Roberto Carlos
28 Toulalan 23 Beckham
21 Tiago 8 Emerson
8 Juninho 5 Diarra
10 Malouda 18 Cassano
14 Govou 7 Raúl
11 Fred 17 Van Nistelrooy
Vezetőedző: Vezetőedző:
Gerard Houllier Fabio Capello
Gólszerzők: Fred (11.), Tiago (31.)
Csere: Juninho h. Källström (73.), Fred h. Wiltord (77.), Govou h. Clerc (82.)
Sárga lap: Reveillere (37.) ill. Sergio Ramos (32.), Roberto Carlos (45+2.), Cannavaro (61.), Diarra (90+1.)